Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca trece într-o manieră categorică de CSU Sibiu

U-BT Cluj-Napoca trece într-o manieră categorică de CSU Sibiu

U-BT Cluj-Napoca nu a întâmpinat probleme în derby-ul de pe terenul lui BC CSU Sibiu, reușind să se impună cu 88 la 67 în ultimul meci de miercuri (04.01) în Liga Națională de Baschet Masculin. Karel Guzman și Stefan Bircevic au lipsit din angrenajul clujenilor cu ocazia acestui duel de la Sibiu.

CSU Sibiu: Gaston Whelan, Mirel Dragoste, Aurelian Gavriloaia, Roberts Blumbergs, Dallas Walton

U-BT Cluj: Nemanja Gordic, Kasey Shepherd, Patrick Richard, Eduard Roschnafsky, Andrija Stipanovic

Amfitrionii au marcat primii și Shepherd răspundea din colțul terenului, același american punctând apoi la finalul a două atacuri pe tranziție și U-BT Cluj, iar CSU Sibiu ajungea la trei posesii pierdute în nici trei minute și venea un time-out la 2-10. Run-ul campioanei României continua și diferența a crescut la peste 10 între, Blumbergs oprind seria cu un dunk la 4-13, Roschnafsky acumulând patru greșeli personale în cinci minute și Cățe reușea un coș cu fault pentru 7-17 la jumătatea sfertului de debut. Clujenii mergeau la +17 în a doua parte a sfertului și aveau doar două ratări din acțiune (85%, 12/14 aruncări), scorul fiind 13-30 la capătul unei perioade dominate.

U-BT s-a apropiat de 20 de puncte între cu reușita lui Leo Meindl, avantajul mărindu-se prin punctele lui Sanders și clujenii aveau 13-34, Sibiul ratând atacuri consecutive și erau fără coș marcat la trei minute de la debutul celui de-al doilea sfert. Basti Ionescu a înscris pentru prima dată de la distanță pentru CSU Sibiu (17-36), Blumbergs căpăcindu-l spectaculos apoi pe Cățe și Kuti înscria următoarele puncte pentru U-BT. Shepherd își continua evoluția entuziasmantă și ajungea la 4/5 de la distanță, Sibiul marcând după mai multe minute puncte consecutive din acțiune (22-41), gazdele putând să reducă din handicap până la -13 după o serie de greșeli de partea Clujului, la pauză scorul fiind 31-46.

Formația de pe Cibin a început foarte bine repriza secundă și cu un run de 8-2 a putut să reducă la 39-48 după liberele lui Dallas Walton, răspunsul venind prin Kasey Shepherd și Leo Meindl, iar U-BT ajungea să conducă din nou cu o diferență formată din două cifre (39-52). Tripla lui Richard o ducea pe U-BT Cluj la +16 aproape de jumătatea sfertului trei și Gordic avea un floater pentru 39-57. Campionii en-titre l-au avut în continuare în mână bună pe Shepherd, fundașul ajungând la 5/7 de la distanță și-l forța pe Tomas Rinkevicius să ceară time-out la 41-62, scorul după 30 de minute fiind 48 la 70 pentru U-BT.

Stipanovic a marcat primele puncte din sfertul decisiv (48-72), Patrick Richard punctând apoi de la semi-distanță și Clujul se apropia tot mai mult de +30 între. Pratt a replicat cu o reușită din fața lui Sanders, americanul campioanei revanșându-se cu un assist pentru Cățe la 50-76. CSU Sibiu a reușit abia a treia triplă în acest meci la faza lui Whelan, coș prin care fundașul ajungea aproape de double figures și cu patru minute rămase din joc U-BT conducea cu +25. Sibienii au redus cel mult la -21 în ultimele minute și U-BT Cluj a putut să se impună fără probleme, 67 la 88.

Sibiul (6-6 bilanț) merge la Pitești în încheierea etapei viitoare, în timp ce U-BT Cluj (11-1) o să joace primele meciuri în fața propriilor fani în 2023, mai întâi cu CSM Petrolul Ploiești în campionat și apoi cu JL Bourg în EuroCup.

Kasey Shepherd a reușit un meci excelent, terminând cu 22 de puncte, 5 assist-uri, 3 recuperări și 6/8 de la distanță. În double figures pentru U-BT au fost și Emi Cățe, Andrija Stipanovic, Leo Meindl, respectiv Victor Sanders.

Roberts Blumbergs a putut încheia cu double-double de la CSU Sibiu, 20 de puncte și 11 recuperări, iar Monyea Pratt a avut 10 puncte și 4 intercepții.

