Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj pierde la aproape 20 de puncte disputa cu Brescia din Eurocup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
08.02.2023

U-BT Cluj pierde la aproape 20 de puncte disputa cu Brescia din Eurocup

U-BT Cluj-Napoca a ajuns la trei eșecuri consecutive în Eurocup și păstrează șanse mici pentru calificarea în playoff-ul competiției. Ardelenii au cedat cu scorul de 84-103 în fața italienilor de la Brescia și au un record de 4-10 după acest duel.

U-BT Cluj-Napoca: Kasey Shepherd, Karel Guzman, Jalen Jones, Leo Meindl, Andrija Stipanovic

Germani Brescia: Dabid Moss, Amedeo Della Valle, Kenny Gabriel, Aleksej Nikolic, Tai Odiase

Partida a debutat cu un alley-oop finalizat de Odiase. Stipanovic a marcat primul pentru clujeni cu un floater. Gabriel a bifat prima triplă a confruntării, dar Shepherd a replicat imediat prin același procedeu, înaintea unui nou alley-oop al lui Odiase. Guzman a marcat și el de la distanță pentru a își aduce pentru prima oară echipa în avantaj (8-7), înainte ca Gabriel să bifeze a doua sa triplă. Stipanovic a restabilit egalitatea. Italienii au reușit șase puncte la rând, dar run-ul lor a fost oprit de liberele lui Guzman. Meindl a dus scorul la 14-20 cu un coș pe pătrundere. Brazilianul a redus diferența la o posesie cu un coș de afară. După primul sfert, tabela indica 19-22.

Shepherd a egalat rapid, cu un coș de trei puncte. Bircevic i-a urmat exemplul și studenții au trecut în avantaj. După un timeout, Massinburg a oprit momentul bun al clujenilor cu un stop-șut de la semi-distanță. Americanul a punctat de la libere și apoi pe pătrundere pentru a duce scorul la 27-29, înaintea unui timeout cerut de Mihai Silvășan. Shepherd și Guzman au readus-o pe U-BT la conducere. Ryan și Cățe s-au duelat în coșuri din interior, înainte ca Della Valle să bifeze un coș-fault din spatele semicercului. Meindl a reușit să își aducă din nou echipa în avantaj, înaintea unei noi triple a lui Della Valle (36-38). Prima repriză s-a încheiat cu o triplă dificilă a lui Gabriela, iar scorul era 38-42 la pauza mare, în favoarea Bresciei.

Jalen Jones și-a trecut în cont două triple în debutul părții secunde, dar tirul lui Della Valle s-a păstrat și acesta a reușit să egaleze la 45. Stipanovic a punctat din interior printr-o fentă de efect, iar Jones a majorat avantajul de la linia de la libere. Gabriel a înregistrat apoi o nouă triplă, înaintea unui coș pe recuperare ofensivă al lui Jones, care și-a continuat sfertul excelent. Nikolic a dus scorul la 51-53 cu o triplă, înainte ca Stipanovic să egaleze. Cournooh a dat drumul unui run de 9-0, al cărui moment principal a fost alley-oop-ul lui Gabriel. Kuti a înscris două puncte importante după un floater pe pătrundere. Înaintea sfertului decisiv, Brescia conducea cu 60-64.

Sfertul al patrulea a debutat cu un coș din interior al lui Burns. Oaspeții s-au apropiat la o posesie după coșul de afară al lui Bircevic, care a fost urmat însă de un stop-șut dificil de două puncte al lui Massinburg. Cățe cu un layup și Guzman cu o triplă au redus deficitul la două puncte (68-70). Tai a mărit avansul gazdelor la șapte puncte cu un alley-oop. Jones a răspuns cu o triplă, dar Della Valle a punctat prin același procedeu. Diferența redevenise de cinci puncte, înainte ca Gabriel să își continue evoluția excelentă de la distanță. Avansul Bresciei a devenit de două cifre după liberele lui Cournooh. Diferența s-a dovedit prea mare pentru a putea fi recuperată, iar U-BT a cedat cu scorul de 84-103.

