Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj obține al șaselea succes la rând în Liga Națională

U-BT Cluj obține al șaselea succes la rând în Liga Națională

U-BT Cluj-Napoca a câștigat la Miercurea Ciuc în deschiderea zilei de baschet de sâmbătă, 21 ianuarie, în etapa a 17-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Campioana en-titre s-a impus cu 94 la 61, într-o partidă în care Nemanja Gordic a fost baschetbalistul străin care nu s-a regăsit pe foaia de joc.

Miercurea Ciuc: Luka Igrutinovic, Amedeo Casale, Zoltan Zerkula, Vladislav Frolov, Meshack Lufile

U-BT: Kasey Shepherd, Akos Szentkuti, Karel Guzman, Stefan Bircevic, Emanuel Cățe

Ambele echipe au avut câte o aruncare bună de la distanță în primele două minute și scorul era egal, 5-5, clujenii marcând cinci puncte la rând și dunk-ul lui Guzman modifica situația la 5-10. Harghitenii au ratat în câteva rânduri ocazia egalării și U-BT răspundea cu câte o reușită, Shepherd având un layup la 11-16, scor care aducea diferența cea mai mare din primele șase minute ale partidei, Lufile punctând din căciulă și pe un atac viitor Bernard îl căpăcea pe Jones. Campioana României avea un avantaj de șapte puncte la finalul sfertului inaugural, 16-23, la capătul unei perioade cu peste 60% din acțiune.

Țîbîrnă și Bernard înscriau pentru Miercurea Ciuc în debutul sfertului al doilea și diferența era de cinci puncte, Meindl și Kuti mărind ecartul apoi la 20-30. Diferența ajungea apoi la +13 cu coșul lui Jones și gazdele cereau time-out la 22-35, Casale încasând un fault tehnic pentru o simulare și clujenii se desprindeau în continuare, Bernard marcând apoi două libere și Jones răspundea imediat la 24-39. Guzman a ieșit lovit de pe parchet cu două minute și jumătate înaintea pauzei la 29-46 pentru U-BT, „studenții” terminând prima repriză cu 33 la 46.

Ciucanii veneau la nouă puncte în spate după reușitele lui Lufile, 41-50 și Casale scutura plasa de la distanță pentru -6 ulterior. Meindl și Bircevic refăceau un ecart format din două cifre și U-BT Cluj conducea cu 46-58 cu trei minute rămase pe cronometru din acest parțial, Lufile ajungând din nou la linia de fault și își irosea o aruncare. Ecartul de peste 10 puncte se păstra în favoarea lui U-BT și alb-negrii conduceau cu 51-62 după sfertul al treilea.

Clujul a debutat excelent în parțialul decisiv și se ajungea la 53-70 după un run de 8-2, în această perioadă trei jucători marcând pentru U-BT. Seria oaspeților se prelungea și Jones făcea 53-76 cu un dunk, timpul de odihnă pe care ciucanii l-au cerut neavând efect, Stănescu reușind după multe atacuri să oprească perioada excelentă a lui U-BT, răspunsul venind imediat de la Cățe (55-79). Campionii în exercițiu au reușit pe final să depășească pragul celor 30 de puncte între, în cele din urmă având câștig de cauză cu 61 la 94.

Ciucanii termină prima fază a campionatului în deplasarea de la Pitești, iar U-BT o să evolueze pe teren propriu contra lui CSM Târgu Mureș, după duelul din EuroCup de la Venezia.

Emi Cățe a adunat 30 de puncte și 6 recuperări, cu 11/14 din acțiune, următorii marcatori fiind Jalen Jones (16 puncte, 6 recuperări) și Leo Meindl (14 puncte, 4 pase decisive).

Meshack Lufile (20 de puncte, 7 recuperări) și Luka Igrutinovic (14 puncte, 5 recuperări, 3 assist-uri) au fost singurii în double figures pentru Miercurea Ciuc.

*foto: Manases Sándor / u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!