Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca se oprește în sferturile EuroCup

U-BT Cluj-Napoca se oprește în sferturile EuroCup

U-BT Cluj-Napoca a ajuns la finalul aventurii europene din sezonul 2023/2024, după ce a pierdut pe teren propriu în cursul serii de miercuri, 13 martie, cu London Lions. Ardelenii s-au oprit în sferturile EuroCup, fiind depășiți de oponenți cu 79-91.

U-BT: Bryce Jones, DJ Seeley, Karel Guzman, Jarell Eddie, Andrija Stipanovic

London Lions: Matthew Morgan, Tarik Phillip, David Nwaba, Donte Grantham, Conor Morgan

Phillip a scuturat plasa în două rânduri de la distanță și Jones a beneficiat de o liberă suplimentară pentru 5-6, în timp ce Conor Morgan a răspuns imediat cu o reușită muncită din căciulă. Londonezii și-au format din nou un avantaj de două posesii cu ajutorul lui Nwaba (9-14), după care Seeley și Matt Morgan s-au întrecut în reușite de trei puncte. Dekker a forțat cinci puncte la rând pentru vizitatori și ecartuk a crescut la 12-22, Jones fiind cel care a întrerupt seria lui London Lions și în scurt timp diferența s-a înjumătățit. Sfertul s-a încheiat cu un run de 7-0 pentru echipa lui Petar Bozic și tripla lui Dekker din zero grade a stabilit scorul acestui act: 18-29.

Ajustările defensive au fost de mare folos pentru U-BT și London Lions s-a chinuit să marcheze în primele minute ale sfertului doi. Richard a contribuit cu un coș important de la semi-distanță (26-31), astfel că oaspeții au cerut imediat time-out dar run-ul ardelenilor s-a prelungit cu un layup semnat de Mokoka. Londonezii au continuat să arunce bine de la distanță, iar după tripla lui Conor Morgan a venit timpul de odihnă solicitat de Mihai Silvășan, într-un moment în care adversarii au urcat la +11. Scorul a devenit 28-42 în urma câtorva decizii care au iritat publicul clujean, jucătorii lui London Lions fiind trimiși în mai multe rânduri la linia de fault și Dekker a punctat din spatele arcului de cerc pentru 31-49. Alb-negrii s-au apropiat cel mult la 14 lungimi până la pauză, iar pe finalul sfertului tabela a indicat 37-51.

Ambele echipe au avut greșeli în atac la revenirea pe parchet, iar Conor Morgan a păstrat un avantaj important de partea oaspeților cu o nouă reușită de afară (41-57). Clujenii au început să recupereze din nou din deficit, astfel că la jumătatea sfertului trei situația s-a modificat pentru 50-61 și a urmat un time-out la banca londonezilor. Mokoka a adus-o pe U-BT la opt puncte în urmă, Shurna a avut sânge rece la libere și Lions au trecut în scurt timp la 53-65 în urma unei faze pe care oficialii jocului au revăzut-o. Gazdele au pierdut mingea pe posesii succesive, iar acest detaliu a permis adversarilor să se ducă la +13 cu două dunk-uri spectaculoase, în timp ce sfertul trei s-a încheiat ulterior cu 60-74.

Doar un minut și jumătate a trecut din actul decisiv până la prima întrerupere, după ce Taylor și Nelson au ajutat-o pe London Lions să înceapă perfect această perioadă. Seeley și Eddie au răspuns tot din spatele arcului de cerc pentru 66-80, iar primul amintit a trecut pe la linia liberelor pentru a prelungi run-ul în care s-au aflat clujenii. Jordan Taylor a oprit parțialul lui U-BT prin tripla de la 70-83, iar peste puțin timp Mejeris și Guzman au tăiat deficitul la single digits. Cu două minute înainte de final Nwaba a punctat pentru 79-89 și l-a forțat pe Silvășan să ceară time-out, Eddie nefiind precis la capătul schemei pe care clujenii au pregătit-o și Dekker a transformat o liberă pentru +11. London Lions a reușit în cele din urmă să câștige cu 79-91 și va juca în semifinalele EuroCup pentru prima dată în istorie.

Sam Dekker a fost cel mai eficient jucător al învingătorilor, cu 21 de puncte și 6 recuperări. David Nwaba (13 puncte, 8 recuperări, 4 intercepții, 5 mingi pierdute) și Josh Sharma (12 puncte, 7 recuperări) au urmat pe lista marcatorilor din tabăra londoneză.

