Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca tranșează duelul primelor clasate din LNBM, după o repriză secundă excelentă

U BT Cluj-Napoca tranșează duelul primelor clasate din LNBM, după o repriză secundă excelentă

U BT Cluj-Napoca s-a impus în derby-ul de clasament cu CSO Voluntari. După o partidă cu două reprize diametral opuse, campioana României a reușit să se impună cu scorul de 97-75, într-o partidă restantă din etapa 19 a Ligii Naționale de Baschet Masculin, jucată astăzi, 15 martie, la BT Arena.

U BT Cluj-Napoca a început excelent meciul și s-a instalat rapid la conducere, ulterior desrpinzându-se la 3 posesii. Oaspeții au fost ținuți aproape pe tabelă de tripele lui David Vida, nu mai puțin de 3, în nici 3 minute de joc. Brusc scorul a basculat și CSO Voluntari prelua pentru prima dată conducerea la jumătatea actului inaugural. Clujenii au înghețat și au încheiat primele 10 minute cu 6 posesii pierdute. Ilfovenii au porfitat, au continuat să înscrie cu generozitate de afară, iar la prima pauză era în avantaj, 25-20. Guzman marca primul coș la reluarea jocului, dar Rolli Torok lovea de două ori la rând de la distanță și diferența urca la 9 lungimi. Mihai Silvășan solicita timp de odihnă, iar Stipanovic oprea apoi run-ul oaspeților. Tirul de la distanță a funcționat în continuare pentru Voluntari, iar diferența a crescut pentru prima la 10 puncte, 37-27. Clujenii au răspuns cu două coșuri la rând din apropiere. Clujenii nu au extins momentul bun și le-au permis adversarilor să se desprindă din nou, 46-35, înaintea ultimelor 100 de secunde din prima repriză. Gazdele au mai șters puțin din prestația slabă înainte de pauză și a mai redus puțin din deficit, astfel că la cabine se intra cu scorul de 48-41 pentru CSO Voluntari.

Repriza secundă a început cu o triplă a lui Bircevic. Clujenii au completat startul bun de sfert și după 4 minute scurse de pe tabelă, la capătul unui coș al lui Richard, scorul devenea egal, 50-50. CSO Voluntari nu a mai avut replică în ofensivă și din  acel punct a mai urmat un run de 10-2 al gazdelor, care desprindeau pe tabelă, pentru prima dată după startul meciului. Ilfovenii nu au mai găsit coșul de la distanță și efectiv s-au prăbușit. Mai mult decât atât, Sasa Ocokoljic a fost eliminat după ce a încasat al doilea tehnic. Sfertul trei s-a încheiat cu un parțial de 26-8 și U BT Cluj-Napoca prelua inițiativa, scor 67-56. Actul decisiv a început favorabil tot pentru clujeni, care au marcat primele două coșuri. Diferența a crescut rapid la 20 de puncte și partida era jucată, chiar dacă mai erau încă 6 minute din meci. Scorul a luat proporții, ilfovenii dizolvându-se de-a dreptul. Astfel partida s-a încheiat cu 97-75, un scor greu de anticipat la pauză.

Patrick Richard a fost omul meciului cu 22 de puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive. Elijah Stewart a reușit 17 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă. Andrija Stipanovic și-a trecut în cont 16 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive, în timp ce Stefan Bircevic a înregistrat un double-double, 15 puncte și 13 recuperări, plus 3 pase decisive.

Rolland Torok a fost cel mai bun marcator pentru ilfoveni cu 15 puncte. Vlad Moldoveanu a adăugat 10 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive iar Sarunas Vasiliauskas 10 puncte și 3 pase decisive.

*foto: Emi Turbuc

29 comentarii la aceasta stire:
  • Benjamin :

    ...
    Un meci in care s-a vazut lipsa de valoare a lotului nostru din punct de vedere al romanilor. Cu tot respectul, dar Kuti joaca tare rau in meciuri cu miza. Colceag si Grasu nu sunt constanti si e clar ca inca nu sunt de nivelul meciurilor importante. Personal imi place mai mult Grasu, dar sper sa ramana amandoi si in sezonul urmator.
    Ma bucur ca am ramas in joc cand nu ne prea intra nimic, iar ei dadeau de 3pct la fiecare faza. Sfertul 3 a fost unul super fain! Parca mi-a adus aminte de jocul fain pe care il practicam in urma cu 2-3 luni in BCL.

    cu 2 ani în urmă (16.03.2022) Raspunde
  • teddy :

    Avem 8 jucatori si cam atat
    Hai sa vedem situatia la +/- la "U": Grasu:-9; Kuti:-11; Colceag:-9. De la Kuti, din pacate, nu avem ce sa speram decat la 5-10 minute pe meci in care sa se apere bine. In schimb, de la Grasu si Colceag, problema ii in primul rand la "bibilica". Au o sansa extraordinara pentru ei sa joace langa jucatori ca Richard, Bircevic, Brown, Steward, de la care la 18 ani pot sa "fure" multe si sa ajunga jucatori, dar cum ziceam problema ii in alta parte, din pacate... In primul rand nu vezi dorinta de a progresa, joaca ceva de genul "moartea pasiunii". Imi aduc aminte ca acum cateva luni Colceag deabia astepta sa joace cu Voluntari, sa le arate el,..., le-a aratat 2 pct si 16% FG%... In schimb Vida 9pct si Badiu 6 pct... Deci: problema lui U sunt cei ce joaca U23, iar problema lor nu ii talentul sau calitatile fizice, problema lor ii la "bibilica". Nu inteleg cum Silva nu intelege sa-i faca sa inteleaga sansa ce o au, sa-i faca sa arate ceea ce facea el la varsta lor...

