Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie convingătoare pentru U-BT Cluj-Napoca în meciul doi al finalei

Victorie convingătoare pentru U-BT Cluj-Napoca în meciul doi al finalei

Vineri, 11 iunie, BTarena a găzduit cel de-al doilea joc al finalei LNBM, disputat între U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea. Continuând prestația din repriza secundă a primului meci, alb-negrii au controlat situația și s-au impus la o diferență de 23 de puncte: 103-80.

Formația de start a clujenilor a fost alcătuită din Nandor Kuti, Patrick Richard, Ștefan Grasu, Karel Guzman și Andrija Stipanovic, în timp ce orădenii au început cu Giordan Watson, Stephen Holt, Tudor Fometescu, Dragan Zekovic și Arturas Valeika.

Debutul meciului secund a arătat foarte diferit față de cel jucat în urmă cu două zile. Cele două adversare au arătat o precizie mult mai mare în ofensivă și au oferit un recital atât din interiorul semicercului, cât și din afara lui. Astfel, la jumătatea actului inaugural, scorul era 15 la 13 pentru gazde, după șapte puncte înscrise de Grasu. Nikola Markovic, intrat pentru prima oară pe teren în această serie finală, a marcat ușor din fața coșului dar, la celălalt panou, Richard a răspuns imediat. U-Banca Transilvania a reușit să se distanțeze pe tabelă și, după primele zece minute, conducea cu 25-19.

Elevii lui Mihai Silvășan au înscris rapid cinci puncte la începutul sfertului doi, însă adversarii au răspuns cu un parțial de 8-0, iar antrenorul alb-negrilor s-a văzut nevoit să ceară time-out. Acesta și-a făcut efectul pentru că U-BT a controlat jocul în următoarele minute și a intrat la vestiare cu un avantaj de șapte puncte: 45-38.

După pauză, Tarolis, Richard și Wright au înscris fiecare câte un coș de trei puncte și diferența a crescut la 16 puncte. Cristian Achim a solicitat un timp de odihnă, dar gazdele au continuat să domine întâlnirea, arătând o precizie deosebită din afara semicercului. Valeika, Markovic și Nicolescu au încercat să își țină echipa în joc însă, la finalul sfertului trei, scorul era 82-56.

În debutul actului decisiv, oaspeții au avut un ultim efort de a reveni, marcând șase puncte consecutive. Clujenii au răspuns imediat și și-au asigurat un avantaj confortabil și, implicit, victoria în partida secundă a finalei: 103-80.

Formația învingătoare a avut cinci jucători în double-digits: Patrick Richard (21 de puncte), Andrija Stipanovic (15 puncte), Donatas Tarolis (14 puncte), Justin Edwards (13 puncte) și Marquis Wright (12 puncte).

De partea cealaltă, Aaron Broussard și Garlon Green au avut fiecare câte 12 puncte, în timp ce Arturas Valeika și Cătălin Baciu au înscris câte 10 puncte.

Meciul trei va avea loc marți, 15 iunie, de la ora 20, în Arena Antonio Alexe din Oradea.

*foto: Valentin Todea/Baschet.ro

12 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Felicitari echipei clujene!
    Foarte frumos joaca echipa Clujului! Noi, jucam binișor, locul 2 este super performanta anul asta!!! Bravo!

    cu 2 ani în urmă (12.06.2021)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      :))
      E super performanță locul 2 anul ăsta, dar parcă totuși ... ai fi sperat la mai mult dacă tot ai ajuns pana aici. Achime, cu Marinău las-o mai moale, nu tine în meciuri cu miză; a făcut azi 2 turnovers în urma cărora am încasat 5 pcte, care efectiv ne-au turnat plumb în ghete. Nu că el ar fi buba rușinii de azi, dar pustiul nu e de nivelul ăsta... sincer. Cât despre restul echipei, absolut nimic de spus, de fapt da: penibil spre rușinos. Să te prezinți așa într-o finală... nu știu când am mai văzut un dezechilibru atât de mare. Sper totuși, la o remaniere a lotului din sezonul următor, rutina multora se vede de la o poștă. Bravo Cluj, o campioană meritată.

