Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj obține o nouă victorie categorică în seria cu FC Argeș

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
16.05.2022

U-BT Cluj obține o nouă victorie categorică în seria cu FC Argeș

U-BT Cluj-Napoca conduce cu 2-0 seria cu FC Argeș Basketball, după victoria din meciul 2 cu scorul de 113-68. Ardelenii au preluat conducerea în primul sfert, după un run de 18-0 și nu au mai cedat inițiativa până la final.

U-BT Cluj-Napoca: Brandon Brown, Luca Colceag, Elijah Stewart, Dustin Hogue, Stefan Bircevic

FC Argeș Basketball: Ilari Seppala, Mladen Jeremic, Goran Gajovic, Mihai Măciucă, Lucian Chirof

Brown a dezghețat tabela cu un coș de trei. Seppala și Gajovic au reușit să egaleze, înaintea a doua reușite sub panou ale lui Bircevic. Măciucă a răspuns prin două reușite de afară, prin care piteștenii conduceau pentru prima oară. Colceag a egalat la 9. Brown a reușit al doilea coș de afară. Jeremic a răspuns printr-un stepback din spatele semicercului. Căprărescu a înscris și el de afară. Stipanovic și Kuti au dus scorul la 23-15 în favoarea clujenilor, după un run de 9-0, forțându-l pe Costescu să ceară timeout. Run-ul ardelenilor a ajuns la 18-0 și a fost oprit de liberele lui Voinescu. Scorul după primul sfert era 32-17.

Kuti a deschis sfertul doi cu un layup. Tot el a dus avansul pentru prima oară la peste 20 de lungimi (38-17), înaintea unei triple a lui Căprărescu. Stipanovic a mărit din nou diferența cu un layup, dar Gajovic a replicat de sub inel. Pivotul lui U-BT a continuat să domine în căciulă și a dus scorul la 47-24. Gajovic și Axinte au reușit să reducă diferența. Watson a replicat din spatele semicercului, înaintea unui coș similar al lui Gheorghe. Richard a marcat apoi spectaculos pe pătrundere. La pauza mare, scorul era 60-35, după coșul lui Brandon Brown pe sirenă.

Măciucă a inaugurat a doua jumătate, de la linia de libere. Brown a răspuns de la distanță. Richard i-a urmat exemplul și a dus avansul la 30 de puncte. Bircevic a lovit și el de afară, după care Colceag și Stipanovic au înscris din interior pentru a duce scorul la 73-36. Jeremic și Gajovic au răspuns cu două reușite din interior. Stipanovic a dus scorul la 77-40 cu un slam-dunk. Axinte și Gajovic au replicat imediat. Grasu a dus diferența la 40 de puncte. Înaintea ultimului sfert, tabela indica 89-53, după triplele lui Axinte.

Căprărescu a deschis sfertul patru cu un coș de afară. Hogue a răspuns de sub inel. Stewart a reușit și el două layup-uri. Grasu a dus scorul la 99-56. Ardelenii au ajuns la 100 de puncte, după tripla lui Pașca. După câteva minute fără realizări de ambele părți, Grasu a finalizat spectaculos un alley-oop. Axinte a răspuns pe pătrundere, înaintea unei reușite din interior a lui Luca Colceag. Voinescu și Axinte au înscris patru puncte la rând pentru ardeleni. Lăpuște a stabilit scorul final (113-68).

Nandor Kuti a fost cel mai bun jucător din tabăra ardelenilor. El a terminat cu 15 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive. Alți șase jucători au fost în double-digits: Stipanovic (16 puncte), Grasu (11), Stewart (11), Watson (11), Brown (11), Hogue (10). Dragoș Axinte a fost coșgheterul argeșenilor în acest meci, cu 16 puncte.

Meciul trei al seriei este programat joi, 19 mai, în Sala Sporturilor din Trivale.

*foto: u-bt.basketball/Manases Sandor

17 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Felicitari
    pentru victoria de data trecuta si din aceasta seara si pentru trofeele individuale prezentate cu aceasta ocazie (Silvasan, Bircevic, Stewart).

