Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj primește vizita lui CSM Galați în deschiderea rundei cu numărul 24

U-BT Cluj primește vizita lui CSM Galați în deschiderea rundei cu numărul 24

U-BT Cluj-Napoca și CSM Galați se întâlnesc în primul meci al etapei a 24-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, duelul fiind programat vineri, 18 martie, în BTarena.

Ardelenii au reacționat cu un succes important în fața lui CSO Voluntari după ce pierduseră două meciuri la rând, cu Unicaja Malaga și CSU Sibiu. Campionii României au controlat repriza secundă din derby-ul cu ilfovenii și au stabilit noi recorduri în privința recuperărilor, cu 19 ofensive și 48 în total. Patrick Richard și-a trecut în cont un season-high, cu 22 de puncte, alți trei jucători de la U-BT fiind în double digits.

CSM Galați a pierdut duelul cu CSM Târgu Jiu de pe teren propriu, ajungând la cinci înfrângeri consecutive. Dunărenii sunt fără victorie pe plan intern de o lună și jumătate, ultimul meci câștigat fiind pe terenul Stelei la finalul lui ianuarie.

Situația din clasament este total diferită între cele două echipe, clujenii conducând ierarhia cu un bilanț de 20 de victorii și un singur eșec, în vreme ce Galațiul ocupă locul 14 cu 5-18. Două partide a câștigat formația lui Florin Nini departe de casă, ambele în 2022, restul victoriilor venind pe teren propriu.

„Studenții” nu se vor baza pe un jucător din rotația de bază

Turul a consemnat succesul alb-negrilor, 93-76, în acel meci Kareem Brewton (20 de puncte) și Elijah Stewart (18 puncte) fiind principalii marcatori ai partidei. Ardelenii au avut 19 posesii pierdute în acea întâlnire de la Galați, toți sportivii care au evoluat cel puțin 5 minute atunci pentru U-BT comițând cel puțin un turnover.

U-BT Cluj o să aibă cu ocazia acestui joc ultima repetiție înaintea disputei cu Filou Oostende, de marți (22.03), ardelenii putând chiar să piardă la cel mult 5 puncte diferență pentru a se califica în primele 8 din Basketball Champions League. Cu un succes în Belgia, campionii României merg mai de parte de pe prima poziție.

În duelul cu CSM Galați, Mihai Silvășan nu se va putea baza în mod sigur pe Karel Guzman, cubanezul suferind o entorsă la gleznă în victoria cu CSO Voluntari.

Principalii marcatori în LNBM de la U-BT și CSM Galați au medie aproape identică de puncte pe întâlnire, Javon Masters (15.4) stând puțin mai bine decât Elijah Stewart (15.1). Marius Ciotlăuș are 6.8 recuperări în medie, conducând acest capitol pentru CSM Galați, iar Andrija Stipanovic beneficiază de cel mai mare procentaj de încercări transformate din interiorul arcului de cerc, 66.4%.

Partida de la Cluj-Napoca începe la ora 17.30 și va putea fi urmărită în direct pe Digisport 4, LookSport+ și YouTube FRB TV.

*foto: Manases Sándor (u-bt.basketball)

1 comentariu la aceasta stire:
  • pipzn :

    Meci
    In care, in absenta lui Guzman, probabil "U" va trebui sa testeze niste lucruri cum ar fi eliberarea totala a lui Richard de sarcina de conducator de joc si chiar doar de aceea de a trece mingea de mijlocul terenului si folosirea lui mai mult ca "tragator" de la distanta (vom avea nevoie de cosurile de 3, mult) si chiar jucator de patrundere.

    Si da, in acest meci cu Galatiul jucatorii romani, fara exceptie, ar trebui sa se straduiasca cel mai mult.

    cu 2 ani în urmă (18.03.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!