    cu 2 ani în urmă (16.03.2022)
    • U BT Cluj-Napoca CCI:

      Kuti…
      Mi se pare cel mai miserumpist jucator de pe teren non stop, cu niste aere de vedeta si besini obosite.Doar greseli peste greseli, parca vrea sa vada cat poate gresi.Asta cu apararea buna e cea mai mare vrajeala, trece cine vrea cand vrea si cum vrea de el.Nu inteleg cum asemenea jucator mai are contract profesionist de baschet

      cu 2 ani în urmă (16.03.2022)
    • SabinGherdan:

      @CCI & @Benjamin & @Teddy & @ahile89
      Astăzi a fost pentru prima oară în ultimii zece ani când efectiv nu m-am putut abține și am mers la un "suporter clujean" și l-am invitat să urmărească de acasă următoarele meciuri de baschet. Pe durata întregului meci a preferat să urle lozinci negative la adresa jucătorilor români, în special lui Kuti. Observ că nu este un caz izolat, deși nu m-ar surprinde ca acea persoană să nu-și fi bifat porția de energie negativă și s-a găsit să mai intoxice și pe aici.

      Oameni buni, voi observați câtă răutate există în voi? "problema e la bibilică"; "aere de vedetă/besini obosite"; "nu înțeleg cum mai are contract profesionist de baschet"; "era mai bine lăsat la cina de ziua maghiarilor"; "joacă moartea pasiunii". Voi realizați ce afirmații malițioase faceți? Voi realizați ce efecte au afirmațiile astea? Adică vă considerați fani clujeni, căci aveți stema în dreptul user-ului, dar vă jigniți "favoriții" fără niciun pic de rușine. Asta înseamnă să fii fan adevărat?

      Cu riscul de a fi considerat subiectiv, voi știți prin câte a trecut Kuti în ultima perioada? Cât a tras pentru a ajunge unde este acum? De câte ori a fost nevoit să înceapă de la zero recuperarea pentru că primise diagnostice neconcludente? Cât s-a plimbat prin Europa pe la doctori (unii renumiți - doctorul echipei de fotbal Mancester City de exemplu) pe banii lui? pentru a vă permite să faceți afirmații de genul. Sigur, e foarte ușor să comentați din spatele unui user sau din tribună, când voi habar nu aveți nici măcar 5% din ce se întâmplă. Habar nu aveți cum stă treaba cu rolurile pe la echipă și alte aspecte despre care nici nu merită să menționez. Dar cum nu a avut o zi foarte bună, liber la jigniri, că la asta văd că ne pricepem foarte bine în sport. Să le dăm în cap alor noștri, în loc să-i încurajăm la greu, nu doar la bine.

      Nu știu ce lucrați (poate aveți decența să menționați) dar atunci când nu aveți o zi bună, sunt curios cum v-ar plăcea să fie cineva acolo în public, fără să cunoască prea multe detalii, și să vă umple frigiderul sau pur și simplu să își bată gura degeaba. Cum v-ați simți? Ați merge mult mai energizați la muncă a doua zi, nu?

      Mie personal mi-ar fi rușine să am asfel de afirmații. Cu atitudinea asta, mai bine lăsați în pace baschetul.

      cu 2 ani în urmă (16.03.2022)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      @ Teddy
      Pai hai sa mergem cu comparatia pana la capat: U23 de la Voluntari au avut la +/-: Vida -9; Badiu +4 (da, singurul care a fost pe +), dar majoritatea acestor "statistici" a fost facuta in prima parte, cand Voluntariului le-a intrat de 3! Nu incerc sa ii "scot" pe ai nostri - lui Colceag cred ca i s-a urcat la cap dupa primele meciuri bune, Grasu are o cadere de forma fata de anul trecut, Kuti cu aceleasi evolutii oscilante. Dar sa nu uitam ca echipa nu e facuta in jurul lor, sunt doar niste ... mici piese, si asa trebuie sa privim si evolutiile lor / asteptarile noastre de la ei. Si mie mi-ar placea sa vad in echipa jucatori romani buni, care sa se simta si in jocul echipei.Dar asta vine cu ... minute mai putine/ realizari mai putine pt ceilati jucatori.

      cu 2 ani în urmă (16.03.2022)
    • BC CSU Sibiu mircealitCSU:

      @teddy
      Daca imi permiteti sa ma bag (unde nu-mi fierbe oala), eu cred ca problema o aveti undeva in organizatie. Nu stiu daca la antrenori sau la manager sau cine stie unde, insa am observat ca mai toti romanii (si mai ales cei tineri) care vin la Cluj joaca prost, doar ca sa plece la alte echipe si sa fie cel putin decenti si de folos pentru respectivele echipe (avem si noi un asemenea caz la noi in echipa anul acesta).
      Lasandu-l la o parte pe Kuti, care e alta poveste, Grasu si Colceag mi se par niste talente incredibile care insa nu joaca asa cum ar trebui sa joace niste prunci de 17 si 18 ani, cu placere si cu daruire, iar asta nu cred ca este doar vina lor. Este clar ca rolul lor in echipa este de a incurca cat mai putin pe restul, uitati-va doar putin la Silvasan ce fel de reactii are cand unul dintre acesti copii fac o greseala pe teren, am observat acest lucru vineri cand au jucat la Sibiu iar la meciul cu Voluntari a fost la fel, chiar daca aveau un avantaj de 20+ de puncte. Pe langa asta, mi se pare ca au stagnat foarte mult si din punct de vedere a tehnicii individuale si a fizicului. Grasu este acelasi jucator ca acu 2 sau 3 ani cand a mers la Cluj, ori acest lucru nu poate fi posibil pentru o tanara speranta. Nu se ocupa nimeni de ei ca sa faca antrenamente specializate in plus? Nu este nimeni in acea organizatie care sa ia 10kg de la Grasu si sa i le dea lui Colceag?
      Imi este clar acum ca pentru orice jucator tanar roman este o greseala sa mearga la U, nu se pricep deloc sa-i formeze si sa le dea increderea necesara pentru a juca in LNBM, oricat s-ar lauda ei... asa ca ii asteptam pe toti la Sibiu ;)

      cu 2 ani în urmă (16.03.2022)
    Raspunde
  • John35 :

    Nu e frumos..
    ..din partea jucătorilor / staff-ului de la Voluntari;
    La sfarsitul meciului se aplaudă suporterii, la urma urmei pentru ei se joacă..
    Unicaja (și multe alte echipe) au fost huiduiți în ultimul hal în timpul meciului și tot au avut bunul simț să mulțumească după (iar fanii au aplaudat și ei la rândul lor, adversitatea rămâne doar în cele 4 sferturi).
    Să nu se uite totuși că 4 jucători de la Voluntari sunt foști U-iști (Vida, Torok, Barro, Moldoveanu); au fost primiți frumos când au fost strigați de crainic înaintea meciului..

    cu 2 ani în urmă (16.03.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CNA :

    O victorie importanta
    O victorie importanta luând mai ales luând în calcul contextul actual.
    O apărare foarte buna în sfertul 3. Bravo U pentru lupta și victorie!
    Sper sa nu fie ceva grav la Guzman și sa se însănătoșească foarte repede.

    Cred ca avem în continuare șanse la BCL final four, cu concentrare maxima acolo cred ca putem reuși, ar fi grozav!

    Haide U!

    cu 2 ani în urmă (16.03.2022) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    15.03
    Era mai bine lăsat in oraș la cina sau petrecere dl Kuti de ziua maghiarilor și fără a jigni vreun cititor de etnie maghiara. Băiatul asta in prima parte a meciului a avut 3 mingi consecutive pierdute. Tot ii fashion cât e ca baschet nu mai practica de multă vreme. Apărarea lui e despre cum sa faulteze dacă nu poți lua mingea. Vida a băgat 3 Triple in primele 2 sferturi. As prefera oricând un schimb sau un Badiu in locul lui. Sau prefer un prunc de pe banca ce face 5 faulturi in alea 10 min și aia e. Ca siguranța nu văd in acest kuti. De Watson nu avem ce comenta pt ca el știm cum și in ce condiții a venit dar măcar mai da și el o pasa ceva. Dustin se pierde cu firea la faulturile ofensive pt ca uneori deși e faultat nu primește nimic și apoi se pierde:))

    cu 2 ani în urmă (16.03.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Watson - Moldoveanu
    A fost cel mai amuzant duel, de cate ori Moldoveanu a incercat sa se apere la Watson.
    S-a intamplat nu o data, ci de vreo trei ori. De fiecare data l-a "fircalit" Watson si l-a depasit precum un junior de 16 ani care joaca cu un copil de la minibaschet.
    Cum iesea Moldoveanu sa-l inchida pe Watson, cum se facea de ras.
    O fi fost dedicatia lui Watson pentru mami Carmen, ca tot a incercat madama sa schimbe regulile dupa ce s-au facut transferurile.

    cu 2 ani în urmă (16.03.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Meci
    cu mult prea multi nervi dat de .... reusitele de la 3 ale Voluntariului din prima repriza - 10 din 16 in prima parte, respectiv 1 din 11 in a doua ( in sensul ca le-a dat impresia ca pot scoate ceva de la acest meci.) Dar era putin probabil sa o poata tina tot meciul (ca fapt divers in sfertul 2 Voluntariu nu a reusit nici un cos de 2 pct !!!).

    Un alt aspect interesant a fost numarul de recuperari la panoul lor - ei 21 Defensive, noi 19 ofensive, dominatia din caciula vazandu-se si in pct marcate din caciula 52:27

    cu 2 ani în urmă (16.03.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    meci
    A fost un meci greu, Voluntari este o echipa foarte buna și din acest motiv jucătorii noștri români au fost pe minus. Am avut o primă repriză decentă și în a doua repriză am jucat foarte bine, sper sa continuam tot așa restul sezonului.