    In rotatia actuala a Pitestiului (si chiar daca ar mai reusi sa recupereze cat de cat vreo 2 jucatori macar sa le permita sa mai sufle lui Jeremic si Gajovic) cred ca "U", cu tot lotul valid si fara exces de minute in aceste doua jocuri de pana acum trebuie sa incheie seria aceasta joi.

    cu 1 an în urmă (17.05.2022) Raspunde
  • Csm.O :

    Nici în formula
    Completa, Piteștiul nu ar fi avut șanse, poate doar să câștige un meci, deși nu cred, dar erau meciuri mai strânse, demne de finală. Nu sunt de acord nici cu părerile unora precum că Tudor Costescu a tras de jucători prea mult în timpul campionatului, pentru că Jeftovic, Fitzpatrick și Gontikas s au accidentat în meciurile cu Craiova, nefiind accidentări musculare. Iar pentru finala mică, daca Piestiul ii avea pe Jeftovic, Fitzpatrick și Thorton, eu cred că aveau prima șansă cu Oradea.

    cu 1 an în urmă (17.05.2022) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Fain
    Sper sa nu fie o relaxare totala cu voluntari campioana. Nu știu dacă aceste meciuri cu Pitești ajuta echipa sau o încurca. Parca preferam o semifinala mai intensa gen cea de anul trecut cu voluntari. Îmi pare rău de Oradea dar încă sper ca pot întoarce seria in favoarea lor. Nu ai cum sa ii Bati la +16 (maxim niște pariuri eventual) și acum sa uiti sa joci baschet. Asta spuneam când era vorba și de jucătorii lui U. Nu uiti baschetul de la un meci la altul. Sau alchimia între jucatori.

    cu 1 an în urmă (17.05.2022) Raspunde
  • Ciucâ :

    POATE
    voluntari a ales sâ joace ın sferturi cu timisoara ın loc de sibiu sau dinamo?!

    cu 1 an în urmă (17.05.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    încercăm și noi
    cu măciucă sau insistăm cu mvp kuti? hai că ar avea loc chiar și amândoi.

    cu 1 an în urmă (17.05.2022) Raspunde
  • Pop Dorel :

    StudentU!!!
    Prima mutare,Moldoveanu la Cluj.😉Se încearcă și cu Lucas ,nu cred că se va concretiza

    cu 1 an în urmă (17.05.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      gyke...
      ...ți-ai făcut cont nou? 😄

      cu 1 an în urmă (17.05.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @hunter
      nu, nu :))))
      dar pot sa-ti confirm, daca tot m-ai chestionat, ca i-ati ofertat cel putin pe Moldoveanu, Cate si Lucas.
      Vedem in curand cu ce succes.
      si tot ca o barfa de ultima ora, numele lui Achim este mentionat in aceeasi propozitie cu Targu Mures, in cazul unei despartiri de Oradea si a unei aproape sigure promovari.

      cu 1 an în urmă (17.05.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      @gyke
      Acuma nu că n-ai fi avut tu dreptate în trecut, dar pare foarte improbabil așa ceva.

      Adică poate Tohătan aș putea să cred, că el nu cred să mai aibă motive să stea la Sibiu încă un an. În plus, pentru el n-ar prea fi o altă variantă mai bună unde să meargă. Și dacă îi face Cluj ofertă nici nu știu dacă cineva i-ar putea face una mai bună.

      Dar Moldoveanu?... și mai ales Cățe?

      cu 1 an în urmă (17.05.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      o sa fi surprins
      eu doar am spus ca au fost ofertati....
      la Moldoveanu intr-adevar nu prea vad sinergia. dar hai sa ne uitam la Cate putin; el este un role player la o echipa de mijlocul clasamentului in Spania (au ratat si anul asta play-off ul); este home grown player, deci va avea tot timpul oferte, dar intrebarea care se pune este daca poate ridica nivelul aici? poate gasi un rol mai mare, eventual la o echipa mai buna, poate chier cu expunere europeana? eu cred ca-i va fi foarte greu sa o faca. acum la Cluj, oferta financiara este mai buna, iar expunerea europeana si rolul vor fi considerabil mai mari decat in Spania. Sunt suficiente agrumente sa-l determine sa vina in Romania? urmeaza sa vedem ce va alege...

      cu 1 an în urmă (17.05.2022)
    • pipzn:

      Eu
      Sunt de acord cu ce a spus @gyke legat de Cate.
      Si, daca nu e sa vina la noi tot cred ca lui Cate i-ar fi mai bine la o alta echipa, chiar daca in alt campionat dar care sa aiba ceva sanse in cupe europene si mai ales sa nu fie in afara play off-ului din campionatul respectiv.
      Iar pentru cei care poate mai spun ca mai bine intr-un campionat puternic indiferent de acest aspect (pe motiv de experienta si vizibilitate), poate ne spune careva cat de bine i-a mers lui Tarolis in Turcia dupa ce a plecat de la "U".

      cu 1 an în urmă (17.05.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      @gyke
      Ok, nu contrazic raționamentul tău. Are sens ce zici şi poate fi o argumentație corectă. Deşi tot nu îmi fac aşteptări prea mari, îți zic sincer.

