Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca, victorie la scor în fața lui BC CSU Sibiu

U-BT Cluj-Napoca, victorie la scor în fața lui BC CSU Sibiu

Astăzi, 22 octombrie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, a avut loc primul duel stagional între U-Banca Transilvania și BC CSU Sibiu.

U-BT Cluj-Napoca: Jordan Taylor, Patrick Richard, Karel Guzman, Stefan Bircevic, Emi Cățe

BC CSU Sibiu: Mirel Dragoste, Baris Ozkan, Dani Manchon, Roberts Blumbergs, Dallas Walton

Gazdele au început partida cu un parțial de 7-0, după coșurile reușite de Cățe, Guzman și Bircevic. Walton și Blumbergs au fost primii remarcați din tabăra oaspeților, însă clujenii au continuat să domine partida, pe fondul unui joc excelent al lui Taylor, iar Miguel Angel Hoyo s-a văzut nevoit să solicite primul time-out. Sibienii au reușit două triple, prin Walton și Ionescu, dar Guzman și Richard au răspuns și ei cu două coșuri de la distanță. Pe finalul actului inaugural, clujenii au comis mai multe greșeli de pe urma cărora au profitat sibienii, însă tabela arăta un avantaj de zece puncte pentru U-BT: 30-20.

Mus Barro a fost protagonistul primelor două minute ale sfertului secund. Acesta a marcat un coș, a obținut un fault pe aruncare, însă a comis foarte rapid patru greșeli personale. David Lăpuște, intrat pe teren în locul lui Nandor Kuti, a înscris o triplă care a înflăcărat publicul, iar Leo Meindl a dus scorul la 39-26. U-Banca Transilvania s-a distanțat la 15 puncte, dar galben-albaștrii au reușit cinci puncte consecutive și a fost rândul lui Mihai Silvășan să ceară un timp de odihnă. Au urmat momente mai bune și mai puțin bune ale ambelor tabere, jocul rămânând totuși sub controlul clujenilor. Drept consecință, la pauză, scorul era 59 la 47 pentru campioana en-titre.

După revenirea de la vestiare, au avut loc mai multe decizii de arbitraj care au fost aprig contestate de membrii celor două tabere. Ritmul jocului a crescut, iar tensiunea a început să se resimtă tot mai tare. Studenții au fost de neoprit în ofensivă, găsind soluții de a marca după fiecare coș al adversarilor. Drept urmare, cu trei minute rămase din actul al treilea, avantajul gazdelor a crescut la 20 de puncte: 80-60. Până la finalul sfertului, U-BT a mai crescut diferența cu un punct, după libera lui Guzman: 87-66.

Clujenii au început sfertul decisiv excelent și, cu puțin peste șase minute rămase din joc, au reușit să atingă suta: 100-69. Silvășan a abordat ultimele cinci minute cu Sanders, Lăpuște, Roschnafsky, Szentkuti și Cățe, iar diferența de pe tabelă a mai scăzut. În cele din urmă, U-Banca Transilvania s-a impus cu 112 la 88 și a obținut a patra victorie în Liga Națională.

Gazdele au avut șase jucători în double-figures: Emi Cățe (17 puncte, 11 recuperări), Karel Guzman (14 puncte), Patrick Richard (14 puncte), Leo Meindl (13 puncte), Victor Sanders (13 puncte) și Edu Roschnafsky (12 puncte).

De partea cealaltă, s-au remarcat Dallas Walton (18 puncte), Gaston Whelan (16 puncte), Vuk Djordjevic (15 puncte) și Roberts Blumbergs (13 puncte)

Pentru U-BT Cluj-Napoca urmează meciul din EuroCup, cu Umana Reyer Venezia, în timp ce BC CSU Sibiu o va întâlni, pe teren propriu, pe CS Rapid București.

*foto: Valentin Todea/BaschetRo

11 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    @gyke
    Mărturisesc ca este primul meci al Sibiului pe care il văd, dar rețin ca ai spus cândva că sârbul este cel mai slab dintre străinii voștri. Daca nu mă aflu în mijlocul unei erori aș putea spune că sârbul a arătat chiar bine azi, multe faze luate pe pratudere, aruncare ok, chiar și defensiv merge.

