Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj pierde categoric pe terenul lui Prometey în Eurocup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
14.12.2022

U-BT Cluj pierde categoric pe terenul lui Prometey în Eurocup

U-BT Cluj a suferit cel de-al cincilea eșec în Eurocup în această stagiune. Ardelenii au fost învinși cu scorul de 105-82 Prometey, deși la pauza mare conduceau la șase lungimi.

U-BT Cluj-Napoca: Patrick Richard, Karel Guzman, Stefan Bircevic, Leo Meindl, Emi Cățe

Prometey BC: Issuf Sanon, DJ Kennedy, Denis Lukashov, Oleksandr Lypovyy, Ondrej Balvin

Disputa a început cu câte o reușită din interior, aparținându-le lui Meindl și Balvin. Kennedy și Guzman au început apoi să marcheze de la linia de libere. Bircevic a dus-o pe U-BT în avantaj cu un and-one, înaintea triplei lui Sanon. Acesta a dat startul unui recital al coșurilor de la distanță pentru ucraineeni. Balvin, Kennedy și din nou Sanon au marcat și au dus scorul la 22-16. Cățe a oprit run-ul adversarilor cu un dunk pe pătrundere. Ardelenii au revenit în meci și după primul sfert erau conduși la un singur punct, 28-27.

Meindl și Stipanovic au readus-o în avantaj pe campioana României, înaintea triplei lui Clavell. Sanon și Stipe au făcut ca scorul să fie egal la 33, înaintea unui run de 7-0 al ardelenilor construit de Sanders și Meindl. Kennedy și Lypovyy i-au readus pe cei de la Prometey în meci și au egalat la 42. Meindl a răspuns cu o lovitură de la distanță. Ucraineenii au revenit la conducere după liberele transformate de Clavell. Balvin a dus scorul la 50-49, înaintea unui run de 8-1 al oaspeților în încheierea primei reprize. La pauza mare, tabela indica 51-57 în favoarea campioanei României.

Elevii lui Mihai Silvășan au avut o revenire dezamăgitoare de la vestiare și au reușit să înscrie doar patru puncte în primele trei minute. În același timp, Prometey a a marcat 13 puncte și a trecut la conducere (64-61). Balvin a continuat evoluția excelentă și a făcut ca diferența de pe tabelă să devină de două cifre. Avantajul gazdelor a continuat să crească, înaintea reușitelor lui Sanders și Richard. Cu 10 minute rămase din joc, ucraineenii conduceau cu 79-72.

Lukashov a deschis ultimul sfert cu o triplă, dar Meindl a răspuns cu un coș dificil de la semi-distanță. Au urmat alte nouă puncte consecutive ale adversarilor campioanei României ce l-au forțat pe Mihai Silvășan să ceară un timeout. Defensiva clujenilor a cedat definitiv în ultimele minute, iar Prometey s-a impus în cele din urmă cu 105-82.

Patrick Richard a avut cea mai bună evoluție în acest sezon de Eurocup și a adăugat 19 puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive. Leo Meindl a reușit să înscrie 17 puncte, în timp ce Emi Cățe și Andrija Stipanovic au contorizat câte 14 puncte. 

Ondrej Balvin și DJ Kennedy au ieșit la rampă pentru Prometey și au adăugat câte 23 de puncte. Gian Clavell i-a urmat cu 17 puncte.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

8 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Sfertul 3
    CATASTROFAL trebuie să devină marcă înregistrată aU-BT

    cu 1 an în urmă (14.12.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      *
      Eu cred că de la acest sfert 3 ( și eu a suta oară) a pornit totul. Iar apoi în sfertul 4, singura schemă tactică care le-a ieșit băieților a fost : WTF! Păcat de prima repriză, păcat de jocul excelent a lui Petrică din aceiași repriză.
      Ăsta este... trebuie totuși remarcat că adversarii joacă cu minim 4 ucraineni, pe cînd noi avem 2,5 români, dintre care unul e american. Dar astăzi parcă totuși nu a fost vorba doar de banca scurtă. In plus au dat de 3, de ne-am plictisit ...😁

      cu 1 an în urmă (14.12.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca caatmark :

    Se intampla
    Capu' sus baieti !! Ne-au facut faulturi cate au vrut la inceput de sfert 3. Si au bagat de 3 cam la fel cum am facut-o noi in meciul precedent. Nu ai cum sa castigi un astfel de meci. Sper sa nu fie afectati moral prea tare!

