Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca va deschide o anchetă disciplinară în cazul lui Karel Guzman

U-BT Cluj-Napoca va deschide o anchetă disciplinară în cazul lui Karel Guzman

Sâmbătă, 18 martie, CSM Oradea s-a impus în fața lui U-BT Cluj-Napoca la o diferență de opt puncte, 82-74, după un meci foarte tensionat. Punctul culminant a fost atins în sfertul al doilea, când Karel Guzman a fost eliminat, pentru un comportament antisportiv.

Cubanezul a sărit la bătaie și nu a mai putut fi oprit de nimeni, fie că vorbim de jucători, staff sau arbitri. Azi-noapte, U-BT Cluj-Napoca a publicat un comunicat în care a anunțat că va deschide o anchetă disciplinară pentru comportamentul lui Guzman.

„În această seară, pe parcursul meciului desfășurat pe terenul echipei CSM Oradea din cadrul ligii naționale de baschet masculin, în sfertul al doilea, la scorul de 35-28, a avut loc un incident în care a fost implicat jucătorul echipei noastre Karel Guzman.

În timpul meciului, Karel Guzman a manifestat un comportament agresiv, care nu este promovat și agreat în cadrul clubului U-BT, indiferent de posibilele circumstanțe provocate de adversar.

În urma unei altercații care a avut loc pe terenul de joc, conflict ce a fost aplanat cu intervenția membrilor staffului echipei noastre și a firmei de securitate, jucătorul Karel Guzman a fost descalificat din joc de către brigada de arbitri. Conform procedurii regulamentare, jucătorul a fost obligat să părăsească terenul de joc.

Din cunoștințele noastre, jucătorul Karel Guzman nu are nici un fel de antecedente de violenta, iar în cadrul echipei noastre a exprimat întotdeauna o atitudine responsabilă și bazată pe respect.

Clubul U-Banca Transilvania își afirmă pe această cale poziția clară de condamnare ferma a oricăror acțiuni de violență în sport și vă susține întotdeauna spiritul de competitivitate bazat pe fair-play. În cadrul clubului vă fi deschisă o anchetă disciplinară ca urmare a acestui incident”, este comunicatul apărut pe site-ul oficial al alb-negrilor.

Rămâne de văzut ce decizii va lua clubul clujean și dacă vor exista anumite sancțiuni și din partea Federației Române de Baschet.

*foto: Marian Sterea/u-bt.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Nu faci din cocoș găină, nici din curbă gospodină...
    ...ancheta internă la U v-a constata faptul că "El Chapo" a vrut să-l bată de fapt pe ăla micu cu prosopul mare, de la ei de pe bancă deoarece respira urît și-i aducea aminte de copilărie! Adevărul este că echipa oaspete a venit ieri la Oradea crezîndu-se măcar Detroit Pistons, Silvă visîndu-se Gregg Pop, iar Guzman halucinînd că e Dennis Rodman. Realitatea i-a trezit brusc și văzînd că iau bătaie n-au suportat, începînd cu galeria lor care se cred "ultrasi de partizan-belgrad". Și dacă tot i-am pomenit pe sîrbi, data viitoare să se dueleze secunzii Cuic cu Mitrovic și să rămînă astfel în familie cultura și manierele de nivelul ăsta, iar Silvă să vină cu picioarele pe pămînt: e prea departe de Gregg Pop, o țintă mai accesibilă pentru el ar fi să-l egaleze pe Marcel Țenter. Iar galeria: măi băieți, nu mai faceți pipi în bazinele Aquapark că pune administratorul turnesol în apă și vă colorați tatuajele alea faine, rămîneți mai bine la gard la Dan Petrescu, că el știa în ce se bagă cînd a venit la Cluj!

    cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    • Silvois:

      Cam dur,
      maestre, era de asteptat sa apari dupa meci cu cosmarurile tale de peste noapte, da nici chiar asa! Nu e fair sa-i bagi pe suporterii de la baschet in aceeasi oala cu cei de la fotbal, ca nu sunt aceiasi, nu cred ca ai vrea sa-i vezi prea curand in Oradea pe ultrasii lui U! Noroc ca nu sunt sanse prea curand sa aiba placerea de a se deplasa acolo, nu?! Apropo, mai exista prin ceva divizie Oradea la fotbal?
      In alta ordine de idei, curba poate ca nu va deveni linie dreapta pana-i hau si parau, da curva devenita gospodina, sa stii ca s-a mai vazut!

      cu 1 an în urmă (19.03.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    De ce oare eu te-am cunoscut?
    "Cum nu vii tu, Țenter Doamne, ca să pui mîna pe ei, Să-i împarți în două cete: în guzgani și în mișei..."

    cu 1 an în urmă (21.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!