Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca, victorie facilă împotriva Stelei București

U-BT Cluj-Napoca, victorie facilă împotriva Stelei București

Sâmbătă, 12 decembrie, primul turneu LNBM de la Cluj-Napoca s-a încheiat cu disputa dintre U-Banca Transilvania și CSA Steaua București. Baschetbaliștii coordonați de Mihai Silvășan și Dusko Vujosevic au condus de la început până la final și s-au impus la 34 de puncte: 106-72.

Formația de start a gazdelor au fost alcătuită din următorii jucători: Gregory Vargas, Justin Edwards, Patrick Richard, Karel Guzman și Ștefan Grasu. În schimb, oaspeții au început cu Ken Brown, Alexandru Coconea, Maurice Creek, John O'Brien și Elijah Thomas.

Clujenii au început mai bine întâlnirea și au marcat primele cinci puncte, prin Grasu și Vargas. La celălalt panou, bucureștenii au răspuns prin acțiunile pivotului Thomas, însă a urmat un parțial de 6-0 al alb-negrilor și Cătălin Burlacu s-a văzut nevoit să ceară primul time-out al partidei. După reluarea jocului, roș-albaștrii au găsit coșul cu mai multă ușurință, dar în defensivă nu au putut să îi oprească pe elevii lui Mihai Silvășan. Drept urmare, U-BT s-a distanțat pe tabelă și a încheiat primul sfert cu un avantaj de 11 puncte: 30-19.

În actul secund, „studenții” au continuat să domine din punct de vedere ofensiv și au înscris 11 puncte în primele două minute. Principalii remarcați ai ardelenilor în această perioadă au fost Edwards, Vargas, Guzman și Vida care și-au dus echipa la o diferență de 25 de puncte (50-25). Baschetbaliștii din Capitală nu au găsit nicio soluție pentru a-i opri pe adversari, iar aceștia și-au continuat recitalul de la mare distanță. U-BT a înscris 11 coșuri de trei puncte în prima repriză, încheiată cu un avantaj de 30 de puncte: 62-32.

După revenirea de la vestiare, jocul a devenit mai rapid și mai echilibrat, însă tot alb-negrii s-au aflat la control. La jumătatea sfertului trei, roș-albaștrii i-au forțat pe adversari să facă o serie de greșeli, dar nu au reușit să finalizeze contraatacurile. U-BT s-a distanțat și mai mult pe tabelă și conducea cu 84-48 înaintea ultimului act. În debutul sfertului decisiv, jucătorii lui Silvășan au comis turnover după turnover, însă diferența a fost prea mare pentru a mai putea fi recuperată. U-Banca Transilvania a câștigat cu 106-72 și a obținut a doua victorie a sezonului.

Formația învingătoare a avut șase jucători în double-digits: David Vida (25 puncte), Justin Edwards (19 puncte), Karel Guzman (14 puncte), Ștefan Grasu (14 puncte), Gregory Vargas (13 puncte), Patrick Richard (12 puncte). De partea cealaltă, singurii baschetbaliști care au înscris mai mult de zece puncte au fost Elijah Thomas (17 puncte) și Andrei Mandache (11 puncte).

Așadar, la capătul celor trei zile de competiție, U-BT Cluj-Napoca are două meciuri jocuri câștigate, în timp ce CSA Steaua București are un bilanț de 1-1 .

*foto: Valentin Todea/Baschet.ro

3 comentarii la aceasta stire:
  • Benjamin :

    Vargas
    De la bun inceput am afirmat ca nu imi place genul de PG pe care l-am adus, dar trebuie sa recunosc ca mi-a depasit asteptarile. S-a vazut experienta lui. Un jucator care stie sa isi puna echipa in valoare.
    Ramane de vazut ce aducem in locul lui. Sper sa integram rapid noul jucator!

    cu 3 ani în urmă (13.12.2020) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    Castigat fara drept de apel, la un scor pe care nu as fi indraznit sa il anticipez vreodata, mai ales in conditiile preexistente date.

    Felicitari lui "U" pentru victorie. Eu nu mai tin minte jocul in care sa avem asa de multe reusite de la 3 (ma refer la numar nu la procentaj).

    Cred ca Vida a facut cel mai bun meci a lui la nivel de seniori. Nu am comentat la meciul de ieri dar si atunci a facut un meci bun, mai ales defensiv. Bravo!

    La acest scor nu ar trebui sa fie multe de spus, eu doar ma intreb cum s-a gandit Steaua sa abordeze acest meci. Adica adversarul este nevoit sa joace pe pozitia 5 fara niciun pivot titular, iti e clar ca se va baza pe aruncari de la distanta si semidistanta si totusi, defensiv lasi o multime de aruncari necontestate iar ofensiv nu incerci (mai mult) angajari sub panou.

    PS. Doar ce am citit ca Vargas pleaca de la echipa. Imi pastreaz parerea ca avea (potentiale) probleme, exclusiv defensiv vorbind insa cred ca este un jucator valoros. Sper sa fie adus un conducator de joc valoros pentru ca altfel vor fi probleme.

    cu 3 ani în urmă (13.12.2020)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Steaua
      Mie încă nu-mi vine să cred. Vedeam Steaua o echipă care ne pune mari probleme. Sper să nu fie un accident și să continuăm cu același joc.

      cu 3 ani în urmă (13.12.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!