Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca, victorie la scor în fața lui CSM Târgu Jiu

U-BT Cluj-Napoca, victorie la scor în fața lui CSM Târgu Jiu

Astăzi, 28 octombrie, U-BT Cluj-Napoca a primit vizita lui CSM Târgu Jiu, într-un meci din etapa a șasea a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Campioana României a condus de la început până la final și, datorită unui sfert trei dominant, a obținut a cincea victorie în campionat: 112-73 (24-15, 26-28, 36-6, 26-24).

U-BT Cluj-Napoca: Bryce Jones, Adam Mokoka, Mihai Măciucă, Mareks Mejeris, Emanuel Cățe

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Jason Hubbard, Dimitrius Underwood, Noam Weinberg, Arsenije Vuckovic

Protagonistul începutului de meci a fost Underwood, care și-a arătat calitățile ofensive și și-a asumat majoritatea acțiunilor avute de echipa sa. De partea cealaltă, Cățe și-a făcut și el foarte bine treaba, fiind găsit cu ușurință de colegii lui. Jocul a rămas echilibrat în cea mai mare parte a actului inaugural, însă Jarell Eddie a venit foarte bine de pe bancă și a marcat trei triple, iar U-Banca Transilvania conducea cu 24 la 15.

Ethan Wright a înscris primul coș al secvenței secunde, dar apoi David Lăpuște și Karel Guzman au dat replica pentru gazde, iar Kresimir Basic a cerut un timp de odihnă, la scorul de 28-18 pentru jucătorii ce au evoluat în roz. Fără să forțeze, ardelenii s-au menținut la o diferență de zece puncte, cu toate că alb-albaștrii au arătat că sunt o formație incomodă. Pe finalul reprizei, aceștia s-au apropiat la o singură posesie de adversari, însă Jones și Cățe au răspuns rapid, iar scorul a devenit 50-43.

După revenirea de la vestiare, elevii lui Mihai Silvășan au arătat o altă intensitate și au reușit să marcheze 6 puncte în 49 de secunde, provocându-l pe Basic să solicite un time-out. Indicațiile sale n-au dat roade, iar diferența de pe tabelă a continuat să crească, datorită apărării excelente a campioanei en-titre. În primele șapte minute ale sfertului al treilea, U-BT a realizat un run de 29-0 prin care a rezolvat meciul. Astfel, la finalul penultimului act, trupa lui Silvășan conducea cu 86 la 49.

În ultimele zece minute, antrenorul clujenilor le-a acordat mai multe minute tinerilor din lot și și-a odihnit titularii. Gorjenii au continuat să joace cu intensitate, însă nu s-a mai pus în niciun moment problema învingătoarei. U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 112 la 73 și a obținut a zecea victorie în toate competițiile.

Liderii învingătoarei au fost Jarell Eddie (23 de puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive), Emanuel Cățe (22 de puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive), Mihai Măciucă (16 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive), Adam Mokoka (14 puncte, 4 pase decisive), Karel Guzman (10 puncte, 5 recuperări) și David Lăpuște (9 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive).

De partea cealaltă s-au remarcat Jalen Dupree (16 puncte, 6 recuperări), Arsenije Vuckovic (13 puncte, 3 recuperări), Jason Hubbard (12 puncte, 2 recuperări) și Ethan Wright (10 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări).

Datorită acestui succes, campioana României ajunge la un bilanț de 5-0, în timp ce trupa din Târgu Jiu are două victorii și trei înfrângeri.

În următoarea rundă, U-BT Cluj-Napoca se va deplasa pe terenul lui CSM Galați, iar CSM Târgu Jiu va primi vizita lui CS Rapid București.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    Weinberg
    De departe cel mai slab jucător străin din campionat, peste 20 de minute in care doar se plimba pe teren, 0 in defensivă, 4 turnoveruri și un airball. Păcat că nu primesc mai multe minute jucătorii români și sunt aduși străini lipsiți de talent și de iq baschetbalistic.
    Partea buna e că ambele echipe au avut un ritm bun de joc și am avut parte de spectacol.

    cu 6 luni în urmă (28.10.2023)
    • Jess:

      Weinberg
      E jucator româno-israelian nu străin, figureaza ca autohton

      cu 6 luni în urmă (28.10.2023)
    Raspunde
  • varu silvois :

    Sfertul....
    ... dominant, mai nou sfertul 3, ceea ce o noutate fata de sezoanele trecute. Concluzia e , că pentru întrecerea interna ajunge că UBT sa joace un singur sfert la turație maximă. Altfel, mereU nUmai U!

    cu 6 luni în urmă (28.10.2023) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    terminat cu un scor care ma face (macar azi) sa renunt la constatarile cu tenta negativa in jocul lui "U". Asdar, despre partile bune:
    -Stipanovic a fost odihnit (nu a facut parte deloc din lot). A profitat de asta inclusiv fetita lui.
    -Seeley a fost odihnit (a facut parte din lot dar nu a jucat deloc)
    -Eddie a putut arunca mult de 3. Nu numai ca s-a vazut (23 de puncte in 17,5 minute) dar sper sa ne prinda bine pe mai departe. Da, va fi mai greu in meciuri internationale dar sigur e mai bine cu adversar real in fata decat doar aruncarile necontestate de la antrenamente
    -Richard a jucat suficient de putin cat sa consideram ca a fost si el odihnit
    -Jucatorii tineri au primit minute. Foarte bine. Le doresc sa progreseze in asa masura incat sa primeasca minute si cand nu conducem la o diferenta atat de mare.
    -Cate, profesionist 100%
    -Prompta si absolut corecta reactia d-nului Silvasan de a-l scoate pe Guzman de pe teren si a-i cere explicatii pentru modul in care a renuntat sa sustina efortul colegilor la acea faza. De unde stau in sala nu am putut sa vad modalitatea in care a vorbit cu jucatorul pe banca dar nu am remarcat vreo reactie extrema din partea lui (asta daca ar fi sa compar cu ce se mai intampla acum niste sezoane). Si, la revenire, chiar daca nu parea prea "fericit" Guzman si-a vazut de treaba si a revenit in joc atat ofensiv cat si defensiv. Cred ca daca nu era acel episod ar fi fost si el odihnit mai mult.
    -efortul intregii echipe de a oferi publicului existent si spectacol. Si publicul (atat cat a fost, personal cred ca mai mult de 1200 cat apare pe site-ul FRB) a multumit chiar daca au fost niste ratari in incercarea de a finaliza prin dunk.
    -incercarea colegilor de a le oferi tinerilor mingi care sa ii ajute sa marcheze si sa le dea incredere.

    Felicitari si succes mai departe!

    cu 6 luni în urmă (29.10.2023)
    • U BT Cluj-Napoca CNA:

      Subscriu
      Un comentariu frumos, bravo!
      Haide U!

      cu 6 luni în urmă (29.10.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!