    cu 2 ani în urmă (16.03.2022) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Pai domnule Sabin
    Din ce relatati Dvs ar trebui sa fim mai milosi și sa ii înțelegem situația ca asta e scuza noastră mereu. Oricine e de vina dar noi ca persoana nu. Asta e valabil la toată nația.de câțiva ani băiatul asta nu evoluează, ca sa nu zic ca nu joaca mai nimic. De aici și concluzia mea, plus ca nu mi-a plăcut niciodată de el (nu l-am cunoscut inafara jocului). Da sa îmi spui cât a tras el ca sa ajungă aici si ca a primit diagnostice greșite pe mine unu nu prea ma ajuta. Fiecare am tras sa fim unde suntem acum iar dacă vrei mai mult faci orice sacrificiu pt asta( a nu se înțelege ca mi-am împiedicat colegii pe scări pt evoluție:))),eu de ex îmi iau următorul model care e mai sus ca mine si încerc sa îl depășesc. Așa ma motivez eu ca angajat. Dar kuti a pierdut ideea de motivare, creștere, evoluție, de ceva mai mult timp Sau asta da impresia.
    1. Dacă a primit diagnostic greșit anul asta sa zicem atunci la anul sa își caute alta echipa pt ca se presupune ca U se ocupa de jucătorii echipei si au parteneriat pe regina Maria parca. Nu știu ce date ai tu dar si tu aduci acuzații grave pe aceasta pb. Dacă asta a fost si in trecut de ce nu a schimbat echipa de mai de mult?
    2. Știa ca iese de sub U23 trebuia sa tragă mai mult de el sa evolueze sau sa zică pas baschetului (aka Muresan de la U). Regula asta U23 e de toată jena in sportul nostru unde in loc sa faci reforme in baschet tu bagi o refula si apoi sa fiți iubiți. Idem fotbal sau orice sport din România.
    3. De cât sa văd unu pisi pe teren sau un jucător roman plictisit de baschet prefer un prunc de 22 ani american ce vrea sa rupă norma prin Europa pt contracte tari ulterior.
    Sincer te-ai umflat in pene degeaba pt ca tu vb de stema, culori samd dar acest jucător păcălește baschetul de ceva vreme si el uita de ceea ce ai menționat. Dacă ar fi avut gen 2/3/4 ani de evoluție si creștere cu medie de puncte 7/8 pe meci in sus si anul asta era cum e acum nu aveam ce sa ii comentez ca e are probleme. Dar tu anual ai probleme? E bai ca e Silvășan antrenor du-te de la U si caută unde îți este bine din orice Pct de vedere.
    Cred ca fiecare din Cei de mai sus și-au spus frustrările legate de acest jucător care in ultima vreme e mai Bine cu el pe banca decât in teren.

    cu 2 ani în urmă (16.03.2022)
    • Dady2800:

      !!!!!!!!
      Kuti este singurul roman de la cluj care poate juca , având Un fizic foarte bun.grasu provine dintr o familie de super sportivi, Dar problema o vad la fizic. Trebui sa dea 10 -15 kg pt a juca baschet la nivelul ăsta. Nu ai cum să joci baschet la nivelul asta cu 1.98 si minim 120 kg.

      cu 2 ani în urmă (16.03.2022)
    Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    in care nu cred ca cei de la Voluntari au venit foarte increzatori sa castige, asta fiind vizibil incepand cu marimea lotului de jucatori pentru acest meci. (Bun, poate ai ceva probleme dar tot ai putea sa aduci vreo 2 juniori care eventual sa faulteze pivotii Clujului ca doar toata lumea stie cum stau ei cu procentajele la libere). Nici incercarile/reusitele individuale nu au fost ca in orice alte meciuri (cel din Cupa inclus). Pe de alta parte, la usurinta cu care dadeau de 3 in prima parte nici nu aveau de ce sa se streseze.
    Sunt sigur ca, pentru inceput, in meciul retur vor arata altfel (si d-nul Moldoveanu va arunca cel putin 10 libere iar Clujul va avea probleme cu greselile personale).
    Altfel, imi mentin parerile exprimate si cu alte ocazii despre jocul celor de la Voluntari: crestere (fata de sezonul trecut) in jocul colectiv, lacune mari in jocul pe pivot.

    Consider ca "U" a jucat sub presiunea rezultatului iar asta a insemnat ca jucatorii romani au ajuns in postura "ai apucat sa dai ceva puncte sau macar sa nu o comiti, incercam sa iti mai dam mingea, altfel mai bine nu ne incurca". Deci intoarcere la primul sezon cu roman U23 obligatoriu.
    Si ma tem ca in meciurile (interne) importante cam asa va arata jocul formatiei. Ca suporter, prima repriza a fost greu de urmarit.

    Sper ca accidentarea lui Guzman sa nu fie foarte serioasa (desi la un moment dat revenise in sala in carje).

    In final, o victorie meritata, care pana la finalul sezonului regulat se poate sa fie decisiva in alcatuirea clasamentului. Felicitari!

    cu 2 ani în urmă (16.03.2022) Raspunde
  • pipzn :

    @Sabin Gherdan
    Daca din intamplare sunteti si impresarul/agentul sportiv a lui Kuti (evident este o banuiala bazata pe multimea detaliilor scrise mai sus), luarea dvs. de pozitie poate fi considerata subiectiva dar explicabila.

    In ceea ce ma priveste, nu m-am incadrat niciodata la tipul de comportament semnalat desi urmaresc aceasta echipa de peste 30 de ani. Si nici nu am de gand, chestie de principiu. Pe de alta parte, calitatea de suporter consider ca nu este echivalenta cu "inchidem ochii la orice" si restul trebuie sa fie tacere.

