Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca și Rapid București se întâlnesc în devans în LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
22.12.2022

U-BT Cluj-Napoca și Rapid București se întâlnesc în devans în LNBM

U-BT Cluj-Napoca și Rapid București se întâlnesc pentru a doua oară în ultima lună în Liga Națională de Baschet Masculin. Cele două grupări vor juca în devans un meci din runda programat în runda cu numărul 16 vineri, 23 decembrie, de la ora 17:00, în Sala Sporturilor Horia Demian.

Gazdele disputei de mâine vin după un eșec dureros în Eurocup. U-BT Cluj a pierdut cu 81-84 în fața celor de la ratiopharm Ulm, după o triplă pe final de meci a tânărului Juan Nunez. Campioana României a condus și la 15 puncte diferență, dar deși a intrat cu un avans de două cifre în ultimul sfert, a pierdut un nou meci în cupele europene ți a căzut pe penultimul loc al Grupei A.

În meciul de miercuri seară, Șepcile Roșii au avut un procentaj dezastruos din spatele semicercului, ratând 24 dintre cele 29 de încercări de trei puncte. De cealaltă parte, Ulm a transformat 10/23 astfel de încerări. Emi Cățe și Patrick Richard au fost cei mai buni marcatori pentru U-BT, cu câte 13 puncte.

Pe de altă parte, situația în competiția internă este una excelentă pentru ardeleni. Aceștia nu au pierdut vreun meci în Conferința A din LNBM și au un bilanț de 8-0. Cel mai recent succes a venit în weekend-ul precedent, în fața celor de la FC Argeș, scor 98-89.

În schimb, rapidiștii au fost loviți din plin de problemele de lot și au o formă slabă în ultimele meciuri, cireașa de pe tort fiind înfrângerea categorică de pe terenul lui CSM Petrolul Ploiești, scor 92-61. În ultimele săptămâni, alb-vișiniii nu s-au putut baza pe serviciile lui Darius Johnson-Odom și nici pe cele ale lui Marcu Badiu, care a suferit o ruptură de ligamente încrucișate.

Deși feroviarii au început sezonul cu cinci victorii și fără vreun eșec, aceștia au pierdut trei dintre ultimele cinci meciuri, reușind să le învingă pe FC Argeș și BC CSU Sibiu în această perioadă. Eșecul cu Ploiești nu a fost singurul categoric în acest timp. SCM U Craiova a reușit să treacă cu 79-63 de rapidiști.

Eșecul care a pornit pasa proastă pentru Rapid București a fost chiar cel din disputa directă cu U-BT Cluj-Napoca. În acel duel, ardelenii au reușit să se impună cu 79-77 după un coș decisiv pe sirenă marcat de Stefan Bircevic, în urma unei recuperări ofensive.

Pentru U-BT Cluj-Napoca, cel mai bun marcator este Karel Guzman, cu 14.6 puncte pe meci. La recuperări, lider este Emi Cățe cu 7.4 pe meci, iar cel mai bun pasator decisiv este Andrija Stipanovic cu 3.4 assist-uri în medie. În același timp, Tyler Stone este liderul tuturor celor trei categorii pentru Rapid, cu 20.1 puncte, 8.9 recuperări și 3 pase decisive pe meci.

Disputa dintre U-BT Cluj-Napoca și Rapid București are loc vineri, 23 decembrie, de la ora 17:00 și poate fi urmărită pe Digi Sport 2, Prima Sport 1 și FRB TV.

*foto: Facebook/Rapid București Baschet

3 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Meci
    despre care aseara se spunea ca are loc in sala Horea Demiant. (De altfel asa apare si pe site-ul oficial)

    Tocmai inainte sa intru aici sa ma plang (din nou) de ora meciului, ora la care eu si probabil multi altii suntem la serviciu, m-am uitat pe site-ul oficial a lui "U". Si acolo ce sa vezi? Meciul din 27.12 cu Craiova va incepe la ora... 16.

    (Daca citeste careva de la club pe aici: sa stiti ca oricat de suparati ar fi unii suporteri pe moment, motivul pentru care nu vor fi prezenti multi in sala are legatura exclusiv cu orele de desfasurare ale partidelor)

    cu 1 an în urmă (22.12.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca cata2106 . :

    Horia Demian
    Meciul de maine 100% e in Horia Demian, informatia cu privire la locatie din articol e gresita. In BT Arena se desfasoara un concert maine.
    Personal, mi-a fost dor de un meci in vechia sala. Sper sa fie plina, desi ora e unaa nefericita.

    cu 1 an în urmă (22.12.2022) Raspunde
  • ABC Shooting Stars - CSS nr. 6 București Flaviu Ilie :

    @pipzn @cata2106
    Aveți dreptate. Am modificat. Mulțumesc pentru corectură

    cu 1 an în urmă (22.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!