Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca trece de BCM U Pitești

U-BT Cluj-Napoca trece de BCM U Pitești

U-BT Cluj trece de BCM U Pitești cu scorul de 89 la 80, într-o partidă care a contat pentru etapa a noua a LNBM-GVA.

Mihai Silvășan a început partida cu Kerron Johnson, Karlo Zganec, David Vida, Patrick Richard și Darko Planinic, în timp ce Hristu Șapera a optat pentru un prim cinci alcătuit din Goran Gajovic, Danilo Tasic, James Washington, Mihai Măciucă și Devin Searcy.

Darko Planinic a început foarte agresiv partida și a înscris 6 puncte în primele 2 minute și jumătate, ducând scorul la 9-2 pentru echipa sa. Începutul de partidă l-a obligat pe Hristu Șapera să solicite time-out. Un timp de odihnă la care jucătorii săi au răspuns bine, revenind la doar 2 puncte diferență, însă Kerron Johnson de la semi-distanță și Patrick Richard de la distanță au refăcut diferența de pe tabelă. A urmat o serie de câteva ratări pentru ambele tabere, astfel scorul la finalul primului sfert era 20 la 15 pentru echipa gazdă.

Șanta a început sfertul secund cu un and-one, însă Nandor Kuti i-a răspuns cu o aruncare de la distanță. Tarolis a finalizat un alley-opp și a schimbat momentul în favoarea clujenilor care au ajuns din nou la 8 puncte distanță, după un coș al aceluiași Planinic. Goran Gajovic și Devin Searcy au adus Piteștiul la 2 puncte cu 2 minute și 30 de secunde rămase până la pauza mare. Aceeași doi jucători au continuat evoluția foarte bună și au egalat situația la 37 după primele 20 de minute.

După primele 20 de minute se remarcaseră Devin Searcy cu 14 puncte, Patrick Richard cu 13 puncte, Goran Gajovic cu 10 puncte, Darko Planinic cu 8 puncte și Kerron Johnson cu 5 pase decisive.

Echipa lui Mihai Silvășan a ieșit foarte motivată de la cabine și a refăcut în doar 2 minute de joc diferența de 8 puncte. Diferență care urma să crească la 10 puncte până la jumatatea sfertului. Tamulis a înscris consecutiv primele sale 5 puncte din această partidă și a redus, din nou, handicapul la doar 5 puncte. Însă tot clujenii au stabilit scorul de 63 la 53 la intrarea în sfertul decisiv, prin Kerron Johnson de la linia de libere.

Echipa antrenată de Hristu Șapera nu a mai reușit să tină pasul și la jumătatea ultimului act era condusă cu 15 puncte, grație lui Patrick Richard și Artis Ate. Piteștiul mai urma să aibă o ultimă răbufnire de orgoliu prin reușitele lui Goran Gajovic și Justas Tamulis, reușite care îl faceau pe Mihai Silvășan să ceară time-out. În ciuda timpului de odihnă cerut de antrenorul clujean, Tamulis a mai pus două puncte pe tabelă și a redus diferența la doar 7 puncte, cu 2 minute înainte de final. Planinic și-a arătat experiența pe final de partidă, acesta a înscris 4 puncte pentru a reface diferență de 8 puncte, o diferență foarte greu de remontat cu un minut rămas din partidă. Astfel U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu scorul de 89 la 80, la capătul unei partide poate mai echilibrată decât o arată scorul final. 

Remarcați:

  • U-BT Cluj-Napoca: Patrik Richard 28 de puncte, 3 recuperări și 6 pase decisive, Darko Planinic 19 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive, Kerron Johnson 14 puncte și 6 recuperări.
  • BCM U Pitești: Devin Searcy 24 puncte și 6 recuperări, Justas Tamulis 14 puncte, Goran Gajovic 12 puncte, 9 recuperări și 6 pase decisive.

*foto: facebook U-BT Cluj-Napoca

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!