Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca o învinge din nou pe CSO Voluntari, după o repriză secundă excelentă

U-BT Cluj-Napoca o învinge din nou pe CSO Voluntari, după o repriză secundă excelentă

După partida echilibrată de luni, U-BT Cluj-Napoca și CSO Voluntari s-au întâlnit din nou miercuri în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin. Ardelenii au evoluat mult mai bine și au dominat repriza secundă, ducând scorul general la 2-0, după o victorie cu 89-67.

În debutul încleștării, Mihai Silvășan i-a trimis în teren pe Marquis Wright, Karel Guzman, Justin Edwards, Ștefan Grasu și Andrija Stipanovic. De partea cealaltă, primul cinci al lui Sașa Ocokoljic a conținut următorii jucători: Marcu Badiu, Devoe Joseph, Anthony Hickey, Zarko Djuric și Dejan Borovnjak.

Alb-negrii au început mai bine meciul secund și au reușit două triple în primele minute de joc. La celălalt capăt al terenului, alb-albaștrii au răspuns prin Joseph și Djuric, însă U-BT a continuat să domine jocul. Au urmat câteva atacuri ratate de către clujeni și ilfovenii s-au apropiat la două puncte, 17-15, după o pătrundere excelentă a lui Hickey. Mai târziu, același jucător a restabilit egalitatea printr-un coș ușor înscris pe contraatac. Echilibrul s-a menținut până la finalul sfertului, când gazdele conduceau cu 23 la 22.

Chiar dacă actul secund s-a jucat în aceeași notă, elevii lui Silvășan au reușit câteva faze consecutive foarte bune și s-au distanțat la opt puncte: 33-25. Ocokoljic a cerut un timp de odihnă, însă acesta nu a avut efectul scontat, fiindcă adversarii au reușit să mențină diferența. Jucătorii de la CSO Voluntari nu au găsit soluții pentru Guzman, Tarolis și Richard, iar prima repriză s-a încheiat cu scorul de 43-35 pentru U-Banca Transilvania.

După reluarea jocului, Stipanovic a înscris din spațiul de trei secunde și Edwards a finalizat un alley-oop, iar oaspeții au solicitat un nou time-out. Apărarea alb-negrilor n-a fost la cel mai înalt nivel, însă adversarii nu au reușit să materializeze aruncările de la mare distanță. Prin urmare, U-BT a continuat să își mărească ecartul, a arătat o precizie deosebită și, la finalul sfertului trei, conducea cu 68 la 49.

În actul decisiv, pe fondul unei relaxări a gazdelor, oaspeții au reușit să revină în meci și s-au apropiat la 12 puncte: 71-59. Silvășan a renunțat la formula cu trei jucători români, iar efectele s-au văzut imediat. Clujenii s-au distanțat din nou pe tabelă și au tranșat definitiv soarta partidei. Pe finalul meciului, Tarolis, Guzman și Edwards au făcut spectacol și U-BT Cluj-Napoca a învins cu 89-67, ducând scorul general la 2-0.

Karel Guzman a fost omul meciului cu 22 de puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive. Justin Edwards a temrinat cu 15 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive.Tarolis a adăugat 14 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive iar Marquis Wright 11 puncte și 4 pase decisive.

Devoe Joseph cu 19 puncte a fost principalul marcator de la Voluntari. Malcolm Lee a venit de pe bancă cu 17 puncte iar Zarko Djuric a contribuit cu 11 puncte.

Seria se mută acum la Voluntari, care va găzdui meciul trei luni, 31 mai, în Sala Sporturilor „Gabriela Szabo”. În cazul unei victorii, U-BT se va califica în prima finală după cea jucată în stagiunea 2016-2017.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

8 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Wow
    Am fost pe drum si am reusit sa vad in direct doar sfarsitul meciului. Clar trebuie sa ma uit la o reluare sa vad ce s-a intamplat.

    Felicitari si succes in meciul urmator.

    cu 2 ani în urmă (27.05.2021) Raspunde
  • Benjamin :

    ..
    Poate cel mai bun joc pe care l-am avut in acest sezon impotriva unei echipe importante. Era si timpul sa avem un procentaj decent de la 3.
    Sper sa ne pastram pofta asta de joc ca daca ajungem in finala sigur o sa avem nevoie de energie impotriva Oradiei.

    Feicitari baietilor si antrenorilor!

    cu 2 ani în urmă (27.05.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Se poate
    Uite că se poate. Printre cele mai bune jocuri din acest campionat alături de primul joc cu Oradea și 2 jocuri cu Sibiul. Chiar returul cu Voluntari. Deci, top 5.
    Totuși nu trebuie să ne culcăm pe o ureche. Oradea nu doarme... Haide U !

    cu 2 ani în urmă (27.05.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    criza combustibililor fosili nu iartă!
    S-a terminat benzina lui Hickey chiar mai devreme decât am bănuit, iar un singur om nu are cum trage o întreagă echipă după el. Valabil si pentru Stipanovic, atât cu benzina cât și cu trasul echipei...

    cu 2 ani în urmă (27.05.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Stipanovic
    Pai era greu sa repete meciul de luni - in special pentru ca era aparat permanent de 2-3 jucatori. Dar nici o problema, ca echipa nu sta intr-un om. In plus Stipanovic a jucat f bine meciul doi, dovada sunt pasele decisive (nu a insistat pe cos, nu a fost interesat doar de statistica, a preferat sa dea mingea mai departe Tarolis + Grasu au 22 pct impreuna). Dar principala diferenta fata de primul meci a fost apararea!

    cu 2 ani în urmă (27.05.2021)
    • Benjamin:

      Stipanovic
      Si eu vad la fel situatia. As mai adauga doar un aspect: in cel de al2-lea meci Stipanovic a jucat 21min vs 32min cat a jucat in primul. Statistica asta nu cred ca arata doar o posibila lipsa de energie din partea lui ci mai degraba (in sfarsit!) un joc a lui U in care accentul nu s-a pus atat de mult pe jocul pe pivoti. E un lucru bun, zic eu, ca am castigat relativ lejer fara un aport atat de mare din partea lui.

      cu 2 ani în urmă (27.05.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      E clar
      că staff-ul tehnic citește comentariile de pe acest site. Și cîte-odată se mai și inspiră, că nu or fi ei a toate știutori. :)

      cu 2 ani în urmă (27.05.2021)
    Raspunde
  • uplifter :

    Cluj
    Eu nu m-aș lasa dus de val după semifinala asta. Voluntari a jucat cu un singur big guy de profesie, de aici și o rotație scurta.
    Nu vom mai pupa curând asa ceva. Important e ca jucătorii de baza sa-și intre în atributii, cu Oradea ca fi nevoie de aportul tuturor.
    Și sa scăpăm de accidentări în meciul 3.

    cu 2 ani în urmă (28.05.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!