Kasey Shepherd a fost cel mai bun om din tabăra campioanei României și a terminat cu 17 puncte, 4 recuperări și 6 pase decisive. Andrija Stipanovic a strâns 12 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive. Amedeo Della Valle a fost cel mai bun marcator al confruntării, cu 22 de puncte. Kenny Gabriel a adus și el 20 de puncte pentru echipa sa.

*foto: Twitter/@LeonessaBrescia

10 comentarii la aceasta stire:
  • Benjamin :


    Din pacate am jucat slab. Aratam ca o echipa lipsita de vlaga si fara vreun jucator decisiv (oare unde e Petrica?) care sa aiba curajul si capacitatea de a ne da directie si de a-si asuma aruncari importante.

    Din punctul meu de vedere cel mai slab jucator de azi a fost Petrica. Parca e o urma a ceea ce a fost sezonul trecut.
    Nici Bircevic nu straluceste. Parca e stors de energie si inafara de discutii cu fluierasii si 1-2 aruncari pe joc nu mai face mare lucru.
    Cate din pacate nu a jucat mare lucru in a 2-a parte a jocului.

    Singurul lucru bun de a azi a fost Kuti si nu pentru ca a dat acel cos frumos si important pt acel moment ci pentru ca, parca pentru prima data in acest sezon il vad ca are chef si se ridica la inaltimea unui joc important.

    Shepheard - un Pg interesant, dar care e cam 0 in aparare. Orice jucator de perimetru din echipa adversa l-a jucat cum a vrut azi. Parca erau scheme desenate astfel incat persoana care e aparata de el sa poata juca 1v1.
    Jalaen Jones - un jucator interesant, dar departe de a fi decisiv in vreun fel.

    Adevarul e ca asta ne e nivelul. Alergam dupa adversari, dar nu ne-am impus si nici nu o sa ne putem impune jocul cu jucatorii pe care ii avem in acest moment la acest nivel.

    cu 1 an în urmă (08.02.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca zol21 :

    Cj
    Avand in vedere rezultatele obtinute anul trecut ma gandeam ca reusim macar sa prindem locul 8 in Eurocup. Din pacate m-am inselat, jocul nostru este destul de slab fata de anul trecut, ratam mai multe libere si la 3 pct decat adversarii. Asta e valoarea campionatului mioritic, sa speram ca si conducatorii au vazut ca aceasta competitie este o palarie prea mare pentru U si la anu ne inscriem in Champions sau Fiba eurocup.

    cu 1 an în urmă (09.02.2023)
    • Benjamin:

      ..
      Si eu aveam asteptari mai mari, dar sincer nu inteleg de ce ai vrea sa te inscrii in Fiba europe cup (intre BCL si Eurocup, eu as alege Eurocup cu siguranta)? Doar ca sa avem sentimentul ca suntem buni pt ca batem si noi ceva echipe?
      Probabil asteptarile au fost fals setate de un parcurs bun anul trecut in BCL, dar se vede clar ca jucatm intr-o alta competitie, in alt sistem, iar noi cu jucatorii pe care ii avem nu am putut face fata ritmului.

      Sunt de acord ca acest sezon a fost o palarie prea mare pt noi aceasta competitie, dar sezonul urmator (asta daca ramanem in aceasta competitie) ar trebui sa fie unul mai bun deoarece ca si club cred ca am avut destule de invatat de la aceasta experienta.
      Bugetul mic sau oare nu prea ne-am facut noi temele cu privire la competitie si ce jucatori avem nevoie cu adevarat? Bugetul e catgoric un factor important mai ales ca suntem intr-o tara care atrage extrem de greu jucatori buni ca sa nu mai zic ca putem visa la jucatori buni care sunt tineri si in pick-ul carierei, dar sincer cred ca nici scoutingul din acest sezon nu a fost unul stralucit pentru un parcurs decent in Eurocup.

