Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu se duelează din nou în „Horea Demian”

U-BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu se duelează din nou în „Horea Demian”

Sâmbătă, 1 februarie, U-BT Cluj-Napoca va primi vizita rivalei BC CSU Sibiu într-un meci din cadrul etapei a doua a Top 6. Partida din Sala Sporturilor „Horea Demian” va începe la ora 19:00 și va fi transmisă, în direct, pe FRBTV.

Arbitrii delegați pentru Derby-ul Ardealului sunt Alexandru Olaru, Dragoș Nicolae și Laszlo Bukurești, iar comisar este Marius Marinescu.

Cele două formații s-au mai întâlnit o dată în acest an, în returul sferturilor de finală ale Cupei României. Atunci, elevii lui Dusko Vujosevic au jucat excelent în prima parte a disputei, însă pe final gazdele au reușit un run de excepție și s-au impus la un punct: 78-77.

A fost prima victorie a sezonului obținută de BC CSU Sibiu în fața lui U-BT Cluj-Napoca. În celelalte trei confruntări, alb-negrii s-au impus cu 92-64, 77-71 și 83-64. De altfel, la general, trupa clujeană conduce cu 46 la 26.

În etapa precedentă, ambele echipe au câștigat. Jucătorii lui Dan Fleșeriu s-au impus categoric în fața lui CSA Steaua București, scor 95-75, în timp ce baschetbaliștii conduși de Mihai Silvășan au întâmpinat mari probleme în fața lui CS Dinamo Știința București, învingând la două puncte: 84-82.

Între timp, U-Banca Transilvania a mai avut un meci, în etapa a 5-a a FIBA Europe Cup. Pe teren propriu, ardelenii au obținut un succes important în fața lui Tsmoki Minsk (76-74) și au șanse mari de calificare în sferturile de finală.

Pe plan intern, cele două rivale se află pe poziții vecine. „U” este pe locul doi, cu 12 victorii și 2 înfrângeri, iar CSU Sibiu este pe trei, cu 9 partide câștigate și 5 pierdute.

Din punct de vedere statistic, trupa oaspete este una dintre puținele echipe care stau mai bine decât U-BT la recuperări. Galben-albaștrii au o medie de 40.6 recuperări/joc, în timp ce alb-negrii au 37.4 recuperări/joc.

Totuși, în încleștările directe din Liga Națională, formația din orașul de pe Someș a dominat lupta la acest capitol (37.0 – 31.0). De asemenea, Planinic & Co. au aruncat mult mai bine decât adversarii lor, atât din interiorul semicercului, cât și de la distanță.

Însă, în ultimele dueluri, U-Banca Transilvania a avut procentaje foarte mici la aruncările de trei puncte și a intrat într-o perioadă dificilă. În schimb, BC CSU Sibiu a adunat patru victorii consecutive și pare să evolueze tot mai bine.

Din punct de vedere al celor două loturi, nu vor exista schimbări față de întâlnirile precedente. Într-adevăr, gazdele l-au transferat în această săptămână pe L.J Peak dar este puțin probabil ca acesta să se afle pe teren în confruntarea cu sibienii.

În concluzie, mă aștept la o partidă mult mai echilibrată decât celelalte două jucate în acest sezon în Cluj-Napoca. Gazdele vor resimți oboseala acumulată în disputa cu Tsmoki Minsk, în timp ce oaspeții au scăpat de multiplele accidentări și au dovedit în etapa precedentă că pot fi o echipă puternică.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

12 comentarii la aceasta stire:
  • faneultra :

    U cluj va castiga
    Cred ca va castiga u bt cluj deoarece joaca acasa si este in suspans dupa victoria din europe cup iar sibiul in deplasare are probleme

    cu 4 ani în urmă (31.01.2020) Raspunde
  • faneultra :

    U cluj va castiga
    Cred ca va castiga u bt cluj deoarece joaca acasa si este in suspans dupa victoria din europe cup iar sibiul in deplasare are probleme

    cu 4 ani în urmă (31.01.2020) Raspunde
  • CSA Steaua București Peiu Daniel Florentin :

    Concurs
    Va fi un meci strans intre cele doua echipe. Totusi eu mizez pe U-Cluj la castigarea acestui duel.

    cu 4 ani în urmă (01.02.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    castiga U
    chiar daca suntem mai obositi dupa meciul din Europe Cup, cred ca avem moral bun si jucand in HD vom avea publicul in spate. Meciul va fi insa strans, victorie la 5-10 pct spun eu.

    cu 4 ani în urmă (01.02.2020) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Lusi :

    Concurs
    Castiga clujenii; joaca acasa si sunt mai buni.

    cu 4 ani în urmă (01.02.2020) Raspunde
  • adrian20009 :

    Pronostic
    Victorie Cluj pentru ca au echipa mai puternica si joaca acasa.

    cu 4 ani în urmă (01.02.2020)
    • Cosovic:

      Concurs
      In Horia Demian publicul e un jucator in plus. Daca nu cumva prinde sibiul o zi senzationala la 3 puncte, va castiga Clujul. Probabil va fi strans.

      cu 4 ani în urmă (01.02.2020)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Csu va câștiga
    Va câștiga Sibiul, au început să formeze o echipă

    cu 4 ani în urmă (01.02.2020) Raspunde
  • FCC ICIM 2 Arad andreas :

    concurs
    Consider ca va castiga U BT Cluj Napoca deoarece are un lot valoros si benficiaza si de avantajul terenului propriu!

    cu 4 ani în urmă (01.02.2020) Raspunde
  • Jipa George :

    Victorie U-BT
    U-BT va castiga meciul acesta. Are o echipa mai buna, s-a dovedit asta de-a lungul intregului campionat.

    cu 4 ani în urmă (01.02.2020) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Novak Csaba :

    Concurs
    Pont : castiga Cluj cota 1.12. Gazdele vin dupa un meci greu din Europe Cupe, iar antrenorul oaspetilor spera sa poate fructifica acest avantaj, doar ca nu va juca Stewart un jucator important. O sa castiga clujenii, dar diferenta nu va di de doua cifre.

    cu 4 ani în urmă (01.02.2020) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Castiga
    Castiga Sibiu la maxim 5 puncte diferenta.

    cu 4 ani în urmă (02.02.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!