Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca, victorie la scor pe terenul lui CSM Târgu Jiu

U-BT Cluj-Napoca, victorie la scor pe terenul lui CSM Târgu Jiu

Miercuri, 23 decembrie, CSM Târgu Jiu a primit vizita lui U-BT Cluj-Napoca într-un meci organizat în cadrul celui de-al doilea turneu LNBM. Alb-negrii au condus de la început până la final și s-au impus la o diferență de 25 de puncte: 84-59.

Claudiu Alionescu a început acest duel cu un prim cinci format din Kevin Allen, Revaz Rogava, Alexandru Berca, Alin Borșa și Stefan Nikolic, în timp ce Mihai Silvășan i-a trimis în teren pe Karel Guzman, Ștefan Grasu, Andrija Stipanovic, Justin Edwards și Patrick Richard.

Oaspeții au avut un start bun de meci și s-au instalat rapid la controlul partidei. Andrija Stipanovic a fost extrem de eficient în spațiul de trei secunde, iar U-BT a condus cu 9-1 și apoi cu 16-5. Alionescu a cerut primul timp de odihnă al întâlnirii, însă alb-negrii au prestat o apărare agresivă și au provocat o serie de greșeli ale gazdelor. Prin urmare, la finalul sfertului întâi, scorul era 24 la 13 pentru ardeleni.

După două minute fără coș, Stefan Andrejevic a spart gheața, iar gorjenii au devenit din ce în ce mai activi, profitând de lipsa de precizie a adversarilor. CSM Târgu Jiu s-a apropiat la șapte puncte (26-19) și Mihai Silvășan s-a văzut nevoit să solicite un time-out. Indicațiile oferite de tehnicianul în vârstă de 35 de ani și-au făcut efectul și U-BT a încheiat actul secund cu un run de 20-6, conducând la pauză la o diferență de 21 de puncte: 46-25.

După revenirea de la vestiare, Guzman a greșit de două ori în apărare, iar alb-albaștrii au profitat marcând cinci puncte. Totuși, cubanezul a reușit o triplă la celălalt panou care a dat semnalul unui nou parțial al clujenilor. A urmat un joc anost, cu o mulțime de greșeli și cu puține reușite. În cele din urmă, tot jucătorii lui Silvășan s-au descurcat mai bine, iar Grasu a reușit un coș pe sirenă care a crescut avantajul lui U-BT la 25 de puncte: 69-34.

În ciuda diferenței de scor, elevii lui Alionescu au continuat să lupte și au început actul decisiv cu un run de 10-2, dominându-și adversarii. Chiar dacă gorjenii au controlat și ultimele minute ale disputei, U-BT s-a impus cu 84 la 59.

Din tabăra învingătoare, șase jucători au marcat minim zece puncte: Andrija Stipanovic (16 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții, un capac), Karel Guzman (11 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, 3 intercepții), Justin Edwards (11 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții un capac), Patrick Richard (10 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție), Donatas Tarolis (10 puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție, un capac) și Dragoș Lungu (10 puncte, 3 recuperări). 

De partea cealaltă, s-au remarcat Revaz Rogava (15 puncte, o pasă decisivă, o intercepție) și Kevin Allen (14 puncte, 5 recuperări, 3 intercepții, 2 capace, o pasă decisivă).

Datorită acestui rezultat, U-BT Cluj-Napoca ajunge la un total de patru victorii din tot atâtea meciuri, în timp ce CSM Târgu Jiu are un succes și patru înfrângeri. Următoarele turnee vor avea loc la finalul acestei luni.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • pipzn :

    Meci
    fara istoric. Felicitari lui "U" pentru victorie. As remerca niste lucruri insa:

    Cum sa joci pe teren propriu, ma refer la Tg Jiu si sa termini jocul fara un cos de 3 marcat? Adica ai toate reperele cunoscute, ai suficient de multe aruncari necontestate si... nimic.

    "U" are nevoie de un coducator de joc valoros. Aseara (si nu numai) pana si adusul mingii a fost uneori problematic (ceea ce a micsorat timpul de atac, respectiv aranjarea jocului pozitional).

    Cred ca sistemul acesta cu jocuri-turneu la interval de 1-2 zile poate avantaja la un moment dat echipa cu banca mai lunga si cat de cat "rodata". Deci, dincolo de victorie, e bine ca "U" da minute cat mai multor jucatori acum, Cu rabdare si munca roadele se vor vedea in fazele finale sau meciurile cheie de mai tarziu daca acest sistem se va mentine.

    Sarbatori Fericite! sau, daca nu, macar cu sanatate tuturor (redactiei si cititorilor acestui site deopotriva). Sa fie baschet.

    cu 3 ani în urmă (24.12.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!