Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca se impune la scor pe terenul lui CSA Steaua București

U-BT Cluj-Napoca se impune la scor pe terenul lui CSA Steaua București

Sâmbătă, 23 noiembrie, CSA Steaua București a primit vizita lui U-BT Cluj-Napoca într-un meci din cadrul etapei a 7-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Formația ardeleană a evoluat excelent de la început până la final și a câștigat la o diferență de 24 de puncte: 88-64.

Cătălin Burlacu a început această partidă cu un prim cinci format din Ronnie Harrell Jr., Radu Vîrnă, Radosav Spajosevic, Strahinja Jovanovic și Keith Clanton, în timp ce Mihai Silvășan i-a trimis în teren pe Kerron Johnson, Karlo Zganec, Darko Planinic, David Vida și Patrick Richard.

Oaspeții au avut un start reușit de joc și s-au distanțat rapid la șase puncte după două triple înscrise de Karlo Zganec și David Vida. Alb-negrii au continuat să controleze disputa și, după un coș al lui Patrick Richard, scorul a devenit 13-6. Au urmat câteva minute în care gazdele s-au apărat excelent și diferența a devenit de o singură posesie. Radosav Spajosevic și Strahinja Jovanovic au fost principalele guri de foc ale Stelei în primul act, care s-a încheiat cu scorul de 21-16 pentru U-BT Cluj-Napoca.

Ardelenii au început mai bine și sfertul secund, însă baschetbaliștii lui Burlacu au răspuns cu o secvență excelentă și s-au apropiat la un punct: 24-23. Silvășan a cerut imediat un time-out și le-a cerut jucătorilor săi să aibă grijă la turnovers însă, după repunere, aceștia au greșit și au primit un coș pe contraatac. Steliștii au revenit la conducere și s-au distanțat la patru puncte grație unei reușite semnate de Will Davis (30-26). Până la finalul reprizei, CSA Steaua București a mai marcat doar trei puncte, în timp ce U-BT Cluj-Napoca a înscris 20 de puncte, intrând la vestiare cu un avantaj de 13 puncte: 46-33.

În a doua repriză, Andrei Mandache a intrat pe teren pentru Steaua și și-a făcut imediat simțită prezența, marcând cinci puncte. Însă, Patrick Richard și Kerron Johnson au făcut spectacol pentru alb-negri și i-au dus la 17 puncte diferență (57-40), cu puțin peste cinci minute rămase. Burlacu a solicitat un timp de odihnă, dar acesta nu a avut niciun efect. Oaspeții au continuat să domine întâlnirea și conduceau cu 69-45 înaintea actului decisiv.

În ultimul sfert, gazdele nu au mai găsit nicio soluție pentru ofensiva adversă, iar jucătorii lui U-BT Cluj-Napoca s-au dezlănțuit. Treptat, Silvășan a început să îi introducă în teren pe juniori și, în cele din urmă, formația de pe Someș s-a impus cu scorul de 88-64.

Învingătorii au avut patru jucători în double-digits: Kerron Johnson (19 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive), Darko Planinic (16 puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție, un capac), Donatas Tarolis (16 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții, 2 capace) și Patrick Richard (11 puncte, 4 pase decisive, 2 recuperări, o intercepție).

De partea cealaltă, s-au remarcat Will Davis (13 puncte, 5 recuperări), Radosav Spasojevic (11 puncte, 3 recuperări) și Strahinja Jovanovic (11 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive).

Datorită acestei victorii, U-BT Cluj-Napoca rămâne neînvinsă în această ediție a Ligii Naționale, ocupând prima poziție în campionat cu 14 puncte. În schimb, CSA Steaua București, cu trei meciuri câștigate și patru pierdute, ajunge la 10 puncte și urcă pentru moment pe locul al doilea.

În următoarea etapă, CSA Steaua București se deplasează pe terenul campioanei CSM CSU Oradea, în timp ce U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui CS Dinamo Știința București.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Fara comentarii ?!
    Dragi conducatori ai site-ului, chiar nu va pasa ca au disparut comentariile ? In vechiul format, dupa acest meci erau pana acum vreo 19 mesaje, acum nimic . Daca va doare in palarie, ok, dar daca va pasa, analizati dracului situatia si vedeti care sunt cauzele disparitiei comentariilor . Cu siguranta sunt mai multe, una ar fi dupa mine modalitatea noua de logare, iar alta, ca s-au pus toate in aceeasi oala ( campionat masculin, feminin, extern etc ) si astfel de ex cronica acestui meci va disparea la putine ore dupa terminarea partidei . Pacat, mare pacat !!!

    cu 4 ani în urmă (24.11.2019)
    • CSM Oradea 2 Fairplay:

      Comentarii
      Si eu am auzit de la unii ca nu se pot / nu stiu sa se logheze. Personal, experimentez intotdeauna dificultati in a gasi un articol specific, pentru a vedea comentariile, iar dupa o zi, nici nu ma mai preocupa sa verific daca au mai aparut altele noi. La site-ul vechi, articolele apareau mai mic si multe intr-un rand, astfel ca era usor sa iti dai seama unde este activitate. Sunt de acord cu ambele argumente. As mai adauga ca si publicului ii ia cam mult sa se obisnuiasca cu noul format, dar in cele din urma cred ca s-ar remedia situatia de la sine oricum. Pe de alta parte, imaginea site-ului trebuia schimbata odata si odata. Oricum, mare, mare pacat ca s-au pierdut comentariile in aceasta perioada. Mie mi-ar fi placut sa se pastreze si like-urile.

      cu 4 ani în urmă (24.11.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    De multe ori
    am fost de acord cu tine. De data asta părerea mea este că foarte mulți postau doar să vadă cîte plusuri sau minusuri iau/dau. Sunt secțiuni separate pentru competiții diferite, dacă interesează anumite subiecte. E adevărat că sunt și mai multe articole, deci se rulează mai mult. Iar la Oradea-Sibiu au fost vreo 20 de comentarii.
    Revenind la meci, se vede diferența de joc de la începutul competițiilor. Băieții s-au sudat și au început să facă spectacol. Ce mă deranjează ( încă) numărul mare de turnoveruri. Se vede școala sîrbă de antrenori. La mai multe victorii...și de ce nu, la mai multe comentarii.

    cu 4 ani în urmă (24.11.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!