Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca și CSO Voluntari s-au impus cu ușurință în prima etapă din LNBM

U-BT Cluj-Napoca și CSO Voluntari s-au impus cu ușurință în prima etapă din LNBM

Joi, 29 septembrie, prima etapă a Ligii Naționale de Baschet Masculin, ediția 2022-2023, a continuat cu două partide. CSM Petrolul Ploiești a primit vizita campioanei U-BT Cluj-Napoca, în timp ce vicecampioana României, CSO Voluntari, a jucat acasă contra Lagunei București.

Formațiile care și-au disputat finala campionatului în stagiunea 2021-2022 și-au respectat statutul și s-au impus cu ușurință. Iată câte un scurt rezumat al fiecărui joc:

CSM Ploiești vs. U-BT Cluj-Napoca – 71-81 

Gazdele au început în forță întâlnirea și au profitat de lacunele din defensiva trupei antrenate de Mihai Silvășan. Pivoții lui CSM Ploiești au câștigat lupta cu Andrija Stipanovic și Eduard Roschnafsky, arătând o precizie deosebită în ofensivă. Cu toate acestea, jucătorii lui U-BT Cluj-Napoca s-au ținut aproape de adversari și, după tripla lui Karel Guzman pe sirenă, au reușit să egaleze: 24-24.

În actul secund, situația s-a schimbat și ardelenii au evoluat mult mai bine. Victor Sanders a combinat excelent cu Emi Cățe, Stefan Bircevic și Karel Guzman au jucat foarte bine în ofensivă și chiar și tânărul David Lăpuște și-a trecut în cont șapte puncte. De partea cealaltă, timeout-urile lui Mihai Popa s-au dovedit a fi fără efect: prahovenii nu au mai avut inspirația ofensivă din actul inaugural astfel că, după 20 de minute, U-Banca Transilvania conducea cu 51 la 35.

După revenirea de la vestiare, jocul a fost mai echilibrat, însă oaspeții s-au menținut la o diferență de peste zece puncte. Campionii României au comis o mulțime de greșeli în atac, însă galben-albaștrii nu au reușit să profite de acestea și au ratat o mare parte din liberele primite. În vederea turneului din Cupa României, Silvășan le-a acordat multe minute tinerilor Lăpuște și Szentkuti iar, înaintea actului decisiv, scorul era 67 la 55 pentru U-BT.

În ultimele zece minute, clujenii au stopat orice încercare a ploieștenilor de a reveni în meci și au câștigat cu 81 la 71. Cinci jucători ai lui U-BT Cluj-Napoca au fost în double-digits: Leo Meindl (13 puncte), Stefan Bircevic (13 puncte), Emi Cățe (12 puncte), Andrija Stipanovic (12 puncte) și David Lăpuște (10 puncte). De partea cealaltă s-au remarcat Veljko Brkic (17 puncte) și Mitchell Kwamain (12 puncte).

CSO Voluntari vs. Laguna Sharks: 70-53 (22-7, 13-15, 21-12, 14-19) – conferința B

Deținătoarea Cupei României și vicecampioana națională n-a avut deloc probleme în confruntarea cu nou-promovata, începând meciul cu un run de 15-2 și avantajul la pauză era tot unul format din două cifre, perioadă în care Laguna avea un singur assist. CSO Voluntari a reușit să câștige cu 70-53 și debutează cu dreptul în conferința B, urmând să înceapă zilele viitoare cursa pentru apărarea Cupei României.

Jucătorii lui Sașa Ocokoljic au avut un start excelent în atac, cu procentaje excelente, dar pe parcursul întâlnirii acestea au scăzut treptat, Voluntari terminând cu 42% din acțiune. O diferență importantă, pe lângă cea de scor, s-a făcut la posesiile pierdute unde Laguna a avut 19 și CSO Voluntari a profitat de acest aspect, cu 26 de puncte după turnovers.

Eric Thompson a terminat cu double-double (16 puncte, 13 recuperări), iar Darko Planinic (14 puncte, 5 recuperări) și Toddrick Gotcher (13 puncte, 4 recuperări, 2 intercepții) au fost ceilalți în double figures, în vreme ce românii de la Voluntari au marcat în total 5 puncte. Lukas Aukstilkalnis (12 puncte), William Saunders (11 puncte, 4 recuperări) și Aleksandre Phevadze (10 puncte, 9 recuperări) au condus lista marcatorilor pentru Laguna București la debutul în LNBM.

*foto: Iuli Dobre

2 comentarii la aceasta stire:
  • caraianu :

    Un inceput ok-ish
    Cu U incepand mai slow primul sfert n-am o problema,dar am o micuta problema cu Lăpuște care pe tot parcursul meciului a urmărit realizările individuale(totusi,10p la 18 ani e mai mult decat bine)
    Taylor a dezamagit IMO,Meindl si Bircevic au tinut ofensiva,si ma bucura faptul ca Pat nu a jucat mult(cred ca 15-20 de min)

    cu 1 an în urmă (29.09.2022) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    In care as remarca coerenta jocului colectiv de la Ploiesti in primul sfert cel putin. Au miscat mingea rapid, au avut tot timpul oameni liberi sa arunce dar mai ales au dat foarte multe puncte daca nu majoritatea cu aceeasi schema. Atat doar ca nu au cu cine sa duca acel ritm.

    Nu prea imi vine sa comentez jocul Clujului dar l-as remarca pe Stipanovic care a facut de toate si cu multa energie (5 pase decisive printre altele)
    In conditiile in care vor avea practic 4 meciuri in 6 zile, dintre care 2 in Cupa, s-au dat minute bune si tinerilor si s-a rulat lotul, niciun jucator nu a stat pe teren mai mult de 23 de minute. (Ploiestiul a avut 3 care au stat peste 31 de minute).

    Nu am vazut decat sfarsitul meciului dintre Dinamo si Galati, cred ca Dinamo si-a facut lotul pentru acest sezon in primul rand cu gandul la castigarea Cupei si vom vedea altceva in meciurile respective.

    cu 1 an în urmă (30.09.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!