Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca și Lietkabelis, la poluri opuse în clasamentul minutelor acordate autohtonilor

U-BT Cluj-Napoca și Lietkabelis, la poluri opuse în clasamentul minutelor acordate autohtonilor

Miercuri, 7 februarie, începând cu ora 19:00, BC Lietkabelis va primi vizita lui U-BT Cluj-Napoca, într-un meci din ultima etapă a sezonului regulat din BKT EuroCup. Pentru campioana României această partidă are o miză foarte mare, putând să îi asigure calificarea în sferturile de finală ale competiției.

De partea cealaltă, trupa lituaniană este eliminată din cursa pentru playoff-ul EuroCup, astfel că duelul cu U-BT contează doar pentru palmares și pentru faptul că este ultima reprezentație în fața propriilor suporteri.

Confruntarea dintre Lietkabelis și U-BT Cluj-Napoca aduce față în față două grupări cu strategii opuse. Lituanienii au construit în jurul baschetbaliștilor autohtoni, Deividas Sirvydis și Gediminas Orelik fiind principalele arme ale acestora, în timp ce românii s-au bazat în proporție foarte mare pe jucători străini.

Acest aspect este ilustrat de o analiză publicată de Tomer Givati pe site-ul Israel Hayom, în care cele 20 de echipe din EuroCup sunt aranjate în ordinea descrescătoare a procentului de minute pe care le primesc autohtonii.

Lietkabelis, cu 85%, se află pe primul loc, în timp ce U-BT Cluj-Napoca, cu 10.7%, ocupă ultima poziție. Iată cum arată clasamentul EuroCup, pe baza criteriului de utilizare a jucătorilor locali:

  1. Lietkabelis – 85%
  2. Wolves Vilnius – 55.3%
  3. London Lions – 44.1%
  4. Slask Wroclaw – 43.9%
  5. Umana Reyer Venezia – 41.6%
  6. JL Bourg – 41.6%
  7. Cedevita Olimpija Ljubljana – 40.4%
  8. Trento – 38.5%
  9. Turk Telekom – 38%
  10. Prometey – 36.1%
  11. Hapoel Tel Aviv – 35.4%
  12. Aris Salonic – 34.9%
  13. Besiktas Istanbul – 32.9%
  14. Buducnost – 30%
  15. Paris Basketball – 29.6%
  16. Joventut Badalona – 26.8%
  17. Hamburg – 26.7%
  18. Ratiopharm Ulm – 19.9%
  19. Gran Canaria – 16.9%
  20. U-BT Cluj-Napoca – 10.7%

Așadar, formațiile lituaniene se află pe primele două locuri, fiind și singurele echipe care acordă mai mult de jumătate din totalul de minute autohtonilor. Interesant este că șase din cele opt grupări care nu vor evolua în playoff-ul EuroCup sunt în Top 10 pe această listă.

În cazul lui U-BT Cluj-Napoca, din cele 3450 de minute, 413 au fost împărțite de Emanuel Cățe (307), Mihai Măciucă (96), David Lăpuște (8) și Eduard Roschnafsky (2). În această analiză, Patrick Richard (448 de minute) a fost considerat baschetbalist străin.

Campioana României are un bilanț de 13 victorii și 4 înfrângeri și se află pe locul al doilea în grupa B. Confruntarea cu Lietkabelis va începe la ora 19:00 și va putea fi urmărită, în direct, pe Prima Sport 2.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Si uite
    de aia suntem noi pe 2 si ei pe 9

    cu 2 luni în urmă (07.02.2024) Raspunde
  • 'mpepo :

    Încă ceva
    Lângă noi în clasament e campioana Germaniei, campioană mondială, precum și câștigătoarea EuroCup, una dintre echipele de top din cel mai puternic campionat al Europei.

    cu 2 luni în urmă (07.02.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Delekon :

    Interesant
    JL Blourg si London Lions

    cu 2 luni în urmă (07.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!