Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca, victorie mare în fața lui Bursaspor

U-BT Cluj-Napoca, victorie mare în fața lui Bursaspor

Astăzi, 8 martie, în BTarena din Cluj-Napoca, U-Banca Transilvania (4-10) a primit vizita lui Bursaspor (7-7), într-un meci din etapa a 15-a a 7DAYS EuroCup.

U-BT Cluj-Napoca: Kasey Shepherd, Patrick Richard, Leo Meindl, Stefan Bircevic, Emanuel Cățe

Bursaspor: Derek Needham, Anthony Clemmons, Onuralp Bitim, David Dudzinski, Zach Auguste

Bitim a înscris primul coș al partidei dar, la celălalt panou, Richard a răspuns din afara semicercului. A urmat o reușită a lui Dudzinski, însă căpitanul clujenilor a marcat din nou și scorul a devenit 5-4. Shepherd a evoluat excelent în defensivă și, alături de Cățe și Meindl, au marcat șapte puncte prin care gazdele s-au distanțat la două posesii: 12-6. Oaspeții au izbutit să se apropie la patru puncte dar Jones și Richard au marcat două triple, iar Dusan Alimpijevic a solicitat al doilea time-out al jocului. Pe finalul sfertului, turcii au profitat de faptul că ardelenii erau deja în bonus și au marcat mai multe puncte de la linia de libere astfel că, după zece minute, scorul era 24 la 18 pentru U-BT.

În debutul actului secund, Guzman a marcat rapid patru puncte, apoi Bitim a înscris de la mare distanță, dar Jones a răspuns în aceeași manieră și alb-negrii s-au distanțat din nou la zece puncte: 31-21. Cu șase minute rămase din sfertul al doilea, Bursa a marcat un coș de trei puncte, însă Bircevic a reușit trei libere din patru încercări, refuzându-le adversarilor tentativa de revenire. În ultimul minut al reprizei, „studenții” au marcat două triple, inclusiv una pe sirenă reușită de Shepherd, iar U-Banca Transilvania a mers la vestiare cu un avantaj de 12 puncte: 49-37.

Bitim a început excelent partea secundă a meciului și a înscris șapte puncte la rând, iar Mihai Silvășan a cerut imediat un timp de odihnă. După reluarea jocului, Cățe a marcat din apropierea coșului, dar Bursa a punctat din nou de la mare distanță și s-a apropiat la două posesii: 51-47. Au urmat cinci puncte la rând ale lui Nemanja Gordic și apoi trei ale lui Richard iar scorul a devenit 59-47 pentru clujeni. Turcii au înscris patru puncte dar Bircevic a răspuns din exteriorul semicercului și Alimpijevic a solicitat un nou time-out. Acesta nu a avut efect pentru că alb-negrii au continuat să evolueze foarte bine, având la un moment dat un avantaj de 14 puncte. La finalul sfertului al treilea, scorul era 68 la 58 pentru gazde.

În debutul actului decisiv, Bursaspor a izbutit un parțial de 7-0, prin care s-a apropiat la o singură posesie de U-BT, provocându-l pe Silvășan să ceară întreruperea jocului. După time-out, Bircevic a înscris o triplă, într-un moment complicat pentru gazde, și scorul a devenit 71-65. Apoi Guzman a marcat și el de la distanță și a fost rândul oaspeților să solicite un timp de odihnă. Aubrey Dawkins a întrerupt perioada mai bună a „studenților” cu un coș de trei puncte și apoi Bitim a dus scorul la 76-70. Turcii au izbutit un parțial de 9-3 și au restabilit egalitatea: 79-79. Cu mai puțin de 50 de secunde rămase, Guzman a marcat un coș de trei puncte, iar Richard a fost faultat și trimis la linia de libere, reușind să înscrie una din cele două aruncări primite. Bursa nu a mai revenit, iar U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 87 la 83. 

Liderii învingătoarei au fost Jalen Jones (14 puncte), Patrick Richard (14 puncte), Leo Meindl (13 puncte), Nemanja Gordic (12 puncte), Karel Guzman (11 puncte), Kasey Shepherd (10 puncte).