    Eu unul incerc de fiecare data sa comentez despre meciul tocmai urmarit (cu referiri catre altele atunci cand incerc sa subliniez ceva). Sunt printre cei care considera ca statistica nu poate releva tot ce se intampla pe teren dar daca asta este reperul general acceptat atunci sa vedem: in dreptul lui Kuti lucrurile arata asa: in 7 minute jucate a avut 0/2 din actiune, 3 faulturi si 4 (patru!) mingi pierdute. Intr-un rol defensiv partea cu greselile personale este de inteles, restul nu.
    Asadar, asa cum acum cateva meciuri nu am avut nicio problema sa spun ca mi-a placut evolutia lui Kuti asa spun acum spun ca a jucat ceva intre "nimic" si "dezamagitor". Si in general nu am nicio problema sa mai nominalizez jucatori cu evolutii slabe la nivel unul sau mai multe meciuri, fie ca e vorba de Brown (apropo, aseara 0/7 din actiune), Stipanovic sau chiar Richard (care e un adevarat capitan). Dar trebuie facuta distinctia intre exceptii sau cateva de jocuri slabe sau chiar proaste (cum a fost o buna parte din cel cu Malaga acasa) si joc bun ca exceptie. Si din pacate tinerii jucatori romani de la "U" mai degraba in categoria asta intra.

    cu 2 ani în urmă (16.03.2022) Raspunde
  • Benjamin :

    @Sabin Gherdan
    Sunt curios unde e rautatea in comentariul meu? Am constatat faptul ca jucatorul "Kuti joaca tare rau in meciuri cu miza". Sunt curios daca cineva are alta parere cu privire la jocul lui in meciurile care au contat cu adevarat in acest sezon (atat cat a jucat). Daca ar avea meciuri bune as fi primul care ar ridica mana si l-ar aprecia atat pe el cat si pe orice roman din lot care ar face acest lucru.
    Inteleg faptul ca a fost accidentat si ca nu e usor sa iti revii la o forma buna intr-un sezon in care aportul jucatorului roman a fost extrem de redus.
    Sportivii trebuie sa isi asume riscul care vine impreuna cu expunerea pe care o au in fata suporterilor. NU sustin un comportament violent sau un limbaj urat cu privire la jucatori, dar cred ca trebuie sa iti asumi faptul ca oamenii (cunoscatori ai sportului sau nu) se uita si au opinii bazate pe ceea ce au vazut.
    Revenind la Kuti. Eu cred ca e singurul roman din lot caruia i s-a dat asa multa importanta si incredere in ultimii 5-6 ani si pe buna dreptate pt ca a fost un jucator care la inceput era peste ceea ce ofereau anumiti jucatori romani cu vechime in campionat + potentialul care se vedea pt viitor. E normal sa investesti (nu am gasit alt termen) intr-un jucator care aduce si poate sa aduca valoare si mai multa in cadrul echipei.
    Revenind la ultimele 2-3 sezoane.. din puntul meu de vedere Kuti nu s-a ridicat la un nivel inalt. E un jucator caruia pare ca ii lipseste cu desavarsire increderea in el (poate e o chesiune generala a jucatorilor tineri romani ce joaca la U, dar asta e alt subiect) si e departe de a fi un jucator care sa aiba un impact mare in ecuatia unui joc.
    Tudor Gheorghe, un jucator din aceiasi generatie care a jucat si el la U si care cred ca e mai putin talentat decta Kuti, dar pe care l-am pasat la alte echipe e din punctul meu de vedere un jucator care pe bani mai putini (e doar presupunerea mea aici) isi face treaba muult mai bine.

    Poate sa-si revina Kuti? Sigur.
    Merita oare sa se insiste cu el sau mai bine aducem un alt jucator roman (ex: Tohatan) pe care sa ne putem baza?

    Inchei prin a-mi cere scuze daca nu ma ridic la nivelul dumneavoastra de cunostinte. Nu o spun ironic. Categoric ca sunt oameni care au mai multe inforamtii si cunostinte cu privire la baschet si echipa U.
    Sunt curios unde e rautatea in tot ce am scris ca sa stiu daca trebuie sa mi se faca rusine pentru ce am gandit.

    cu 2 ani în urmă (16.03.2022) Raspunde
  • Ciucâ :

    SPECİALİSTİLOR
    cititi mai ıntıi ce a spus gherdan şi dupâ aceea comentați. Omul a scris clar despre jignirea jucatorilor nu de criticile cu bun simt.ce are dacâ ar fi menejerul lui kuti nu si poate apara sportivul.voi vâ dati fani ai clujului şi dupâ meciul âsta câştigat cu merit şi lejer vâ luati de jucâtorii români care nu au avut nici un rol ın meci ın loc sâ felicitati echipa. Pe nesimtitul de stewart la ti vazut cum tipa şi l injura pe grasu ın ultima pauza 40 secunde inaintea de final 25 puncte diferența ptr câ a dat pasa gresita, cum sâ joace copii astia. SPECIALISTILOR care nu intelegeti prea mult din pacate,grasu a venit şi a fost indepartat muresan care sa lasat şi putin vida care a plecat,luca a venit şi grasu a fost pus la urma. Cum sâ joace grasu,cum sâ nu se umfle luca degeaba?!kuti campion european la 18 ani, contract scump la cluj, tu ca antrenor dacâ nu ai grija de el cu sfaturi cum sâ nu se umfle şi sâ aibâ grijâ de el?!sunteti pe aici 4-5 comentatori, bine ca sunteti ptr baschet.ro, credeti ca le stiti pe toate dar nu prea este aşa. Fârâ sâ stiti exact despre ce este vorba jigniti, câ la altceva nu vâ pricepeti,tot timpul jucatorii români.in victoria sibiului cu cluj un român, voluntari cu cluj semifinala cupei un român, ultimele 2 finale ale cupei mvp un român,ia ti felicitat oare câ la jigniri sunteți tari. Alt mare specialist de pe aici il face prost pe un suporter care pretinde câ constanta este egala cu sibiu, aşa de "prost" este ca a uitat ın tur constanta a invins cu 20 diferenta la sibiu.