    Personal, mi-a placut meciul, antrenant, n-au stat prea mult la defensivă echipele, parcă era un meci de tenis.

    cu 1 an în urmă (22.10.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @sebas
      Să fim serioși, e un jucător subțire rău de tot. Din cele 15 puncte marcate, doar 4 au fost în primele 3 sferturi. El s-a văzut pe teren doar când Clujul a băgat copiii în teren.
      Dar no, nu prea mai are rost să ne uităm la jucători și performanțe individuale, avem cea mai slabă selecție din ultimii 10 ani și probabil cel mai slab antrenor străin care a trecut prin campionatul nostru.

      cu 1 an în urmă (23.10.2022)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu /z/z/z :

    :(
    Clujul nu s-a fortat prea mult astazi si ne-au umilit total... o umilinta previzibila venita dupa cateva victorii inselatoare, extrem de chinuite cu niste echipe slabe din campionat.
    Din pacate previziunile lui gyke din presezon se adeveresc, antrenorul nu pare capabil de a conduce si a construi o echipa competitiva. Din strainii adusi doar 2-3 ar trebui sa mai ramana daca vrem sa speram la ceva in sezonul acesta.

    cu 1 an în urmă (23.10.2022) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Mda
    Cel mai deranjant pentru mine e faptul că pentru suporterii clujeni meciul ăsta nu mai reprezintă nimic mai mult decât un dueli cu Ciuc sau Târgu Jiu (no disrespect intended).
    Pe vremuri, după meci, ne certam aici ca chiorii sau se arătau mușchii. Acum clujenii nici măcar nu mai au o plăcere din asta... Atât de jos am ajuns.

    cu 1 an în urmă (23.10.2022)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      gyke
      Speranta moare ultima, cum se spune. Galeria voastră striga "nu cedam, nu cedam"! Am trecut și noi prin asta.

      cu 1 an în urmă (23.10.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Dar totuși
    Niciun comentariu despre arbitrajul nostru mioritic? A obosit lumea să mai discute de un arbitraj, care a fluierat ce a vrut și când a vrut? Luăm asta ca o normalitate? Chiar dacă a fost „imparțial” și au luat decizii aiurea pentru ambele echipe!

    cu 1 an în urmă (23.10.2022)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      despre arbitraj
      daca tot ai intrebat.. brigada de ieri s-a umplut de ridicol si si-au dat masura competentei. Partial au degradat si perceptia asupra intregii tagme a aribtrilor din Romania - asta avem cu asta defilam.

      Probabil nu s-a manifestat nimeni de la Sibiu asupra subiectului pentru ca oricum arbitrajul nu a facut diferenta in mod semnificativ si nu avea niciun sens sa cautam nod in papura altora atata timp cat e mult de, hai sa zicem imbunatatit in ograda noastra, dar asta nu inseamna ca cele 5 faulturi incasate in nici 2 minute nu si-ai pus amprenta asupra modului in care CSU a evoluat. Si finalul de meci a fost pe cale de consecinta un esec, in mare masura numarului mare de PF acumulate.

      Meciul a fost unul deschis, fara emfaza pe aparare de unde si scorul, ceea ce din perspectiva U e normal pentru ca-si cunosc puterea ofensiva si scopul principal a fost evitarea accidentarilor.

      Cat despre evolutia CSU, nu o vad ca un esec. Nu am vazut genul de situatii penibile precum in meciul cu MCiuc in atac iar in defensiva cred ca singura observatie pe care as face-o e ca U avut extrem de multe situatii de 3p absolut necontestate, cu care ne-au omorat.

      MAH era dornic inaintea meciului si poata face o evaluare a valorii jocului nostru. N-am vazut inca reactia lui dupa meci, daca ea exista, dar sunt curios ce concluzii a tras si cum mergem mai departe.

      cu 1 an în urmă (23.10.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Ups and...
    ...downs. Cică așa e viața, cu ”ups and downs”, suișuri și coborâșuri. Așa e și-n sport, inclusiv în baschetul cu Sibiul aflându-se într-o perioadă nefastă.