Bryce Jones a răspuns cu 23 de puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări și 4 mingi pierdute, iar Mareks Mejeris și DJ Seeley au avut câte 15 puncte.

U-BT a câștigat 13 partide în EuroCup și s-a văzut învinsă în 6 ocazii.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

18 comentarii la aceasta stire:
  • m4riu5 :

    felicitări, U!
    pentru un parcurs stelar în EuroCup! După clasarea de anul trecut și ratarea unui play-off cu primele opt clasate, cred că în acest sezon, cei mai mulți suporteri s-ar fi mulțumit și cu locul 6 urmat de un exit în play-in. Și am învins deținătoarea cupei la ea acasă, în cele din urmă calificându-ne direct în sferturi!
    Acum problema e că pentru sezonul viitor publicul are deja cu totul alte pretenții, expectanțele sunt mult mai mari. Iar pentru onorarea acestora, bancherii noștri va trebui să-și treacă degetele mult mai adânc prin ...conturi.

    cu 1 lună în urmă (13.03.2024)
    • U BT Cluj-Napoca nanaarpy 78:

      🙁
      Toată temerea mea este că nu vom reuși să ținem dintre jucători și vor pleca la echipe mai bune

      cu 1 lună în urmă (14.03.2024)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Dar
      In același timp reputatia clubului a crescut ceea ce o sa ne permita sa atragem jucatori noi si finantarea necesara.

      cu 1 lună în urmă (14.03.2024)
    • Benjamin:

      intrebare
      Care sunt acei jucatori care crezi ca e posibil sa prinda echipe mai bune?
      Inafara de DJ, Cate si Mokoka - oameni pe care ma astept ca si staff-ul vrea sa ii tina, nu cred ca este vreun alt jucator care posibil sa prinda vreun contract la echipe mult mai bune. Salarii mai mari? Posbili.
      Oricum daca se ia campionatul, orice jucator din sezonul asta (straini + Cate) o sa aiba pretentii financiare mai mari daca vrem sa ii tinem.

      cu 1 lună în urmă (14.03.2024)
    • wemby:

      Binele si raul
      Sunt ambele subiective. Poate, pentru anumiti jucatori, echipa mai buna e cea care plateste mai bine (exemplu recent: Leo Meindl).
      Indiferent de motivul plecarii, tot ar fi dureros ca U sa fie nevoita sa reconstruiasca de la 0. Sezonul asta echipa chiar a avut o chimie de apreciat, fapt care s-a putut observa si in teren (chiar daca de multe ori jocul era mai haotic, sau se baza pe faze individuale). Pana si la acele faze individuale, jucatorii se intelegeau intre ei si nu au existat certuri. Sezonul trecut, as zice ca echipa era la polul opus dpdv al chimiei.
      Legat de jucatorii care ar pleca: DJ, cel mai probabil va pleca. Nu am inteles exact de ce l-ati considerat si pe Mokoka a fi un jucator atat de bun, avand in vedere ca noi l-am folosit ca si PG unde a demonstrat de multe ori ca nu poate face fata. Nu e un shooter prea bun, iar tactica lui de a forta patrunderile sub panou a cam fost blocata de majoritatea adversarilor din Eurocup.
      Bryce mi se pare ca a incercat sa isi faca o statistica personala cat mai buna. Cel mai probabil, chiar pentru a putea obtine sezonul viitor un contract mai bun.
      Eddie nu cred ca isi va dori sa ramana. El este un shooter si atat. Noi am incercat sa il folosim pentru orice altceva.
      Stipe probabil va decide sa se retraga. Sper sa reusim sa il pastram pe Mejeris.
      De asemenea, sper ca nici Guzman sa nu ne faca vreo surpriza, dupa ce a stralucit destul de frumos in acest sezon de Eurocup.
      Cate a demonstrat ca este un patriot si un om de cuvant. Nu cred ca va pleca

      cu 1 lună în urmă (14.03.2024)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @nanaarpy 78
      Asta cu temerea cu jucătorii buni vine automat dacă ai sezon de succes. E clar că după astfel de sezoane jucătorii(mai ales cei mai productivi) sunt țintiți de multe alte cluburi din Europa și nu numai, iar dacă un alt club vine cu pretenții financiare mult mai mari nu prea ai cum să îi ții decât dacă plusezi pentru ei, ceea ce poate nu e cea mai sănătoasă opțiune...
      Aceeași poveste și la noi cu mulți jucători trecuți pe la noi(Ogden, Broussard, etc.) care au primit oferte substanțial mai bune decât puteam oferi și pe care nu i-am mai putut ține...

      cu 1 lună în urmă (14.03.2024)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca caatmark :

    Felicitari pentru lupta...
    ...au fost mai buni decat noi. Nu prea a mers de la 3 puncte astazi. Nici nu ne-au lasat aruncari usoare. Capul sus! Ne concentram pe campionat.

    cu 1 lună în urmă (13.03.2024) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    castigat absolut meritat de formatia londoneza. Felicitari si succes mai departe.