    cu 1 an în urmă (14.12.2022) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    In care "U" a jucat (si punctat) foarte bine (si frumos) in prima repriza. Sfertul 3 catastrofal, sfertul 4 lipsit de coerenta.
    Altfel, raman constante aprecierile: la acest nivel, fara puncte (si procentaje bune) venite de la 3 si fara mai multi jucatori care sa faca un joc bun si foarte bun, slabe sanse de victorie.

    cu 1 an în urmă (14.12.2022) Raspunde
  • L.P.M.11 :

    Am castigat detasat....
    .... la injuraturi! Cred ca nici o alta echipa, chiar din Euroliga, n-are un asa antrenor profi la injurat! Si fiind intelectual-stilat-poliglot, o face in engleza ca sa fie inteles de cat mai multa lume! Penibil!

    cu 1 an în urmă (15.12.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Hai ca nu e chiar asa profi Silva la injurat... nu poti spune asta doar pentru ca stie si foloseste des conjugarea verbului to f@k... chiar mi se pare destul de lipsit de imaginatie la capitolul asta. Dar sunt convins ca de-acum cei de la Euroliga nu vor mai lasa microfoanele aproape de el in timpul timeouturilor; s-ar putea sa fie asta o diversiune din partea lui, sa-si ascunda ATO plays de adversari...
      Revenind la meci, apararea Clujului a fost catastrofala toate cele 40 de minute, dar a devenit evident in partea a doua cand s-a gripat ofensiva. Nfine, e doar un meci, pacat doar ca Prometey erau chiar de batut aseara, cu atatea indisponibilitati. Raman la parerea ca daca e ceva ce le va strica sezonul, doar rotatia scurta va fi...

      cu 1 an în urmă (15.12.2022)
    • Benjamin:

      ...
      Nu sunt mare fan Silva si nu pot sa zic ca agreez atitudinea pe care o arata in momentele tensionate fata de jucatori, dar din punctul meu de vedere a facut un progres mare in ultimele sezoane inclusiv si pe aspectele mentionate mai sus. Aseara din pacate a fost depasit si m-a surprins faptul ca nu a gasit solutii in fata unei echipe care nu avea un moral prea ridicat si care era de batut.
      As remarca doar aportul bun al jucatorilor Ucrainieni de la Prometey.
      Total de acord cu @gyke. Anul asta rotatia scurta o sa ne 'ingroape'. Ne-am bagat intr-o competitie care e pe termen lung cu un lot cam scurt (aici nu includ numarul de jucatori ci ma refer strict la acei jucatori pe care te pozi baza ca pot sa aiba un impact la nivelul asta - dupa mine sunt doar 7, Sanders inca trebuie sa arate un pic mai multa constanta, dar e pe drumul cel bun, iar Kuti nu cred ca e de nivelul acesta acum). Problema e ca atunci cand ai meciuri putin mai importante in campionat (exemplu cel cu Arges) tot la aceiasi jucatori apelezi ca sa iti rezolve jocul, iar asta poate duce la o epuizare pentru anumiti jucatori. Un alt minus al lotului nostru e faptul ca avem 5 jucatori ce sunt implicati la nationala si asta complica si mai mult lucrurile.

      cu 1 an în urmă (15.12.2022)
    Raspunde
  • Bihor :

    lot
    cred ca clujul va mai aduce un jucator sau poate chiar doi, daca se hotarasc sa renunte la careva (probabil sanders), dar nu cred ca se grabesc deocamdata si nici nu ar avea de ce ... in campionat nu are nevoie pana in play-off, in cupa e nevoie mai degraba de un roman decat de un strain, iar in europa e foarte greu sa nu ajunga in play-off, avand in vedere formatul competitiei (10 echipe joaca cateva luni ca sa scape de 2 ... dintre care una, cedevita, deja a luat o optiune serioasa in sensul asta) ... nu cred ca rotatia e de vina, a ucrainienilor a fost parca si mai scurta, dupa parerea mea problema e o anume scadere a randamentului unor jucatori (in special richard, dar si bircevic si stipanovic) fata de sezonul trecut, iar remedierea acestei probleme e provocarea lui silvasan ...

    cu 1 an în urmă (15.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!