      Revenind la subiect: mai bine te lupti 18 meciuri in Eurocup decat sa ai castiguri decente in Fiba Europe Cup, Eu cel putin asa vad situatia.

      cu 1 an în urmă (09.02.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Sezon european
    Chiar dacă șansele noastre de a merge mai departe sunt aproape de zero, nu cred că sezonul european de anul acesta a fost chiar așa de dezastros. Cu excepția a două partide printre care și cea de aseară, din cele pierdute, restul au fost la scoruri strânse și cu o abordare mai realistă și de ce nu cu un pic de noroc, altele ar fi fost rezultatele. Din punctul meu de vedere partidele pierdute clar au fost cele cu Prometey și cea cu Bourg de acasă, chiar dacă în cea cu Bourg scorul a fost strâns. Ieri, pe lângă faptul că o parte din jucători sunt în scădere de formă, faptul că meciul a fost decisiv, a condus la o precipitare și luarea unor decizii greșite în ultimul sfert, care au făcut să pierdem la scor, după ce în restul timpului ne-am ținut aproape de ei. Întradevăr, în ultima perioadă Petrică traversează o formă mai slabă, dar să nu uităm de câte ori ne-a scos, iar echipa are și alți jucători în lot. Cred că am învățat ceva din această participare. În primul rând să fie stabilit lotul de jucători din timp, cu șapte jucători străini, cel puțin decenți și să nu mai fie fluctuații cum au fost anul acesta. Sincer cred că dacă vrem să progresăm ca și echipă trebuie să continuăm să încercăm să jucăm în Eurocup. Nu trebuie să ne mulțumim cu puțin și mi-a plăcut curajul de a ne înscrie în această competiție. Dacă ne vom îmbunătăți și managementul la nivelul lotului de jucători, sunt sigur că vor veni și rezultatele. Sezonul acesta, de acum înainte, vom putea să ne axăm pe campionat și vom putea juca fără presiune în Eurocup. Haide „U”!

    cu 1 an în urmă (09.02.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca cata2106 . :

    sezon Eurocup
    Daca primim si la anul acceptul sa fim in Eurocup, si personal cred ca avem sanse mari sa il primim, ar fi o prostie sa ne dorim o competitie mai slaba. Totusi, a fost prima data in istoria clubului cand participam si am dovedit ca o putem face cu un joc decent. Si daca ne mai ajuta si bugetul si un scouting bun, plus invatatul din greselile de anul asta, sezonul viitor cred ca ne-ar da sanse mult mai bune. Cam multi de dar....."dar", se merita sa mai incercam si sa nu ne dam batuti.
    Legat de echipa, cred ca ar trebui imbunatatiri majore, desi ii iubim pe veteranii Petrica, Stipe, Birca....si-au cam aratat sezonul asta limitele si varsta nici nu prea ii ajuta sa speram la sezoane viitoare mai bune. Si desi il apreciez tare pe Silva, cred ca banca tehnica ar avea nevoie de cineva care e mai calm, care stie sa gestioneze mai bine tensiunea si care in momentele importante transmite liniste si concentrare echipei, iar Silva in multe momente mi s-a parut ori lipsit de reactie in tactica ori "overreacted" in momente cu presiune care au avut impact negativ.
    Per total, tare as vrea sa mai vad si la anul Clujul in Eurocup, dar e nevoie de o schimbare majora a echipei pe toate planurile, de la banca, la majoritatea jucatorilor. Cred ca acesta echipa, in formula actuala nu poate livra mai mult.
    Haide U!