    La acest nivel nu poti emite pretentii jucand practic (la nivel de realizari) in 4 jucatori.
    Felicitari pentru parcursul de pana acum in acest sezon european, capul sus, aveti de castigat un campionat.

    cu 1 lună în urmă (13.03.2024) Raspunde
  • CSM Focșani Leks :

    Mulțumesc U
    Povestea frumoasa din Eurcup s-au terminat, însă ea va continua mai puternică sezonul următor. A fost un sezon de vis, mulțumim băieți. Sper că U să încheie sezonul din campionat neînvinsă, ar fi o performanță

    cu 1 lună în urmă (13.03.2024) Raspunde
  • Benjamin :

    Meci
    Un meci greu cum de altfel ne si asteptam.
    Chiar daca trebuie sa ne mandrim ca s-a jucat un astfel de meci la noi acasa, cred ca aveam sanse mai mari la ei. Azi presiunea a fost mare pe jucatorii nostri, iar ei au exploatat de minune lucrul asta.
    Matt Morgan si in special Phillip au pus presiune verbala pe ai nostri intreg meciul. Fie de pe banca, fie din teren au stat cu gura pe Jones si Guzman.
    - Lions au fost peste noi din toate punctele de vedere. O clipa nu am lasat impresia ca avem vreo sansa. Toate astea fara Olaseni, iar asta spune multe
    - Am apreciat mult comportamentul antrenorilor lui Lions, in special la timeouts. Personal, antrenorul lor mi s-a parut super bun. Pt orice am facut noi, el avea cate un raspuns. A stiut sa ne inchida patrunderile, iar azi de la 3 nu am avut o zi buna.
    - Cred ca s-a insistat mult prea mult cu Eddie in sferturile 3-4. Nu a fost in mana de la 3, iar patrunderile lente au fost un deliciu pt defensiva. Cred ca Stipe si Mejeris aduceau mai multa energie in defensiva si mai multa lupta pt recuperarea ofensiva.
    - Cred ca am intrat inutil in contre cu arbitrii, lucru care a adaugat presiune asupra noastra. In loc sa ne vedem de treaba, jucatorii comentau pt orice.. am intrat fix in jocul pe care Lions si l-a dorit. S-a arbitrat naspa, dar nu as zice ca ne-au dezavantajat atat de mult. 2-3 faulturi care nu s-au dat sau pt care nu s-a aplicat aceiasi masura in ceea ce priveste agresivitatea aparatorui. Un arbitraj clasic prin compensatie.
    - Mi-ar placea sa aducem un jucator ‘guraliv’ de tipul Philip in viitor. Ma refer la genul de jucator pe care adversarii il urasc pt ca pune presiune si executa bine in atac, dar pe care si l-ar dori ca si coechipier. Guzman e genul, dar poate nu e obisnuit inca cu presiunea mare.
    - Vorbind de presiune.. Cate din pacate nu a avut o zi buna. A incercat ceva in defensiva, dar in atac nu a avut curaj sa se lupte cu jucatorii lor. Si Richard saracul a avut o seara grea, dar era cumva de asteptat.
    - S-a vazut subtirimea lotului. Din pacate.
    - Atmosfera extrem de faina. Felicitari fanulor si celor implicati in organizare.


    Un sezon splendid de Eurocup. Mie mi-au depasit asteptarile si ma bucur ca in Cluj avem un astfel de proiect si sezonul asta am avut o echipa demna de competitia asta. Sper ca la anul sa ne bucuram iarasi de cat mai multe meciuri la acest nivel.
    Felicitari antrenorilor, jucatorilor si celor implicati in tot parcursul acesta!