    cu 2 ani în urmă (16.03.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Si iata cum
    un subiect altfel fierbinte : cel al jucatorilor romani, da nastere la refulari mai mult decit la discutii si posibile rezolvari. Indraznesc ( in calitate de nespecialist , doar iubitor de baschert ) sa formulez o tema de gindit :
    A fost sau n-a fost buna, ideea cu OBLIGATIVITATEA U23 ?
    Parerea mea, ca nu ! Si aici vin la exemple gen Kuti , Bobe dar si altii din acea selectionata care a facut o oarecare performanta. Toti peste 23. S-au dezvoltat sau s-au plafonat, unii chiar abandonat ? Ma intreb care ar fi fost randamentul lui Kuti sau Bobe daca ar fi beneficiat de minutele acordate GRATUIT ( si in multe cazuri nejustificat ) unor jucatori U23 ? Oare Torok ar fi jucat mai bine ? Sau Uta, sau Olah.
    Colac peste pupaza la anul se preconizeaza un U23 si inca un roman OBLIGATORIU. N-ar putea Ferebeul sa instituie OBLIGATIVITATEA prezentei talentului sau al devotamentului pentru sport ? De ce nu obligativitatea asimilarii de catre antenorii de copii si juniori al metodologiilor moderne de antrenament si dezvoltare sportiva? Daca tot suntem " primii pe tara, ai doilea pe judet " la campionatul obligativitatii... Nu la valoare, munca si merit ! Traiasca Dacii liberi !

    cu 2 ani în urmă (16.03.2022)
    • Ciucâ:

      Titi
      aşa se vede din tribune dar oare cum este ınâuntru te ai ıntrebat?gheorghe dragoste varna ciotlaus popa garbea, unii dintre cei pe care ai uitat sa i numeri langâ bobe şi kuti sunt produs al acestei reguli. Dupâ mine regula este ft bunâ dar puturosii de antrenori nu vor sâ punâ umârul la aplicarea ei totalâ, pun u23 ın colt şi gata ,deci cum se va jucâtorul?!dacâ nu era regula nu vedeai picior de român pe teren. Antrenorul este principalul factor ın cresterea şi educarea jucâtorilor. Diculescu tohatan grasu colceag, cei pe care ıi laudati aici, nu sunt crescuti de aceiasi antrenori de juniori din tara asta?!voluntari şi piteşti locurile 2-3 joacâ permanent cu 2 români, oradea cu naturalizat pe 4 şi clujul cu naturalizati nu câştigâ cupa. Antrenorii de la juniori sunt slabi cum spui, uta şi popa au fost la spaniolii cei mai buni dar a fost vreo diferența?este uşor sâ jignesti nişte tineri sportivi dar trebuie vâzut exact ce se intimpla.

      cu 2 ani în urmă (16.03.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      No comment
      daca tu, ciuca, atit ai priceput, ca as fi dornic de jignit tinerii aspiranti de jucatori.
      Unde ma bucur ca imi dai dreptate este ca Bobe, Kuti si alti ca ei sunt produse ale acestei reguli ( U23). Da, s-au plafonat datorita acestei reguli si faptului ca trebuie sa dea minute unor alti jucatori U23 ( pe care ii enumeri ) si care la rindul lor se vor plafona sau vor abandona sportul cind vor iesi din aceasta regula. Sau megem U25, dupa care U27, etc pina omorim spectacolul si ii trimitem pe la casele lor pe jucatorii straini.
      Eu ramin la principiul ( profund antiromanesc, dupa cum cred unii ) ca NUMAI VALOAREA trebuie sa joace. Sau ne vom multumi cu " a participa ", ca deh, competitiile cistigate sunt pentru premianti.
      Iar cu pregatire submediocra la juniori nu ai cum sa scoti valori, doar sperante. Iar cu un Tohatan sau Diculescu nu se face performanta la nivel inalt. Trebuie mult mai multi.
      Dar eu sunt OK cu parerea ta, mai putin faptul ca sa fi jignit pe cineva.

      cu 2 ani în urmă (16.03.2022)
    Raspunde
  • Ciucâ :

    Titi
    Scuze dar nu de tine era vorba cu jignitul. Antrenorii ıi plafoneaza pe jucâtori şi uneori menejerii şi parintii cu echipe nepotrivite ptr ei

    cu 2 ani în urmă (16.03.2022) Raspunde
  • SabinGherdan :

    @ahile89 @benjamin @pipzn
    Am rămas dator cu un răspuns.

