Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca se impune în ultimele secunde în fața lui Rapid București

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
27.11.2022

U-BT Cluj-Napoca se impune în ultimele secunde în fața lui Rapid București

U-BT Cluj a reușit să îi provoace lui Rapid București primul eșec din Liga Națională, scor 77-79. Campioana României rămâne singura echipă neînvinsă în campionat, la capătul unui duel în care Leo Meindl a fost eliminat în prima jumătate.

Rapid București: Mladen Jeremic, Tudor Gîrbea, Josip Bilinovac, Tyler Stone, Alex Olah

U-BT Cluj-Napoca: Patrick Richard, Karel Guzman, Leo Meindl, Stefan Bircevic, Emi Cățe

Oaspeții au început partida cu cinci puncte consecutive, reușite de Guzman și Richard. Olah a marcat primul pentru giuleșteni. Cățe a replicat, dar a urmat un run de 10-0 al gazdelor, alimentat de cele două triple ale lui Jeremic. Cățe a întrerupt momentul bun al adversarilor. Richard a redus diferența la patru puncte cu un coș de afară (16-12). Au urmat alte 10 puncte înscrise de feroviari fără răspuns. După primul sfert, scorul era 26-17.

Al doilea parțial a debutat cu un layup al lui Gîrbea. Gordic a replicat o triplă, iar dunk-ul lui Stipanovic l-a forțat pe Costescu să ceară un timeout. Barovic a marcat trei puncte consecutive pentru a reface diferența. Stone a reușit un dunk spectaculos pentru a arunca în aer atmosfera din sală, dar Gordic, Guzman și Cățe au apropiat-o pe U-BT la patru puncte (35-31). Evans a reluat recitalul triplelor pentru alb-vișinii. Stone l-a urmat cu un coș dificil pe sirenă la una dintre ultimele posesii ale reprizei. Scorul la pauza mare, 45-39, a fost stabilit de Bircevic.

A doua jumătate a început cum s-a terminat prima, cu un coș al lui Bircevic. Barovic a răspuns cu un cârlig pe sirenă. Guzman a răspuns cu o triplă. Stone a marcat la scurt timp după prin același procedeu. Americanul a repetat isprava câteva posesii mai târziu și a dus scorul la 55-44. A urmat un run excelent al clujenilor, care au reușit să egaleze la 59, lumina reflectoarelor fiind pe four-point-playul lui Sanders. Înaintea ultimului sfert, Rapid conducea cu 65-61, datorită triplelor lui Jeremic.

Tot Jeremic a deschis și ultimul parțial, cu un floater. Guzman a răspuns cu un and-one, iar Gordic a redus deficitul la un singur punct cu un coș pe pătrundere. Ardelenii au reușit să se distanțeze la trei puncte (67-70). Stone a înscris rapid cinci puncte consecutive. Stipanovic a restabilit egalitatea. Dorneanu a marcat apoi o triplă extrem de importantă. După mai multe aruncări libere transformate de ambele părți. Bircevic a adus victoria oaspeților cu un putback la ultima posesie. 

Karel Guzman a fost cel mai valoros om al Șepcilor Roșii și a strâns 18 puncte și 8 recuperări. Pe lângă coșul victoriei, Bircevic a mai reușit 13 puncte și 8 recuperări. Tyler Stone s-a remarcat din tabăra gazdelor, cu 28 de puncte și 6 recuperări. Mladen Jeremic a adunat 16 puncte.

18 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    Ciulin
    Ciulin a fost cel mai bun jucător de la Rapid, a obținut 2 faulturi tehnice la Meindl in timp scurt și a fost aproape să îi pună capac lui Bircevici în ultima secundă, păcat că nu a găsit ceva pe reluări.

    cu 1 an în urmă (27.11.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Meci
    F. prost arbitrajul, generator de tensiuni inutile. Dar ma intreb de ce nu suntem pregatiti de asa ceva? Aici ma refer sa fii capabil sa joci si impotriva unui arbitraj ostil; una e sa pui presiune si alta e sa te enervezi si sa nu mai joci nimic! Ca parca nu stim de ce sunt in stare fluierasi (din rea vointa, prostie sau capacitate redusa ca nu conteaza asa mult motivul)
    Cat despre meci, unul disputat, unul (din nou) in care adversarii au multe reusite de la 3 - atat ca si numar cat si ca si procentaj - asta in parte datorita apararii noastre din caciula in parte pentru ca lasam oameni liberi la 3! Da, la punctele din interior i-am dominat, dar trebuie sa fim capabili sa ne aparam si la perimetru, ca altfel ne facem singuri viata grea. Si asa ajungem sa avem 5 jucatori cu > 30 min in meci

    cu 1 an în urmă (27.11.2022)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Arbitraj
      Răzvan, poți tu să stai să nu reacționezi când ești furat ca-n codru? Eu unul nu. Și eu în tribună sar în sus când văd ceva care nu e în regulă. Ciulin asta știe să facă. Punct.