    Viata merge inainte. Capul sus si hai sa facem baie in Somes la sfarsitul campionatului.

    cu 1 lună în urmă (13.03.2024) Raspunde
  • CSM Ploiești CONSTANTIN MIRCEA :

    Maciuca
    Mi-a placut Maciuca. Pare ca are tupeul si talentul sa joace la acest nivel. De urmarit.

    cu 1 lună în urmă (14.03.2024) Raspunde
  • CSM Ploiești CONSTANTIN MIRCEA :

    bug in site.
    cineva sa stearga duplicatele postarii. nu-s de la mine.

    cu 1 lună în urmă (14.03.2024)
    • varu silvois:

      deviza ar fi sUnt mandrU ca sUnt clUjean
      felicitari pentru parcurs, despre joc as mentiona doar faptul ca au fost prea multe erori, pase la adversar si patrunderi individuale, dar.....ne pansam ranile si vedem ce va aduce mosul!

      cu 1 lună în urmă (14.03.2024)
    • Istrate David:

      ...
      Rezolvat, am șters

      cu 1 lună în urmă (14.03.2024)
    Raspunde
  • didi.alex. :

    #🙏🏻CLUJ
    Mulțumim U-BT Cluj Napoca!

    cu 1 lună în urmă (14.03.2024) Raspunde
  • CSM Focșani Leks :

    superstitie
    a fost o zi neagra pt baschetul romanesc(cluj, timisoara) pt ca a fost 13 si am avut ghinion sau ar fi fost la fel in orice alta zi? in ambele cazuri, presiunea, emotia, parca i-a coplesit pe baieti

    cu 1 lună în urmă (14.03.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai Bb :

    Plus net în EuroCup
    A fost un sezon bun. Am câștigat mai mult decât am pierdut. Ne-am bucurat mai mult decât am fost necăjiți. Iar echipa a crescut în joc văzând cu ochii.
    Ca suporteri ne-am unit în jurul echipei. Avem cea mai bună prezență în EuroCup al doilea an la rând.
    Iar echipa de marketing a fost de departe cea mai creativă din EuroCup, show-urile din jurul meciurilor fiind next level..
    Sezonul trecut am simțit ca putem în PlayOff. Sezonul acesta am simțit ca putem în sferturi.
    E important să crească organizația și să învețe să gestioneze situațiile noi - de exemplu foarte greu am gestionat situațiile în care am jucat ca favoriți.
    Oricum, una peste alta, ca suporter o să țin minte sezonul acesta. Și cu siguranță meciul de aseară.
    Haide U!

    cu 1 lună în urmă (14.03.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca John Ioan :

    Istoric
    Ieri am fost prezenti la un meci istoric, sunt foarte fericit pentru asta. A fost un sezon nesperat, de poveste, aproape utopic in multe instante.
    Echipa a fost grozava, de la chimie, la mentalitate, atatea reveniri superbe, nesperate si alea. Cand ai atatea reveniri si meciuri stranse castigate pe final, nu mai e noroc sau intamplare, e vorba de psihic/mentalitate de învingători.
    Revenind la meci, intradevar poate era benefic sa fi jucat in deplasare, poate nu exista atata presiune, dar nu imi pare rau. Din momente ca astea se construieste o echipa (pe termen lung). Va veni si randul nostru la un moment dat.
    Cred ca daca procentajul nostru de ieri ar fi fost nu ~20% cat a fost, ci era mai aproape de 38% cat aveam overall % in faza grupelor, eram acolo, probabil castigam.
    Meciul de ieri a fost un meci cu aruncari de la 3 necontestate ratate, in care cei 2 pivoti au adunat impreuna 4 puncte. Eu cred ca aici s-a facut diferența. Daca jucam in media noastra din grupe eram aproape. Daca faceam un meci precum cel de la Gran Ca, probabil castigam. Dar meciurile nu seamana unul cu celalalt si nici nu mai conteaza asta acum. Din pacate ieri echipa a fost sub media a ceea ce a aratat in grupe, probabil din 2 motive, presiunea foarte mare si adversar foarte bun defensiv si incomod si pe alocuri si norocos (e.g cosul de 3 a lui Morgan din sfertul 2 cand mingea a sarit pe inel si apoi in cos).
    Nu-i vad trecand mai departe. Echipa buna, dar nu ceva de speriat.
    Una peste alta, revin la ganduri mai pozitive. Felicitari echipei (jucatori, antrenori, preparatori, marketing etc), totul a functionat aproape ca un ceas Elvetian, pana aproape spre final.
    Sper ca in anii ce urmeaza vor continua pe aceeasi linie si chiar vor spori investițiile fiindca uite, se vad si rezultatele.
    Multumesc U BT pentru ca mi-ai facut toamna si iarna mai frumoase, multumesc!
    Si spor pe mai departe, till next time!

    cu 1 lună în urmă (14.03.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!