    @ahile89 - Să știi că lucrurile nu sunt așa de simple precum le exprimi. În jocul de baschet statistica nu înseamnă totul, dar multă lume se uită în statistică și concluzionează "cine a jucat bine" și "cine a jucat rău". Ori dacă cineva nu a marcat suficiente puncte "a jucat rău". Într-o echipa este vorba în principal de rol, iar în tribune de așteptările fiecăruia. Se poate într-un meci ca un jucător cu 8 puncte si 5 recuperări să fie considerat de către o persoană că a jucat "rău", iar pentru altcineva "a jucat foarte bine". De aceea te întreb - ce înseamnă pentru tine să joci bine. Pentru că afirmi că "de câțiva ani băiatul ăsta nu a joacă mai nimic".
    Ce voiam eu să subliniez este că sunt multe aspecte care nu sunt luate în considerate atunci când ne formăm o opinie. De exemplu spui că Kuti și-a pierdut ideea de motivare, creștere, evoluție de mult timp. De unde știi? Ai vorbit cu el?
    Referitor la situația medicală, nu sunt acuzații grave. Sunt anumite aspecte care ar face sens dacă le-aș menționa, dar sunt informații personale și nu aș prefera să le scriu aici. Anyway, e dreptul tău să nu îți placă de cineva, iar scopul meu nu este să îți schimb părerea ci doar să menționez că lucrurile nu sunt așa de simple precum par.

    @pipzn - Nu trebuie închis ochii la orice. E normal să existe reacții și păreri, dar cred că putem să le exprimăm cu bun simț. Nu am putut niciodată să înțeleg cu ce te ajută să arunci cu o grămadă de cuvinte negative la adresa unui jucător, indiferent de sport, pe tot parcursul meciului. Dacă ajungi în situația asta probabil problema mai mare e la tine. Nu am spus că meciul precedent a fost unul reușit...

    @Benjamin - Comentariul tău a fost unul de bun simț. Nu mă refeream la tine cu privire la răutate și la rușine ci la cei care au jignit. De acord cu faptul că trebuie să îți asumi riscul care vine împreună cu expunerea pe care o au în fața suporterilor, dar până la un punct. Nu e vorba de a ne ridica la un nivel de cunoștințe, nici eu nu înțeleg absolut tot ce se întâmplă pe teren, de aceea întreb dacă nu îmi e clar, ci voiam să conștientizăm că mai sunt și alte aspecte în ecuație.

    @ACS Titi - Deduc că regula cu doi români ți se pare nejustificată. Te rog să te uiți în baschetul feminin, unde efectiv nu mai sunt jucătoare românce autohtone, iar majoritatea echipelor nu au 12 jucătoare în lot, deși numărul de americane e mereu maxim. Abia reușesc să adune 12 jucătoare la națională. Baschetul masculin se îndreaptă în direcția aceea dacă nu se intervine la nivel de jucători autohtoni. Nu cred că e o decizie bună pe termen lung, dar e una de compromis pe termen scurt și mediu. Și nu am fi singurii care instituie obligativitate. Maghiarii au exact această regulă, un U23 și un maghiar obligatoriu în primele 20 de minute.

    cu 2 ani în urmă (18.03.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Eu mi-am exprimat o opinie de nespecialist.
      Totuși rămîn la părerea mea că doar VALOAREA trebuie să joace ( și implicit sa obțină rezultate ). Eu sunt simplu spectator, unul care în tinerețe mergeam în deplasare cu echipa feminină a lui U. Aceea celebră care bătea Primiti, Vladivostok sau MTK Budapesta ( cu o revenire de la - 24 ). De ce făceam asta ? Pentru că există valoare și implicit rezultate. Dar și SPECTACOL. Cer scuze dar sunt amator de SPECTACOL. Dacă vreau sa văd fuga în zadar, urmăream să zicem Divizia B, sau folbalul autohton. Dorind să văd spectacol, în ziua de astăzi, cînd se poate, acesta este asigurat ( decomandată ) de străini. REPET, părea mea, Raul în sportul românesc pleacă în mare măsură de la metodele învechite de antrenament și dezvoltare începând de la copii pînă la seniori. Care la rîndul lor pleacă de la lipsa de interes și implicare că rezultat al lipsei banilor. Cîți antrenori mai bat orașele și satele în căutarea de talente ? Dacă această regulă ar fi bună, am cîteva întrebări. De ce mulți jucători se plafonează sau se lasă de baschet după ce ies din regulă U23 ? De ce Kuti ( de exemplu ) trebuie să dea minute unor juniori ? Cum rezolvăm SPORTUL în general ? Cu gimnastica, handbalul, canotajul, voleiul, rugbyul ? Sporturi la care am excelat și în multe cazuri am învățat pe alti. Poate mulți nu știu cite Campionate Mondiale am cîștigat la handbal, că un antrenor român Ștefan Kovacs a pus bazele la ceea ce este astăzi Franța în fotbal ( după ce cîștigase cu Ajax de două ori Cupa Campionilor ). Și mai sunt exemple. Unde ar fi Spania sau Grecia în polo, handbal, fotbal dacă refuzau antrenori și jucători străini ?
      TOȚI au avut STRATEGII de dezvoltare, au asigurat infrastructura, au căutat antrenori cu metode la zi, au pornit în căutarea de talente, au adus modele ( jucători străini ) și au ajuns după mulți ani la rezultate. Am mai scris ( spus) că în multe sporturi șansa noastră stă ( deocamdată ) în sportivi români plecați de mici ( sau născuți ) în alte țări unde sa deprindă adevăratele valori și mentalități. Asta așa pe termen cît mai scurt, pînă cînd vom avea bani, pînă cînd va dispare din fondul românului că merge și așa sau lasă că mă descurc sau nu-i un capăt de țară.
      In același timp sunt pentru respectarea regulilor, iar dacă ferebeul atîta poate să livreze ( reguli cu U23 și altele ) asta este. De aceea pentru cei care iubesc spectacolul sportiv ( dar și rezultatele ) eu cred că o soluție ar fi că echipele ( de baschet în acest caz) cu bugete cît-de-cit să formeze Ligi cu echipe din țările vecine. Cum este Liga MOL la hochei. Ar fi multe de spus, dar mă opresc aici.