*foto: Manases Sándor / u-bt.ro

18 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Mă bucur
    că a explodat ( mai repede decît mă așteptam) petarda. Parcă așa se exprimau unii față de Shepherd. Altfel am reținut din acest meci că a jucat U-BT contra Demisia Sibiu ! :) Arbitrajul? Penibil pe alocuri ( de ambele părți). Blumbergs super jucător pentru campionatul nostru.

    cu 1 an în urmă (04.01.2023)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      falii
      si nu de la petarde.
      E multa tensiune in echipa, filiera spaniola joaca singura, antrenorul ar juca si el.
      Eu retin altceva din meciul de azi, 9 assist-uri, 9 in conditiile in care avem 13% din afara semicercului.
      U si-a respectat blazonul conform asteptarilor si a fost placut sa-i vad aici.
      Nu ma astept la nicio schimbare.

      cu 1 an în urmă (04.01.2023)
    Raspunde
  • Silvozaur :

    Demisia
    Toată sala și-a arătat azi nemulțumirea față de Silva și am strigat cu toții demisia. Shepherd e foarte slab, Watson ar fi fost mult mai bun, mai ales că Watson are multa experiență în cupele europene.

    cu 1 an în urmă (04.01.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Fanii conspirațiilor...
    ...”manevre la pariuri” n-au prea făcut, vorba aia, mare brânză în seara asta pariind pe victoria sibiului.

    Altfel, absolut natural, Shepherd a fost în control la Sibiu.

    cu 1 an în urmă (04.01.2023) Raspunde
  • Silvois :

    Imperial
    U BT! Acum realizez, de la U nu va pleca nimeni, e nevoie de toti baietii. Vorba unui clasic in viata, toate obiectivele echipei sunt in picioare, e nevoie doar de unitate si determinare. Toti pentru U si U pentru toti!

    cu 1 an în urmă (04.01.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Singurele petarde
    Au fost alea 3 cu fluierul in gura. Ansamblu de clovni, nush cine i a potrivit asa la un derby de traditie…
    Altfel, U a venit cu apararea de EuroCup, in conditiile astea era de asteptat victoria. Probabil orgolii, altfel nu inteleg de ce trebuia sa ii tinem pe Petrica si Stipe asa mult in teren cand meciul era gata demult.

    cu 1 an în urmă (04.01.2023)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      e menajament bun
      au dat tinerelor sperante minute la derby ca stiau ca e jucat dinainte de a incepe.

      cu 1 an în urmă (04.01.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    „Petardă”
    Mă bucur pentru ceea ce a arătat Shepherd, dar și pentru că Sanders rămâne. Dacă ar mai veni o „petardă” ca și Shepherd pe poziția 3-4 ar fi extraordinar!

    cu 1 an în urmă (04.01.2023) Raspunde
  • 'mpepo :

    E bine
    Pentru că echipa pare a-și fi intrat în ritm.
    Pentru că Shepherd confirmă. Să-l vedem și în EuroCup.
    Altfel, sper într-un rezultat bun săptămâna viitoare în EuroCup. Ar fi minunat !
    Mi-a plăcut Blumbergs de la Sibiu. Un baschetbalist de viitor, extrem de talentat. Sper ca în scurt timp Sibiul să-și facă echipa pe care o știm din sezoanele trecute.
    Jalnic arbitrajul ! Cine îi selecționează și cine îi învață meseria asta ?

    cu 1 an în urmă (04.01.2023)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Blumbergs
      Da pare bun, daca te uiti doar la ... punctele marcate sau la faulturile scoase, pare un jucator bun. Dar sa nu uitam ca e cam singurul jucator de la Sibiu, asa ca toate mingile / atacurile sunt pe el. Ieri a avut 15 aruncari din actiune (cu un procentaj jalnic 33% ) si inca 13 arunccari libere (69%) - (nu stiu daca si cate au fost dupa cos). Dar asta inseama ~ 20 actiuni cu el la finalizare !! - Ca si o comparatie Pratt a avut 6+2.
      Nu stiu cum ar arata intr-o echipa competitiva, dar , cine stie, poate il vedem daca iese Sibiul mai repede

      cu 1 an în urmă (05.01.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @razv-an
      uita-te te rog la procentajele lui pe tot sezonul si discutam dupa...

      cu 1 an în urmă (05.01.2023)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      @gyke
      Da, m-am uitat. Cifre frumoase, n-am ce zice. Doar ca in meciuri cu adversari mai buni (de ex cu Rapid sau cu noi) procentajele lui sunt cu 20 punte procentual mai slabe (adica ` 40% fata de 60% in restul meciurilor). Au mai fost jucatori in LNB (de ex Allen de la Tg Jiu) foarte buni in statistici. Statistici bune pt ca juca cu echipe slabe si pentru ca juca multe minute.