De partea cealaltă, de la învinși s-au remarcat Onuralp Bitim (23 de puncte), Derek Needham (16 puncte), Zach Auguste (13 puncte) și Aubrey Dawkins (11 puncte).

Datorită acestui rezultat, U-BT Cluj-Napoca ajunge la un bilanț de 5-10 în EuroCup, în timp ce Bursaspor are șapte victorii și opt înfrângeri.

Săptămâna următoare, în 14 martie, campioana României va evolua în deplasare, pe terenul lui Joventut Badalona. În schimb, formația turcă va juca în 15 martie, acasă, împotriva Umanei Reyer Venezia.

*foto: Valentin Todea/sport-focus.ro

13 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Meci
    castigat cu ceva emotii dar pe deplin meritat. Pentru mine a fost o surpriza (placuta, evident) in conditiile in care am jucat practic in 8 jucatori (Kuti cat a jucat a a vut 0 pe linie). Felicitari intregii echipe pentru modul in care a fost pregatit si realizat acest meci.

    La final a contat procentajul si punctele venite de la 3 care au suplimentat procentajul prost de la libere si mingile pierdute. Da, Gordic a inscris punctele acelea consecutive cand trebuia dar pentru un conducator de joc cu experienta lui 5 mingi pierdute mi se pare mult.

    De cealalta parte nu mi s-a parut ca au pregatit jocul cu prea mare atentie in sensul ca nu au incercat sa profite mai bine de lipsa lui Stipanovic sub panou sau sa incerce mai repede sa ne scoata oamenii mari afara pe motiv de greseli personale. Au fost momente cand Cate a trebuit odihnit, Bircevic era "certat" cu antrenorul si doar faptul ca, se pare (pentru ca nu stiu cum joaca de obicei), turcii prefera aruncarile de distanta/semidistanta sau patrunderile au facut ca lucrurile sa nu mearga mai rau pentru "U" (mai mult timp).

    cu 1 an în urmă (09.03.2023)
    • Unforgiven:

      Strategia
      A fost gresita si datorita faptului ca lotul cu care s a plecat la drum sezonul asta a fost f subtire numeric, din cei 4 noi veniti cu 2 au dat gres, s a plecat la drum cu un singur jucator de poz 4,reunirea lotului s a facut extrem de tarziu anul asta (undeva prin 20 septembrie au ajuns toti jucatorii). Daca echipa ar fi fost in formula actuala de la inceputul sezonului eu cred ca prindeam fara probleme locul 4,5 in grupa.

      cu 1 an în urmă (09.03.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    tot scheletul de anul trecut
    pe care s-a construit formația de anul acesta, Petrică, Birce si Stipe a subperformat. Birce cel mai evident, mulți nervi și puține realizări, Stipe pe locul 2, bun în campionat dar pe alocuri depășit în Eurocup și Petrică pe 3 - nici gând să mai fie jucătorul clutch de anul trecut dar totuși în multe momente și-a făcut ”datoria”.
    Din punctul meu de vedere strategia a fost greșită, să păstrezi 3 jucători peste 30 de ani ca bază de construcție. Dacă s-ar fi putut eu ii păstram pe Petrică și Stewart. Într-o competiție în care joci minim 18 meciuri dintre care nouă în deplasare, adunate cu campionat și cupă, eu zic că ai nevoie de multă energie în echipă. N-am stat să fac media de vârstă la echipele din 7days Eurocup dar cred că suntem undeva sus de tot. Dacă e disponibilă info și n-am știut eu să caut vă rog să o puneți aici.
    Bine, să nu-l uităm pe Guzman, care a fost lozul norocos, a crescut mult față de anul trecut. Dar cred că baza a fost gândită pe cei 3, ținând cont de faptul că Guz anul trecut a fost mai degrabă oscilant în evoluții.
    Pe de altă parte au venit jucători extraordinari precum Meindl sau JJ și să nu mai vorbesc de Cățe care mi se pare absolut senzațional pentru un jucător român. Pe apărare e beton, dacă și-ar îmbunătății puțin atacul, ar fi top. Deci cumva nici nu poți reproșa întreaga strategie și de vorbit după e foarte ușor. Dar de învățat se poate învăța.

