Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu deschid sferturile de finală ale Cupei României

U-BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu deschid sferturile de finală ale Cupei României

Sâmbătă, 28 decembrie, U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui BC CSU Sibiu în manșa tur a sferturilor de finală din Cupa României. Duelul va începe la ora 17:00 și va fi transmis în direct de Digisport 2.

Partida va fi arbitrată de o brigadă formată din Marius Ciulin, Alin Faur și Alexandra Stan, în timp ce comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Mihai Caraion. Merită menționat că acest joc este al treilea consecutiv în care U-Banca Transilvania este fluierată de Ciulin.

În urmă cu șase zile, la data de 21 decembrie, cele două mari rivale din baschetul românesc s-au întâlnit în etapa a 11-a a Ligii Naționale. Disputa a fost controlată timp de trei sferturi de către BC CSU Sibiu, însă, în actul decisiv, clujenii au revenit și au obținut victoria: 77-71.

Acel meci a reprezentat al doilea succes al trupei lui Dusko Vujosevic împotriva vicecampioanei României. În turul primei faze din LNBM, U-Banca Transilvania a câștigat la scor Derby-ul Ardealului: 92-64.

U-BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu și-au adjudecat ultimele patru ediții ale Cupei României. Alb-negrii s-au impus în 2016, 2017 și 2018, în timp ce galben-albaștrii au obținut trofeul în 2019, chiar în BTarena.

Mai mult decât atât, datorită pozițiilor celor două echipe la finalul sezonului precedent, ambele formații s-au calificat direct în sferturile Cupei României, alături de SCM U Craiova și de campioana CSM CSU Oradea. Chiar și așa, din cauza faptului că tragerea la sorți nu a avut capi de serie, scenariul în care U-BT Cluj-Napoca se întâlnește cu BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea se duelează cu SCM U Craiova a devenit posibil.

Așadar, ne așteptăm la o dublă manșă foarte disputată, având în minte desfășurarea ultimei întâlniri dintre cele două trupe. În încleștarea de la Sibiu, Randal Falker și Chris Cooper au aruncat excelent de la mare distanță și rămâne de văzut dacă aceștia vor putea repeta performanța respectivă.

Totuși, probabil că diferența se va face la nivelul fundașilor și a extremelor. U-BT Cluj-Napoca se bazează pe un trio format din Patrick Richard, Kerron Johnson și Artis Ate, în timp ce BC CSU Sibiu îi are în componență pe Jared Jordan, Jordan Chatman și Barry Stewart.

De asemenea, duelul dintre Nandor Kuti și Lucas Tohatăn va fi interesant de urmărit.

Reamintim că sferturile de finală se joacă după sistemul tur-retur, manșa a doua urmând să aibă loc în data de 15 ianuarie 2020, la Sibiu.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!