      cu 1 an în urmă (27.11.2022)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Arbitraj
      Nu zic sa te faci ca nu s-a intamplat nimic, dar dupa atata timp Silva ar trebui sa stie cum se arbitreaza la noi. Si sa ii pregateasca pe baieti, sa reactioneze ,dar sa fie "pregatiti" si pentru astfel de arbitraje. Sa puna presiune pe arbitri, normal, dar, cand stii ca pot fi meciuri in care te ciupesc, sa poti sa iti vezi de planul stabilit

      cu 1 an în urmă (27.11.2022)
    Raspunde
  • Benjamin :

    Meci
    - Rapidul e o echipa buna care ruleaza multi jucatori. E un fel de Voluntari din ultimele doua sezoane. Sunt convins ca o sa produca ceva surprize in playoff.
    - Rapidul e o echipa care are 4 antrenori ce se ridica simultan de pe banca si spre surprinderea mea si gesticuleaza acelasi lucru inspre jucatori. Singurul moment in care nu s-a intamplat asta a fost in ultimul sfert cand doar unul facea semn inspre galerie sa puna presiune la liberele lui Cate.
    - Rapidul a fost echipa mai proaspata care se vede ca a avut mult mai mult timp sa pregateasca meciul asta.
    - Daca tot vorbim de prospetime.. aici se vede din nou problema subtirimii lotului. A fost o prostie cum a iesit Meindl de pe teren, dar atat in meciul asta cat si in cel cu Lietkabelis cand a lipsit Guzmawow s-a vazut clar ca atunci cand lipseste un om din rotatie, U devine o echipa mult prea vulnerabila. Problema bancii scurte se vede si in campionat atunci cand intr-un meci cu o oarecare importanta ai doi jucatori pe banca pe care ii joci enorm de putin: kuti si sanders. Subtirimea nu se vede doar la lipsa unui jucator, dar si la capacitatea echipei de a-l inlocui pe cel indispnobil, iar U se pare ca arre dificultati sa faca asta si intr-un meci din campionat.
    - Guzmawow. Atat am de zis. Poate omul care ma surprinde cel mai mult in acest sezon.
    - Stipe nu prea a fost in meci
    - Richard e departe de ce suntem obisnuiti
    - Bircevic mi se pare ca e omul care sta bine in joc si te ajuta fix atunci cand ai nevoie
    - Gordic - imi place ce arata pana acum.
    - Sanders cred ca si-a aratat limitarile si in acest joc.
    - Stam slab la capitolul romani care sa poata lua din povara minutelor pt anumiti jucatori macar in campionat. Inafara de Kuti care joaca putin in astfel de meciuri se pare ca nu avem un altul caruia sa i se acorde o oarecare incredere in meciuri importante.
    - Se vede ca nu prea am avut timp sa pregatim jocul asta. Am intrat in jocul lor si am fugit dupa ei tot meciul.
    - Arbitrajul - slab, foarte-foarte slab. Penibil de slab.

    cu 1 an în urmă (27.11.2022)
    • Unforgiven:

      Romani
      L ai uitat pe Câte care după părerea mea ii cel mai în forma dintre noii veniți.
      În alta ordine de idei circula un zvon prin oraș cum ca sapt viitoare va mai veni un fundaș american de la o superechipa din Turcia.

      cu 1 an în urmă (27.11.2022)
    • Benjamin:


      Cate.. ai dreptate. L-am remarcat aproape dupa fiecare meci. Trebuie sa recunosc ca nu credeam ca o sa se descurce atat de bine la nivelul Eurocup.. pare mult mai in forma decat Stipe.
      Interesant zvon. Gordic pare genul de jucator care sa fie confortabil sa joace si 2 la nevoie. Ramane de vazut ce o sa se intample. Un nume e binevenit :)

      cu 1 an în urmă (27.11.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Zvonul care circulă...
      ..e Larkin la U-BT?

      cu 1 an în urmă (27.11.2022)
    • Benjamin:

      Larkin
      Am inteles ca e bun preten cu Silva. Are toleranta mare la urlete.

      cu 1 an în urmă (27.11.2022)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Benjamin
      Să înțeleg că atunci când mergi la sală, vezi că te fură, stai liniștit pe scaunul tău?

      cu 1 an în urmă (28.11.2022)
    • Benjamin:

      Stefan Cj
      Nu stiu de unde ai dedus asta. Cred ca reactiile oamenilor in astfel de momente pot sa difere, iar eu nu am nimic impotriva la faptul ca Silva a urlat la arbitrii si a luat tehnic sau ca a cerut 1000 de explicatii pt ca si asta face parte din joc si uneori poate chiar sa ajute.
      Prin ‘toleranta la urlete’ faceam o mica aluzie ca la meciul de ieri mi se pare ca un pic si-a iesit din minti si a urlat la toata lumea (poate si pe buna dreptate, dar asta nu justifica neaparat metoda). Spre deosebire de alte meciuri importante in care am stat in spatele adversarului cu brio, ieri mi s-a parut un pic frustrat si fara reactie.
      Astea sunt chestii asa, secundare si deaia nici nu le-am mentionat in comentariul initial. Pana acum am scris doar lucruri bune despre staff pt ca mie mi se pare ca fac o treaba buna si am evitat in mod expres

      cu 1 an în urmă (28.11.2022)
    • Benjamin:

      Continuare. scuze
      * si am evitat in mod expres sa zic anumite lucruri despre Silva pt ca mi se pare ca face o treaba chiar buna cu echipa asta.

      cu 1 an în urmă (28.11.2022)
    • U BT Cluj-Napoca sergiu_CMOS:

      Fundas american din Turcia
      Mai e de actualitate?

      cu 1 an în urmă (02.12.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Calm, baieti!
    U-BT una joaca in campionatul intern si cu totul altceva in EuroCup. Asa a fost si anul trecut, daca mai tineti minte.
    Cu Rapidul obiectivele au fost sa nu avem accidentati si sa nu pierdem. Le-am atins pe ambele si urmeaza acum deplasarea in Turcia, unde se va vedea cum joaca U-BT cu adevarat, indiferent de cine va castiga.
    In LNBM U va juca cu adevarat abia in play-off. Doar nu crede cineva ca, la banca scurta pe care o avem, putem juca la fel de intens in ambele competitii. Plus Cupa Romaniei, care cred ca mai mult ne incurca.

    cu 1 an în urmă (27.11.2022) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    pentru care Rapid s-a pregatit mai bine si cred ca subtirimea lotului (tot lotul a fost format doar din 10 jucatori si in plus a pierdut 2 pe motiv de greseli personale pe parcurs) a fost principala cauza a infrangerii atat timp cat Clujul a fost sub la procentaje si puncte aproape tot meciul.

    Remarcabila usurinta cu care puncteaza Stone.

    Nu as putea spune ca a fost un meci castigat pe merit de Cluj dar victoria ramane victorie deci Felicitari!.

    De cand urmaresc meciuri de baschet este prima data cand vad ca se pot obtine 7 puncte ca urmare a unui singur atac. (3 puncte + 2 libere de pe urma unui antisportiv +2 puncte in urma pastrarii posesiei si atacului ca urmare a antisportivului)

    Am vazut meciul pe Digi. Nu am vazut reluari, deci unele decizii de arbitraj nu le-am inteles deloc (mai ales partea cu tehnicele si antisportivele la jucatori). Altfel unghiul de filmare destul de prost (la concurenta cu sala in care joaca Steaua) iar comentariul lasa de dorit atat timp cat comentatorul nu a putut identifica nici abaterea de 3 secunde iar abaterea de pasi a fost considerata fault.

    cu 1 an în urmă (27.11.2022)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      Muta pe Prima sport
      Am inceput si eu pe digi, am terminat pe prima. Comentatorul pe digi m-a enervat.

      cu 1 an în urmă (28.11.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CarlosCaribas :

    .
    Ce dor mi-a fost de nenea Ciulin. Love him!

    cu 1 an în urmă (27.11.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca cata2106 . :

    program incarcat
    Ce diferenta mare de arbitraj intre un meci de Eurocup si ce fac ai nostri pe aici. Dar echipa trebuie sa se adapteze si sa nu se piarda cu firea in asemenea momente. Agitatia echipei vine si de la banca tehnica, Silva e nevoie sa fie un pic mai cerebral, altfel ii baga pe toti jucatorii in starea lui de nervi si asa se poate duce un meci echilibrat.
    In alta ordine de idei, ca se vorbea si de galerii, tot respectul pentru fanii Rapidului, atmosfera faina, si ei au avut un aport importanta la meciul bun facut de Rapid.
    Sa speram ca aceasta "pauza" a lui Meindl l-a ajutat sa se odhineasca si sa fie in forma maxima miercuri, ca deja o sa inceapa sa se vada oboseala luna acesta. Urmeaza o perioada incarcata pana la sfarsitul anului, 4 meciuri de Eurocup si posibil 5 meciuri de campionat in doar 4 saptamani jumate, sper sa tinem ritmul pe ambele planuri.

    cu 1 an în urmă (28.11.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!