      cu 2 ani în urmă (18.03.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Scuze pentru greșelile de autocorecție.
      Scriind pe telefon unele ca-uri au ajuns că-uri, Primigi a ajuns Primiti.
      Am rămas dator cu cîteva precizări :
      - modelele mele în baschet sunt SUA, Spania, Croația, Slovenia ( Doncic a plecat de mic în Spania ) iar Grecia anilor 80 i-a trimis pe Galis, Hristodoulu, Yanakis să se școlească în State, după care au cîștigat Campionatul European.
      - la unguri apreciez modelul aplicat la polo, nu la baschet. Adică au "decretat " prioritate națională ! Au făcut bazine, au adus antrenori italieni, ruși sau nemți și livrează rezultate. Nu se mulțumesc cu celebrul "nu-i bai ". Apropo : oare le este rușine ungurilor că un chinez le-a adus prima medalie de aur la Olimpiada de iarnă ? Nu cred.
      - Și o întrebare de final : de ce sunt necesare N echipe în campionatul feminin și masculin ? Eu știu că s-a terminat cu întrecerea în producția socialistă.
      P.S. Nu aștept răspunsuri la întrebări. In mare măsură le cunosc.

      cu 2 ani în urmă (18.03.2022)
    Raspunde
  • Ciucâ :

    Titi
    Tu nu astepti raspunsuri ptr câ le ştii pe toate, aşa crezi tu, dar sportul nu se invata mergand la meciuri. Despre ce perioada vorbesti cu echipa de fete "u" şi campioni mondiali, perioada comunista. Atunci era program de 2 ore la tv din care doar 10 minute desene animate şi sport, sportul era pe gratis deci ft multi copii alegeau sportul sa şi umple timpul liber ptr câ scoala dura doar 4-5 ore. Echipele pe care le laudai din cate stiu aveau numai antrenori romani şi jucatori romani. Tu o ti cu kuti plafonat, poate este dar nu vrei sâ intelegi câ silvasan trebuia sa aiba bunul simt sâ se ocupe de el ca atunci cand are 24 ani sâ fie pregatit şi sa nu dea multe minute la straini nu la juniori. Antrenori âştia incapabili şi puturosi nu au nici cea mai mica mandrie ın a creste jucâtori, folosesc banii cluburilor pe strâini, antrenamentele le fac de multe ori secunzii .se vezi daca este obligat de ragula sa aibâ 2-3 români atunci trebuie serios sâ se ocupe de ei

    cu 2 ani în urmă (18.03.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Din și din nou
      Înțelegi numai ce vrei tu.
      Nu am lăudat perioada comunistă și nu o regret, deși a fost tinerețea mea. Din contră mi-e greață de nostalgicii după comunism. In sport au fost rezultate, spectacol și bucurii. Obținute nu totdeauna cu mijloace ortodoxe ( sportul chipurile era amator, dar ai noștri erau pur profesioniști ). Ce vroiam sa spun este că uni au progresat trecind peste Mondrian națională, pe cînd noi am rămas pe loc. Comunism a fost și în Ungaria, Croația, Polonia , țările baltice. Și unde sunt ele acum în sport ? Și te asigur că n-au făcut progrese numai prin efort propriu. Dacă și sîrbii au naturalizat în naționala de baschet.
      Pe Kuti și Bobe i-am dat exemple de jucători care suferă din cauza regulii U23. Puteau progresa ( probabil ) dacă jucau mai mult. Pe Kuti chiar l-am susținut și încă mai sper șa revină la o formă mai buna. Ai dreptate, sportul se practică. Dar se și chibițează.
      N-ai de unde să fi observat că eu nu comentez postările altora, doar răspund atunci cînd cineva comentează la postările mele. Pina cînd văd că dialogul este imposibil, ca în cazul tau. Dar observ că ești un bun dac liber. Cu multe obsesii ( că mă/ne pricepem la toate) și fobii ( afară cu toți care papă banii românilor, străini sau nespecialisti ). Așa că eu îți recomand să consulți unul sau mai multi specialiști.
      Și cu asta PUNCT.

      cu 2 ani în urmă (18.03.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      * mîndrie națională în loc
      de Mondrian.

      cu 2 ani în urmă (18.03.2022)
    • Ciucâ:

      PUNCT TITI
      Mai bine dac liber şi mandru român,cu speranta câ mai avem talente multe ın toate domeniile care nu ajung unde trebuie din cauza unor persoane incompetente sau puturoase,decât lingaul strainilor. Tea prins somnul şi ın vis ai vâzut probabil câ mam referit de" bani la strâini"," minute de la strâini" era scris.eu sunt specialist nu este nevoie sai consult pe altii. Dar tu nu jignesti cum spuneai mai sus, doar un sfat prietenos miai dat cu specialiştii.

      cu 2 ani în urmă (18.03.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!