    cu 1 an în urmă (09.02.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Cred ca majoritatea
    suporterilor clujeni ne dorim participarea in continuare in EuroCup ( cel putin asa sper ). Deasemenea cred ca foarte multi si-au setat asteptarile foarte sus si atunci au o oarecare dezamagire fata de rezultate. Sa revenim cu picioarele pe pamint si sa admitem ca este un an competitional de tranzitie, de incercari. ( poate ar fi fost bine ca Silvasan sa aiba un SFATUITOR in primul an de antrenorat intr-o Competitie mai aparte ). Am vazut meciuri de toate felurile dar majoritar bune, am vazut echipe diverse si jucatori de valoare. Asta este important pentru iubitorii de sport, sa vada un spectacol iar daca vin si rezultate atunci este super.
    Ramin un optimist ponderat si sper ca BT nu va abandona "proiectul", ca ne vom aduna, ca vom face un scounting bun si la anul vom incerca mai mult ( sper intr-un target realist, ceva de genul loc 4-6 in grupa EuroCup ).
    Pentru anul acesta, sper ca tinta majora este titlul de Campioni. Nu m-as supara daca am lua si Cupa ( dar nu as face tragedie daca nu ). Imi doresc ca Petrica, Stipe si Birce sa aiba o vacanta buna si odihnitoare. Din pacate ( mai ales in sport) virsta nu este doar un numar !
    HAI "U" !

    cu 1 an în urmă (09.02.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea The Optimiser :

    Părere Neutră
    Dacă e să ne uităm la situația pe care a avut-o Clujul înaintea meciului de aseară: 4 victorii, 9 înfrângeri și -19 coșaveraj aș zice că au avut o primă participare în EuroCup mai mult decât onorabilă. Vreo 2 meciuri(din ce țin eu minte( puteau fi câștigate și majoritatea care au fost pierdute au fost pierdute la diferențe foarte mici... Într-adevăr pare că pălăria a fost puțin prea mare pentru acest sezon, dar ar trebui să fie o experiență despre cum trebuie formată echipa pentru o astfel de competiție și bugetul necesar ca pe viitor, dacă se va mai putea participa, să se construiască o echipă cu potențial mai mare.
    Abia aștept duelurile noastre cu Clujul să vedem exact cum arătam față de ei(cu speranța ca atunci când ne întâlnim ambele echipe să fie sănătoase)...

    cu 1 an în urmă (09.02.2023) Raspunde
  • boogie :

    Silvasan
    Si eu cred ca Silvasan nu are(inca) experienta necesara unei competitii de nivelul acesta.De foarte multe ori echipa a jucat (si nu ma refer doar la meciul cu Brescia) fara vreo idee tactica clara,la nimereala,cu atacuri bazate pe inspiratia de moment a jucatorilor,iar apararea a lasat multe spatii si jucatori adversi complet liberi.In campionatul Romaniei te "scot" jucatorii(care au,totusi,valoare mare pentru campionatul intern),dar la nivel de Eurocup e altceva.Sigur,experienta va veni cu timpul,dar nu stiu daca ar trebui cheltuiti banii,nu putini,in asteptarea ei.

    cu 1 an în urmă (09.02.2023) Raspunde
  • 'mpepo :

    EuroCup
    Sezonul acesta în EuroCup a fost unul în care echipa a câștigat și câștigă experiență. O competiție cu grad de dificultate ridicat( oricum la alt nivel comparativ cu cele în care U-BT a participat până acum) în care,eu zic că ne-am comportat onorabil,dacă mă gândesc la buget, la lipsa de experiență a echipei, a staff-ului, la scouting-ul cam nesigur. Toate se pot remedia sezonul viitor într-o nouă participare în EuroCup. Până atunci trebuie câștigat campionatul ! Și nu va fi ușor.

    cu 1 an în urmă (09.02.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    ce se intampla daca...
    ... u nu se va califica mai departe? care sunt sansele sa primeasca un wild card anul viitor pt a participa din nou in eurocup? garanteaza participarea o data o noua sansa in urmatorul an? sau care sunt criteriile?

    cu 1 an în urmă (15.02.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!