Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca, susținută de o sală plină, a învins-o pe SCM Timișoara în semifinalele Cupei României

U-BT Cluj-Napoca, susținută de o sală plină, a învins-o pe SCM Timișoara în semifinalele Cupei României

Duminică, 9 februarie, U-BT Cluj-Napoca a primit vizita lui SCM Timișoara în cea de-a doua semifinală a Cupei României. Jucătorii din Cluj-Napoca au evoluat excelent în prima repriză și apoi, în partea secundă, și-au turat motoarele doar atât cât a fost necesar pentru a obține victoria (88-71) și, implicit, calificarea în finala turneului.

Oficialii desemnați pentru această partidă au fost Marius Ciulin, Alexandru Olaru și Laszlo Bukurești, iar comisar din partea FRB a fost Tiberiu Rist.

Meciul a debutat cu un duel între Nikola Pesakovic și Nandor Kuti care au înscris primele nouă puncte. A urmat apoi o confruntare între Darko Planinic și Sherwood Brown, jucători ce s-au remarcat la următoarele patru faze. Alb-negrii au continuat să marcheze la aproape fiecare fază, însă timișorenii au arătat o formă deosebită de la distanță și și-au creat un avantaj de cinci puncte: 19-14. Elevii lui Mihai Silvășan au răspuns foarte bine și au consemnat un parțial de 11-0, provocându-l pe Dragan Petricevic să solicite primul time-out al încleștării. Acesta nu a avut efectul dorit pentru că, până la finalul primului sfert, U-Banca Transilvania și-a mărit avantajul la 11 puncte: 32-21.

Patrick Richard a deschis actul secund cu un slam-dunk spectaculos prin care a ridicat publicul clujean în picioare. După câteva faze încheiate fără succes, Troy Franklin Jr. a scuturat plasa de la mare distanță, dar Kerron Johnson a răspuns prin același procedeu. Fiecare formație a mai înscris câte o triplă și, cu cinci minute rămase până la pauză, scorul era 40 la 29 pentru „studenți”. În cealaltă jumătate a sfertului s-au mai marcat doar nouă puncte și, înainte de intrarea la vestiare, gruparea coordonată de Dusko Vujosevic conducea cu 47-31.

La primul atac din repriza secundă, L.J. Peak a finalizat un alley-oop, însă, la celălalt panou, Milos Komatina a dat un coș de trei puncte. Următoarele minute ale întrecerii nu au consemnat nimic notabil, niciuna dintre cele două semifinaliste nereușind să se remarce pe tabelă. În cele din urmă, timișorenii au legat două triple consecutive și diferența a fost redusă la zece puncte în favoarea alb-negrilor. Oaspeții au continuat să înscrie de la mare distanță și Mihai Silvășan s-a văzut nevoit să ceară un timp de odihnă. După acest moment, jocul a devenit echilibrat datorită preciziei deosebite arătate de baschetbaliștii lui Dragan Petricevic. În ultimele trei minute ale sfertului trei, jucătorii lui U-BT Cluj-Napoca s-au apărat mult mai bine și, astfel, s-au distanțat din nou la peste zece puncte: 68-56.

Oaspeții au început excelent actul decisiv și au marcat șase puncte, obținând patru faulturi. Gazdele au părut să nu se regăsească în ofensivă, însă, în cele din urmă, Karlo Zganec a spart gheața din afara semicercului și apoi Rareș Uță a reușit un coș cu fault. A urmat un run al clujenilor care s-au distanțat la șaisprezece puncte, 78-62, controlând finalul meciului. În cele din urmă, U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 88 la 71 și s-a calificat în finala Cupei României.

Trupa învingătoare a avut cinci baschetbaliști în double-digits: Nandor Kuti (15 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări, o intercepție), Karlo Zganec (13 puncte, 6 recuperări, 3 intercepții), Darko Planinic (12 puncte, 5 recuperări, un capac), Patrick Richard (11 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări, o intercepție) și Donatas Tarolis (10 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție, un capac).

De partea cealaltă, s-au remarcat Sherwood Brown (19 puncte, 5 recuperări, 2 intercepții, o pasă decisivă), Milos Komatina (16 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive) și Troy Franklin Jr. (10 puncte, 6 pase decisive, o recuperare, o intercepție).