      Dar totuşi, dacă e după raționament, atunci de ce n-ar ajunge Lucas la Cluj? Cum am spus mai sus, nu văd cine i-ar putea da un deal mai bun pentru el, din toate punctele de vedere.

      cu 1 an în urmă (17.05.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @hunter
      Cum spui tu, se poate aplica acelasi rationament si in cazul lui Lucas. Singura optiune care ar mai putea fi tentanta pentru el este pista Diculescu, adica un campionat european mediu, gen Olanda/Belgia, dar cred eu destul de greu de realizat. Altfel da, Clujul cu participarea directa in BCL poate fi o varianta excelenta pentru el, chiar daca rolul si minutele vor scadea putin, comparativ cu Sibiu.

      cu 1 an în urmă (17.05.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      @gyke
      Opțiunea gen Diculescu ar însemna să aibă un rol (aparent) mai important, dar să joace într-o echipă mediocră. Asta ar însemna expunere internațională ceva mai puțină, colegi mai puțin înzestrați, etc. Pentru că Diculescu joacă într-o echipă mediocră, ăsta-i adevărul.

      Așa că eu în locul lui m-aș gândi... e mai ok pentru mine să merg la o echipă care termină BNXT pe la mijloc (în condițiile în care pe primul loc termină Filou Oostende) sau e mai ok să joc la UBT? Vreau să iau bătaie fiecare al doilea meci sau aș vrea să leg niște victorii, inclusiv în competiții europene? În general jucătorii care fac ”pasul urmtăor” nu-l fac plecând de la echipe de pluton.

      Bineințeles, alta ar fi treaba dacă ar ajunge la o echipă serioasă din Italia, Turcia, Germania sau Franța. Nu menționez ABA sau Spania ca să păstrăm totuși conversația într-un minim contact cu realitatea.

      cu 1 an în urmă (18.05.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Moldovianu ! :)))
    Moldovianu , la U-BT ? Adica Vladut ? Cea mai buna gluma a sfirsitului de sezon in baschetul inter-planetar. Pai nu a papat doua sezoane banii degeaba ? Vine sa joace pe gratis ?
    Pai Oradea a avut ghinion in meciul 2 tocmai pentru ca a calcat strimb Vladut si a fost inlocuit cu Torok care a dat 2X3 puncte decisive in desprindera Voluntariului.
    Cate, Maciuca si Tohatan singurii jucatori maturi ( nu scriu seniori ca sa nu se supere unii care cred ca seniori sunt doar pensionarii din pliantele BTT ) care ar fi de folos la U-BT in sezonul viitor. Asta in ipoteza fericita ca vom cistiga Campionatul. Sa nu zicem hop... ca se supara alde Ciulin, Grigoras sau Stoica. Falitii lui Silva si Cuic :))) si sa vezi ca dam pe tehnice cit s-a incasat la meciurile cu Ludwigsburg!
    "Ne mai si ridem" dar asta ar fi totala cu Vladut la U !

    cu 1 an în urmă (17.05.2022)
    • pipzn:

      re
      Stiti cum se spune ca "nu se stie niciodata?"

      Sa luam exemplul lui Watson asa cum s-a vazut pentru orice suporter obisnuit care nu are "inside-uri". A plecat de la Cluj suparat, a si declarat public asta (si unde ne-a prins ne-a "pedepsit", poate va mai aduceti aminte meciul ala din Cupa Romaniei cand ne-a batut aproape singur), nu cred ca il mai vedea cineva aici, cel putin cu d-nul Silvasan ca principal. Si totusi?

      Adevarul este ca jucatorii autohtoni care sunt cate de cat valorosi sunt atat de putini incat cred ca multi (antrenori, staff in ansamblu) isi mai calca pe orgolii personale.

      cu 1 an în urmă (17.05.2022)
    • Ricardo:

      CATE
      Prin aducerea lui Cate se va schimba aproape intreg angrenajul oamenilor mari din sezonul actual. Ca certitudine Richard mai are contract inca un an. Foarte interesant va fi de vazut cum isi vor alcatui echipa clujenii dat fiind faptul ca vor participa ci BCL si ambitiile vor creste...

      cu 1 an în urmă (18.05.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!