Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca, victorie la scor în fața lui CSA Steaua București

U-BT Cluj-Napoca, victorie la scor în fața lui CSA Steaua București

Sâmbătă, 18 ianuarie, de la ora 19:00, U-BT Cluj-Napoca a întâlnit-o pe CSA Steaua București, în BTarena. Partida din etapa a 14-a a Ligii Naționale a fost transmisă pe Digisport 4 și s-a încheiat cu scorul de 99-74 (24-14, 26-24, 25-22, 24-14) pentru U-BT Cluj-Napoca.

Arbitrii meciului au fost Marius Ciulin, Sorin Drugău și Răzvan Opriș, iar comisar din partea FRB a fost Tiberiu Rist.

Jocul din BTarena a început cu o scurtă întârziere provocată de galeria lui Universitatea Cluj care a aruncat cu role de hârtie în teren ca înaintea duelurilor din playoff. Alb-negrii au marcat primele patru puncte ale întâlnirii, însă elevii lui Cătălin Burlacu au răspuns imediat și scorul a devenit 6-4. Au urmat câteva minute echilibrate și apoi gazdele și-au intrat în ritm și s-au distanțat la opt puncte: 16-8. În cele din urmă, primul sfert s-a terminat cu scorul de 24-14 pentru U-BT Cluj-Napoca.

CSA Steaua București a început actul secund cu un run de 5-0, profitând de faptul că Mihai Silvășan a ales o formulă cu trei jucători U23: Nandor Kuti, Rareș Uță și Toma Lungoci. După două triple înscrise de Kuti și Ate, ardelenii au revenit la timona jocului și s-au distanțat la 13 puncte. Burlacu a cerut un timp de odihnă și apoi jucătorii săi au arătat un alt ritm în ofensivă, provocându-l pe Silvășan să solicite și el un timeout. Oaspeții au continuat să se remarce în atac și Ștefan Mâinea a redus diferența la șase puncte: 42-36. Ultimele 90 de secunde ale reprizei au fost bogate în realizări și U-BT Cluj-Napoca s-a distanțat din nou la 12 puncte: 50-38.

După revenirea de la vestiare, clujenii au legat trei faze consecutive foarte bune, însă Strahinja Jovanovic și Will Davis au răspuns prin cinci puncte pentru bucureșteni. În continuare, U-Banca Transilvania s-a menținut la o diferență de peste zece puncte, în ciuda ofensivei excelente arătate de Jovanovic. În finalul secvenței, alb-negrii au dominat jocul și au ajuns să conducă la 15 puncte: 75-60.

În primele minute ale sfertului decisiv, Ștefan Grasu a ridicat în picioare publicul din BTarena cu reușitele sale. Treptat, avantajul gazdelor a devenit din ce în ce mai mare și Mihai Silvășan a jucat ultimele minute ale actului cu cinci români U23 pe teren. Aceștia au evoluat foarte bine și U-BT Cluj-Napoca s-a impus la o diferență de 25 de puncte: 99-74.

Din tabăra gazdelor, toți jucătorii s-au remarcat pe tabelă, însă cei mai buni marcatori au fost: Darko Planinic (23 de puncte), Donatas Tarolis (15 puncte), Patrick Richard (13 puncte) și Artis Ate (11 puncte).

De partea cealaltă, principalii jucători au fost Radosav Spajosevic (14 puncte), Mihai Gavrilă (13 puncte), Strahinja Jovanovic (12 puncte) și Will Davis (10 puncte).

Datorită acestui rezultat, U-BT Cluj-Napoca încheie prima fază a sezonului 2019-2020 cu 12 victorii și două înfrângeri, situându-se pe poziția a doua. În schimb, CSA Steaua București are șase meciuri câștigate și opt pierdute și se află pe locul patru.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!