În cealaltă semifinală, CSM CSU Oradea a depășit-o pe CS Dinamo Știința București, scor 76-72, și s-a calificat în ultimul act al Cupei României.

*foto: Bogdan Isailă/Baschet.ro

9 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Radovan Tesla :

    Inspirație
    In a doua jumătate a sfertului 3 Timișoara se apropie la două posesii, dar Silvă într-un moment de inspirație îl introduce pe Ciulin care are un final de repriză de vis și repune UBT ... departe.

    cu 4 ani în urmă (10.02.2020)
    • Cosovic:

      Atmosfera
      Meciul a fost cat se poate de clar in favoarea lui U, putea arbitra si un oficial timisoarean si tot U ar fi invins. In ultima perioada vin multe comentarii nepotrivite din zona oradeana, probabil ca arata doar ca de multe ori pasiunea te orbeste. Sa fie o finala frumoasa si sa castige echipa cea mai buna. Personal cred ca va fi "U".

      cu 4 ani în urmă (10.02.2020)
    • U BT Cluj-Napoca ereticus:

      @radu tesla
      Hahaha.....este o vorbă, hoțul de furat se teme...

      cu 4 ani în urmă (10.02.2020)
    • U BT Cluj-Napoca romeovura:

      Felicitări
      Pentru victorie și să sperăm că vom câștiga și mâine împotriva celor de la Oradea. Haide U-BT

      cu 4 ani în urmă (10.02.2020)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Bravo, dar ...
    Felicitari pt victorie, dar eu cred ca daca jucam asa si cu Oradea, vom pierde finala . Petrica de-o vreme joaca tot mai prost, si azi a avut doar 4 aruncari reusite din 12 incercari , departe de jucatorul determinant ce a fost la inceput de sezon . Peak are scuza ca nu este acomodat, dar nici o reusita de 3 pct din 3 incercari spune ceva, daca esti bun, mai si ratezi, dar mai si inscrii, nu ? Plus ca face repede faulturi, dar asta nu este neaparat imputabil . Sa vedem ce va fi, oricum prestatia magistrala a tribunei ar trebui sa dea de gandit sefilor, in sensul de a aduce jucatori cu care sa dominam competiile interne si sa-i incantam pe suporteri cu evolutiile de pe teren .

    cu 4 ani în urmă (10.02.2020)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Pfou
      Remarcabilă încrederea pe care o aveți în echipă... Clujul a jucat exact cum trebuia acest meci, economicos, cu rotație largă, nici un jucător peste 28 de minute parcă. Mâine se joacă FINALA, contra unei Oradea care s-a chinuit mult mai mult cu Dinamo. Clujul pleacă cu prima șansă.

      cu 4 ani în urmă (10.02.2020)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      @gyke
      Clarificare
      Increderea pe care o are sau o au, unu-doi de pe aici. Restul ne am dar seama ca am rulat la 70% in sear asta.
      Nu stiu daca pornim cu prima sansa cu Oradea, nici ei nu si au prea fortat muschii cu Dinamo, chiar daca scorul a fost mai strans.
      Haide U!

      cu 4 ani în urmă (10.02.2020)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Parcă
    Toată lumea are dreptate, din punctul meu de vedere și din fața TV-ului Clujul a fost puțin inpins de arbitri deși nu era cazul. În ceea ce privește finala totul depinde de cum își valorifică Clujul plusul de valoare de sub panou

    cu 4 ani în urmă (10.02.2020) Raspunde
  • pipzn :

    Felicitari
    Pentru victorie si ajungere in finala, succes maine.

    A fost un meci bun facut de U iar replica Timisoarei a fost pe masura asteptarilor.

    Din punctul meu de vedere Kuti a facut cel mai bun meci al sau nu numai din acest sezon ci si din sezonul anterior. Sper sa continue tot asa.

    Mie jucatorul nou adus aici nu imi pare prea fericit. Altfel, pana acum mi se pare ca va fi folosit mai mult defensiv. Ofensiv, pare periculos daca are un culoar cat de cat sa se poata desfasura, Astept "clarificari" in legatura cu aruncarea de 3.

    cu 4 ani în urmă (10.02.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!