      cu 2 ani în urmă (12.06.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Jos palaria !
    Am fost contrazis de baieti, si inca cum ! Am prevazut un 1-3, iata, e 2-0, si dupa un meci cu peste 100 puncte ! Am mai scris despre Richard, ca e umbra celui din sezonul precedent ( statisticile mi-au dat dreptate 0,), iar azi se reinventeaza si joaca de nota 10 ! Despre Edwards, Wright si Guzman zic si acum, ca sunt buni, dar nu ceva deosebit, cum ii cazul la Stipancic, Tarolis si Richard ( cel din urma sper sa joace la Oradea aproape de nivelul aratat azi ) .
    E 2-0, dar nu uit patania cu Voluntariul, deci am un optimism moderat . Dar un lucru e cert : SE POATE !!!

    cu 2 ani în urmă (12.06.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    De nerecunoscut
    U în bine , Oradea în rău. Cred că a fost cel mai bun joc a lui U BT din ultimele 2-3 campionate, Felicitări și HAIDE U !

    cu 2 ani în urmă (12.06.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mikki :

    multumim Silva,
    mare boier ca ai oprit genocidul, măcelul....

    cu 2 ani în urmă (12.06.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mikki :

    multumim Silva,
    mare boier ca ai oprit genocidul, măcelul....

    cu 2 ani în urmă (12.06.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Hai cu Remontada!
    Am vrut să vedem suta, am văzut-o... Ăsta da meci, așa mai merge, păcat că noi nu am ajuns la timp acolo! Urmează Remontada, urmează groaza clujenilor, urmează meciul 3 de la Oradea unde sala va fi plină cu 2000 de spectatori, atmosfera va fi insuportabilă, publicul va purta echipa spre victoriile 1 și 2, spectacolul abia acum începe! And now my friends, the important thing is the journey, not the destination... Mergem frumos spre titlul din 2021 într-o finala de 5, după o revenire de la 0-2!

    cu 2 ani în urmă (12.06.2021) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    Castigat de "U" mai mult decat convingator, fara drept de apel. Cu toata relaxarea din final, procentajele la cosurile din actiune sunt exceptionale. Eu nu tin minte in ultimele 4 sezoane sa fi vazut o victorie asa categorica in meciurile cu Oradea si cum nu stiu cand voi mai vedea asa ceva, am facut poza cu tabela de marcaj. Felicitari!

    Iata ca se poate arunca bine si de la 3 si astfel sa nu existe presiunea asa mare din cauza mingilor pierdute (care si astazi, sa recunoastem au fost multe).

    Seria totusi se joaca, succes in meciul urmator.

    cu 2 ani în urmă (12.06.2021)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      Exact
      Meci atipic, cu procentaje enorme pt noi. Nu se va repeta asa ca eu imi ponderez entuziasmul. O placere sa vad meciul totusi.
      Iar cu romanii, ati vazut ce “baschet” fain? Vai de viata si de baschetul nostru. Nici 200 de ani daca joaca numai romani in lnbm nu ajung la nivelul strainilor gen Stipa sau Richard asa ca s o lasam mai moale cu povestile si sa ne bucuram ca vedem totusi un baschet acceptabil, pe alocuri placut.
      Raman la pronosticul initial, meci 5.
      Haide U!

      cu 2 ani în urmă (12.06.2021)
    Raspunde
  • guia_rares@yahoo.com :

    2-0
    2-0 e cel mai periculos scor? HAIDE U!

    cu 2 ani în urmă (12.06.2021) Raspunde
  • CSM Oradea 2 bulcul 1 :

    .
    Nu rareori se intampla sa joace clujul extraordinar in meciurile importante impotriva noastra. Insa ambele meciuri castigate dominant... La noi, sper si cred ca nu vor mai fi la fel de in forma, dar cine stie... Pe de alta parte, daca s-a accidentat Fometescu, am pus-o. Poate va fi vreodata invatatura de minte.

    cu 2 ani în urmă (12.06.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Kuti
    De data asta nu pot să nu fiu de acord cu Silvă, Kuti a jucat foarte, foarte bine în apărare. Pur și simplu "românul" Watson a fost anihilat.

    cu 2 ani în urmă (12.06.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!