    Azi Sibiu e în general down, cu un singur ”Ups” notabil, anume antrenorul Hoyo. Atât că e un "ups" cu un alt sens, varianta lui "oops" - adică ceva ce spui după o greșeala sau un accident. Am văzut articolul de aici cu declarațiile celor de la Sibiu, după meci. Mă gândeam că poate traducerea nu a fost dintre cele mai fericite și poate omul a avut de fapt un discurs mai consistent. Așa că am căutat pe pagina de facebook a clubului și am găsit un video... băbăiatule... Omul, fără supărare, nu e material de antrenor principal. Nu zic, poate-i un tip de treabă, cu bun simț, civilizat, etc - nu constest asta, pare a fi, nu-l cunosc. Dar!, ca antrenor principal de baschet n-are ce căuta. Pe bune, mai bine i-ar da o șansă lui Calnicenco, că mult mai rău chiar n-are ce să facă.

    Zicea colegul @gyke mai sus că nu se mai văd mușchi flexați, certuri virtuale, etc. Păi... sincer, e de prost gust să dai în cineva care-i la pământ. Ce-aș putea să zic? Adică eu, ca suporter al echipei mele, înțeleg cam ce sentimente îi încearcă acum pe suporterii sibieni. Îmi pare rău pentru ei, sincer. Am spus-o de mai multe ori, Sibiul și sibienii* merită o echipă pe măsura pasiunii lor. Sper sincer într-un reviriment al echipei, la o schimbare profundă (acolo pare că lucrurile-s putrede din temelie). Cu alți oameni, chiar și fără experiență mare în baschetm dar cu dorință să învețe. Oameni interesați să pună interesul echipei și al organizației în prim plan. Avem nevoie în baschetul românesc de cât mai multe forțe care să contribuie la creșterea lui și la un spectacol sportiv de cât mai bună calitate. Sibiu a fost multă vreme un reper important în sensul ăsta și sper să redevină cât mai curând. Dar, până atunci, cum am spus mai sus - prefer să nu dau în cineva care-i la pământ, chiar dacă suntem ”adversari”, că nu-i în spiritul valorilor și principiilor mele de viață.

    *pe vremuri obișnuiam să zic ”sibienii, inclusiv ciobanii cu CSU întotdeauna peste U,...”. Mai nou m-am hotărât că ciobanii mai bine nu. Ei să rămână afară, pe platoul din spatele Sălii Transilvania, că tot e piață volantă acolo din când în când.

    P.S. Vai ce mizerii de greșeli de arbitraj au fost și ieri...

    cu 1 an în urmă (23.10.2022)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      din fericire
      CSU traieste din sponsorizari, recte din implicarea mediului privat pe modelul multe si marunte si asta e un mecanism de principiu sanatos care ar trebui sa isi faca simtita prezenta in momente de derapaj. Nimeni nu vrea sa bage bani intr-o galeata fara fund pentru a sustine nazurile unei conduceri, asadar girul(aka buget) dat oricarei formule de management va disparea in momentul in care caruta o ia la vale. Si de aici si "din fericire"-le din titlu, pentru ca avem destule situatii in campionat in care resurse generoase din bugetul public sunt directionate(?) catre echipe fara istoric, fara o baza de fani prezenta si fara perspectiva inafara unei conjuncturi politice-local favorabile.
      Revenind la CSU, fanii sunt cei care au primele reactii, poate uneori prea fierbinti si subiective dar cu siguranta reprezinta si sustin aceasi deziderat sincer de vedea echipa evoluand cat mai bine. In linia a doua, ar trebui sa apara sponsorii, care sa puna presiune directa pe conducere. Cred ca dupa meciul cu Rapid, ar trebui sa se inchida aceasta bucla de reactie.
      Eu cel putin am acordat 3-4 meciuri pentru a trage o concluzie si luna de miere se incheie in curand.

      cu 1 an în urmă (23.10.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Meci / sibiu / aspiratii
    Nu stiu ce sperante isi faceau sibienii, diferenta era destul de mare (pe hartie). Da, sansa exista tot timpul si norma ca vii sa joci la victorie. Dar eu nu vad o drama din aceasta infrangere (da, poate fi putin "umilitoare" si nici nu ne-am "intrebuintat" in aparare decat ocazional). Scopul Sibiului e sa prinda prima grupa valorica (in prima faza), deci locul 5. Trebuie sa castigati meciurile cu celelalte "contracanditate" sa prindeti locul 4-5. Daca vreti motive de bucurie, deocamdata sunteti echipa care ne-a dat cele mai multe puncte

    cu 1 an în urmă (23.10.2022)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      nu cred
      ca-si faceau sibienii altele decat de o infrangere si un joc decent.

      cu 1 an în urmă (24.10.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!