Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj primește vizita lui SCM U Craiova în ultimul meci restant din sezonul regulat al LNBM

U-BT Cluj primește vizita lui SCM U Craiova în ultimul meci restant din sezonul regulat al LNBM

U-BT Cluj-Napoca și SCM Universitatea Craiova se întâlnesc marți, 26 aprilie, în BTarena într-un meci restant al Ligii Naționale de Baschet Masculin, partida contând pentru etapa cu numărul 17.

Clujenii o să termine în mod sigur pe primul loc sezonul regulat al Ligii Naționale indiferent de rezultatele din ultimele două meciuri, ambele de pe teren propriu. U-BT și-a asigurat astfel avantajul terenului propriu pentru toate rundele din playoff. Formația lui Mihai Silvășan o să fie la primul joc acasă după decisivul din sferturile Basketball Champions League, ardelenii oprindu-se în această fază a competiției după 73-79 cu MHP Riesen Ludwigsburg.

„Leii Băniei” au pe lângă deplasarea de la Cluj-Napoca un ultim meci departe de casă, pe terenul lui Dinamo București, indiferent de rezultatele obținute în aceste partide fiind siguri de locul 5 în clasament. Oltenii o să joace cu CSM Oradea sau FC Argeș în primul tur de playoff, în funcție de rezultatele din ultima etapă. În cazul unui eșec al Oradiei la Voluntari, bihorenii o să fie adversarii Craiovei, iar cu un succes al vicecampioanei României în Ilfov, FC Argeș se va duela cu SCM U Craiova.

Înaintea acestei partide restante, U-BT Cluj stă cu 26-2 bilanț, iar SCM U Craiova are 18-10. Clujenii au patru victorii la rând în LNBM, iar oltenii două.

SCM U Craiova a putut să o învingă pe U-BT Cluj cel puțin într-o ocazie în ultimele două stagiuni, în ambele cazurii fiind vorba despre victorii în momente în care ardelenii stăteau mai bine în clasament. Cel mai recent succes pentru alb-albaștrii la Cluj-Napoca datează din 11 ianuarie 2020, când formația pregătită la acea vreme de Aco Todorov a putut să câștige în BTarena cu 94-88. În rest, U-BT are șapte victorii în ultimele 10 dueluri directe.

Clujenii, fără eșec pe teren propriu în LNBM

U-BT are 13-0 acasă în campionat, ardelenii fiind în trei cazuri conduși la pauză și de alte 10 ori s-au aflat în avantaj după 20 de minute. De partea cealaltă, Craiova stă cu 5-2 record atunci când a intrat în avantaj la cabine în meciurile din deplasare, într-un singur caz pierzând după ce conducea la finalul sfertului trei.

Oltenii au aproape 82 de puncte în medie marcate în deplasare, recordul stagional fiind de 98, iar season-low-ul de 61. U-BT stă excelent în fața propriilor fani, cu 94.8 puncte în medie, recordul fiind de 34 pe parcursului unui sfert.

Împotriva formațiilor calificate în playoff, Clujul are o medie de 88.1 puncte marcate pe teren propriu, câștigând în medie la 16.1 puncte diferență. SCM U Craiova are 2-3 împotriva echipelor de playoff în deplasare, oltenii ieșind învingători la Timișoara și la Sibiu.

Partida restantă de marți, 26 aprilie, din BTarena o să înceapă la ora 17.00 și va putea fi urmărită pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook SCM Craiova

1 comentariu la aceasta stire:
  • pipzn :

    Mda
    Sunt curios cine se asteapta sa aiba spectatori multi (care mai trebuie sa si munceasca) la un meci din timpul saptamanii care incepe la ora 17.

    Altfel, cel putin pentru "U" acest meci (si urmatorul) nu au alta miza decat ca evolutie si rezultat(e) in fata suporterilor proprii.

    cu 2 ani în urmă (26.04.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!