      De aceea ziceam ca as vrea sa il vad si intr-o echipa unde nu e el singura vioara, cand nu toate mingile il cauta pe el (are ~ 13 actiuni la cos per meci).

      cu 1 an în urmă (05.01.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @razv-an
      exact; el e singura floare din gradina noastra si atunci cand adversarii se concentreaza inteligent (si aproape exclusiv) asupra lui, eficienta ii coboara. Inainte de meciul cu voi avea un procentaj de afara de 63%, la aproximativ 4 incercari in medie pe meci, ceea ce inseamna o selectie extrem de buna a aruncarilor, nu doar o mana excelenta; iar astea in mai putin de 30min per meci... Sa stii ca si eu mi-as dori sa-l vad intr-o echipa mai buna, cu mai multe arme si sunt convins ca ar da randament extrem de bun; la varsta, fizicul si calitatile pe care le are, cred ca are un viitot frumos.

      cu 1 an în urmă (05.01.2023)
    Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    slab rau sibiul
    am ramas cu senzatia ca U ar fi putut da mai multe dar, din rusine pentru adversar, nu s-au flexat prea tare. sibiul este mult sub asteptari. revenirea lui pratt nu a facut diferenta. iar mirel nu mai arata dragoste pentru joc. jucatorii romani sunt stersi, cu exceptia lui cate, care este constant si arata dedicare

    cu 1 an în urmă (05.01.2023) Raspunde
  • uplifter :

    Sibiu
    Cand am avut posibilitatea am batut tara in lung si-n lat cu echipa favorita, insa ce am vazut in seara asta, n-am crezut ca voi vedea vreodata.
    Si culmea, tocmai la Sibiu, unde din punctul meu de vedere au fost si sunt cei mai dedicati, mai pasionati si mai uniti fani din tara.
    Sa evacuezi din sala niste oameni care si-au aratat civilizat o nemultumire normala si evidenta de altfel, mi se pare un abuz din partea conducerii, asta pe langa faptul ca e un gest mizerabil si de lasitate.
    Mai ales insa m-a socat lipsa de reactie a celorlalti. Stiam de pasiunea si de unitatea celor din Sibiu, ma asteptam sa reactioneze. Mai ales oamenii aia din galerie, care insotesc echipa peste tot, dar nimic. Azi, sibienii au scazut mult in ochii mei.
    Despre meci, no comment.

    cu 1 an în urmă (05.01.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @uplifter
      Eu unul m-as feri sa atribui vini colective. De exemplu, de unde stau eu, nu am observat nimic; daca nu-mi scria aseara tarziu un prieten, probabil ca doar in dimineata asta as fi aflat. Am remarcat ca dupa pauza nu s-a mai strigat demisia, dar nu am vazut cand i-au scos jandarmii din sala. Poate cei care stateau langa sa fi remarcat, dar nu stiu exact cum s-a intamplat.
      Iar vis-a-vis de partea cu unitatea, suporterii sibieni sunt ca orice alt grup parte a societatii romanesti contemporane... adica pe mine unul lipsa de unitate si/sau reactie nu are cum sa ma mai surprinda.
      Revenind la ce s-a intamplat, absolut de acord ca gestul de a evacua niste suporteri care s-au exprimat absolut decent nu are nici o justificare, iar in mod normal cineva ar trebui sa raspunda; dar la fel, as fi surprins ca asta sa se intample; dar e clar ca de acum inainte tensiunile intre suporteri si conducere se vor amplifica si evenimente de genul acesta vor fi la ordinea zilei. Sa vedem ce va urma.

      cu 1 an în urmă (05.01.2023)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      stai, cum?
      niste suporteri sibieni au strigat demisia si au fost scosi afara?

      cu 1 an în urmă (05.01.2023)
    Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    in care cele 21 de mingi pierdute au fost compensate de o aparare buna si reusitele asului din maneca, Shepherd. Acesta si-a aratat calitatile dar as mai astepta niste meciuri, inclusiv sau mai ales internationale, inainte de a trage concluzii. Atat timp cat nici adversarii nu stiu prea multe despre jucator astfel incat sa ia masuri iar cele doua meciuri in care a jucat nu au fost cu echipe bine pozitionate in clasament. Pe de alta parte din punctul meu de vedere Richard a fost aparat bine. La fel si Gordic si chiar si pivotii. (Cate a avut 4 mingi pierdute)

    La cum se mai misca lucrurile si la alte echipe cred ca Sibiul va trebui sa investeasca in echipa daca vrea sa mai salveze ceva din sezonul acesta si poate cel viitor.

    cu 1 an în urmă (05.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!