    cu 1 an în urmă (09.03.2023)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      Nucleu
      Și asta cred că ar trebui să fie baza pentru sezonul viitor la voi, nucleul de străini format din JJ, Meindl, Guzman , posibil Gordic și Petrică musai pt jucător român și înlocuitori pentru Bircevic(care subperformează de ceva vreme încoace, din puținele meciuri ce am apucat să le văd de la voi + cam multe proteste și nemulțumiri la arbitri) și Stipe care deja e "bătrân" și nu ar strica ceva prospețime în locul lui...

      cu 1 an în urmă (09.03.2023)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      @ studentu
      tin sa te contrazic.
      Stipe are in Eurocup o medie de 12 pct cu 60% de la 2 pct !! + 3,8 recuperari si 2.9 pase decisive. Adica similar cu ce a avut anul trecut, desi vorbim de alta competie. Si a jucat cu 4 min mai putin.
      Richard, chiar daca nu te mai ajuta "in momentele cheie" e omul a carei influenta se vede cel mai tare in teren. A ratat mai mult de la 3 (uneori chiar in situatii deschise) iar aici cred ca dezamagirea vine mai degraba din ... expectante: ne asteptam mai mult de la el, sa ne castige de unul singur unele meciuri (pe final) iar cum asta nu s-a intamplat apare dezamagirea.
      Cu Birce e alta poveste. Pt mine a fost dezamagirea lotului de anul trecut. Nu pentru ca nu ar fi jucat binisor, ci datorita acelorasi expectante. Care erau prea mari si [poate] nejustificate. Iar sezonul asta e praf de-a binelea. Are nu doar prestatii mai slabe - chiar daca are puncte marcate, multe aruncari libere ratate. Mult prea multe. Plus o indolenta de care aminteai mai sus.

      cu 1 an în urmă (09.03.2023)
    • Unforgiven:

      Birce
      Sezonul trecut a jucat binisor? Pai a avut un sezon exceptional atat ofensiv si mai ales defensiv.Chiar si sezonul asta l a inceput f bine fiind mult timp singurul jucator fara back up si utilizat peste 30 min per meci.

      cu 1 an în urmă (09.03.2023)
    Raspunde
  • 'mpepo :

    Meci foarte bun
    făcut de baschetbaliștii noștri. Mai ales că Stipanovic a lipsit, iar Shepard s-a accidentat spre final. Spiritul de luptă a fost extraordinar, surprinzandu-i pe adversari. Un lucru important de amintit: 48% încercări reușite de la distanță ! Cu încredere și dezinvoltură. Nu știu când am mai avut o asemenea realizare. Cred că și acesta a fost unul din motivele succesului.
    De remarcat prestația lui Jones. Se dovedește un transfer reușit. Toată evoluția lui de când a sosit la " U" a fost ascendentă.
    Cred că obiectivele echipei noastre sunt câștigarea campionatului, jocuri frumoase și, de ce nu, câștigătoare în meciurile câte ne-au mai rămas în această ediție de EuroCup și participarea în ediția următoare a acestei prestigioase competiții.

    cu 1 an în urmă (09.03.2023) Raspunde
  • 'mpepo :

    Scuze
    Shepherd

    cu 1 an în urmă (09.03.2023)
    • CSM CSU Oradea sup.OR.ter:

      Diferenta
      @Silvois
      Hai sa nu exageram si sa revenim cu picioarele pe pamint.Nici Clujul nu a facut un meci grozav chiar daca au castigat si pentru asta îi felicit,dar nici Oradea nu a jucat un bambilici cu Rapidul.A apasat pe acceleratie atât cat a fost necesar pentru a castiga.
      Si nu uita ca parca Rapid a castigat la Cluj.

      cu 1 an în urmă (09.03.2023)
    • Silvois:

      Nu cred
      ca am exagerat. Cu toate scaderile din final, U a facut, poate, cel mai bun meci din Eurocup, mentinand un nivel de concentrare inalt pe toata durata partidei, scaderile de ritm din final fiind compensate de revenirea superba a ultimului minut. U a pierdut dureros cateva astfel de partide, dar, se pare, si-a invatat lectia.
      Cred in continuare ca intre cele doua partide nu exista termen de comparatie, ca nivel de intensitate si ritm de joc. Cred, de asemenea, ca meciul de aseara al Oradeei cu Rapid nu poate fi comparat cu cel in care U a pierdut, U venea dupa o partida extrem de grea in Eurocup, iar Rapid a profitat, facand cel mai bun meci al sau, cu toti jucatorii valizi. Aseara, Rapid a jucat execrabil, fara doi jucatori esentiali, iar Oradea a facut, e adevarat, ce a vrut pe teren.
      Si in final, sa nu uitam, totusi, ca U a castigat fara probleme finala cupei cu ... Oradea. Adevarul adevarat e unul singur. In acest moment, U nu pare sa aiba, din pacate, adversari suficient de tari in campionat, sper, cu toata sinceritatea, ca Oradea sa se autodepaseasca si ... sa piarda frumos finala campionatului. Pentru Oradea si pentru toate celelalte echipe cu pretentii, o echipa de nivelul lui U este o sansa de progres, cam cum era pe vremea Asesoft-ului, mai putin partea cu arbitrajele furate, din fericire.

      cu 1 an în urmă (09.03.2023)
    Raspunde
  • Silvois :

    Constatari
    Aseara am fost unul din nefericitii care nu au fost prezenti in BT Arena, dar asta mi-a permis o experienta inedita, sa vad in paralel meciurile de la Cluj si Oradea, iar concluzia e una amara. In comparatie cu ce se juca in Polivalenta clujeana, meciul de la Oradea, dintre doua foarte probabile semifinaliste ale campionatului in curs, a fost un amarat de bambilici electronic. Fara sa-mi propun sa-i jignesc pe oradeni si pe rapidisti, infruntarea celor doua echipe parea una de old boys pe langa cealalta.
    Concluzia e ca diferenta intre ce joaca U in campionat si ce joaca afara, e una imensa, de aceea imi imaginez, dar nu cred ca pot in masura suficienta, cat de greu trebuie sa le fie, atat jucatorilor, cat si antrenorilor, sa pregateasca si sa joace astfel de partide de Eurocup. Noi, multi dintre noi, am inceput sa strambam din nas cum ca parcursul echipei e unul dezamagitor, ca am castigat prea putin si am pierdut prea mult, dar uitam ceva esential, ca aceasta echipa a jucat la acelasi nivel cu adversarii in cel putin jumatate din timpul de joc!
    Nu pot decat sa le fiu recunoscator pentru asta si ma felicit ca am anticipat o victorie a baietilor, bazandu-ma pe impresia ca echipa e tot mai bine asezata, un mare plus actual fiind evolutia tot mai sigura si solida a lui Jones. Pacat de prabusirea, nu cred ca exagerez, a lui Bircevic, care tot mai mult pare o creanga uscata dintr-un pom ce da inca roade bune. Cineva se plangea si de Patrick, dar a-l pune in aceeasi oala cu Birce mi se pare o blasfemie. Petrica, chiar fara sa mai aiba tonusul si inspiratia de anul trecut, este Capitanul prin definitie, numai ambitie si putere de sacrificiu, pe cand Birce, din pacate, exprima doar indolenta, neputinta si nervozitate paguboasa!

    cu 1 an în urmă (09.03.2023)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      diferenta
      cam la fel stau lucrurile si cu evolutia oradenilor in europa si campionat, si asta e valabil pt toate echipele noastre, mai putin voluntarii care anul asta numai voluntari nu sunt. o dau rau de gars pina acu. dar na niciodata nu stii ce se poate intimpla in play off

      cu 1 an în urmă (09.03.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Meci
    Ceea ce ar fi de remarcat ar fi distributia punctelor - 6 jucatori +10 pct (si unul cu 9), 7 jucatori care au marcat de la 3 .

    cu 1 an în urmă (09.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!