Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj se impune clar împotriva lui CSM Focșani

U-BT Cluj se impune clar împotriva lui CSM Focșani

U-BT Cluj-Napoca a câștigat în debutul etapei a 28-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 98-78 vineri seara (08.04) în confruntarea cu CSM 2007 Focșani.

Gazdele au debutat în formula Brandon Brown, Elijah Stewart, Patrick Richard, Ștefan Grasu și Andrija Stipanovic, iar oaspeții au replicat prin Henri Wade Chatman, Pavle Reljic, George Burlacu, Justin Baker și Aliaksandr Pustahvar.

Tripla lui Pustahvar a modificat situația de pe tabelă, apoi Wade Chatman a fost și el precis de la distanță, între cele două reușite venind floater-ul lui Richard, iar Focșani conducea cu 6-2. Grasu și-a împărțit perechea de libere și apoi a finalizat cu dunk, U-BT reducând handicapul la un singur punct (8-7), apoi tot Grasu a scuturat plasa de două ori de la distanță și se făcea 13-11, Stipanovic mărind ecartul la două posesii cu un lay-up. Pustahvar a luat recuperarea ofensivă și a pus două puncte ușoare pentru a opri run-ul de 12-3 al Clujului, după care Baker a punctat pentru 16-15 în favoarea ardelenilor. Elijah Stewart a punctat de două ori la rând din spatele arcului de cerc, 22-17, U-BT având 5/6 la acest capitol în primele opt minute ale întâlnirii, sfertul inaugural terminându-se cu 27-21 pentru ardeleni.

Avantajul clujenilor a urcat la 10 puncte, 31-21, Giordan Watson ducând în premieră diferența la una formată din două cifre, apoi Guzman punctând din căciulă și se ajungea la un parțial de 6-0 al amfitrionilor în primele trei minute din cel de-al doilea sfert. Pustahvar a devenit primul jucător în double digits de pe parchet, cu reușita de la distanță pentru 33-24, Baker fiind la rândul lui precis de afară (35-27), diferența scăzând la două posesii între, apoi Kuti a înscris următoarele puncte ale ardelenilor. Stewart a fost precis de la linia de fault și diferența devenea de 11 puncte, după o fază colectivă același american a finalizat cu un dunk spectaculos pentru 45-30, iar la pauză U-BT Cluj a intrat cu 52-35, cu buzzer beater-ul lui Stewart.

Toți jucătorii trecuți pe foaia de joc din tabăra campionilor României au prins minute în prima parte a partidei, perioadă în care Clujul a avut 8 marcatori, remarcându-se în mod special Elijah Stewart (20 de puncte, 6/7 din acțiune și 5/6 de la linia de fault). Ardelenii au început cu 5/6 de la distanță în sfertul inaugural, ambele formații având 50% procentaj la acest capitol la pauză.

Vrâncenii au pornit repriza secundă cu patru puncte la rând (52-39), Stipanovic fiind autorul primului coș pentru U-BT în sfertul trei, după care Guzman și-a transformat ambele libere și se făcea 56-39. Stipanovic și-a dus echipa la 63-44 cu un lay-up precis, CSM Focșani putând să reducă puțin din diferență apoi și Justin Baker a punctat la 68-55. Watson a oprit momentele vrâncenilor cu două reușite la rând din acțiune (72-55) și apoi a scuturat de două ori consecutiv plasa de la distanță pentru a face 78-57, scorul la finalul acestui sfert fiind stabilit de coșul pe pătrundere adus de Stewart, 80-57.

Clujul a continuat să facă spectacol, prin Elijah Stewart și scorul devenea 83-59, apoi cu tripla lui Colceag s-a ajuns aproape la +30 între. Seria ardelenilor din debutul sfertului decisiv s-a prelungit la 10-4, după coșul lui Hogue oaspeții cerând time-out la 90-61. Vrâncenii au replicat cu un run de 8-0 și Baker înscria de la distanță pentru 90-69, apoi Lăpuște a putut să puncteze pentru U-BT (94-69) și toți jucătorii clujenilor aveau cel puțin un coș marcat în acest meci. CSM Focșani a venit la mai puțin de 20 de puncte în urmă, 94-76, în cele din urmă terminându-se cu 98-78 pentru U-BT Cluj.

U-BT trece la 24-2 în campionat și urmează să meargă în Germania, pentru al doilea meci cu MHP Riesen Ludwigsburg din sferturile BCL (13 aprilie, ora 21.00). CSM Focșani coboară la 8-18 și o să primească vizita lui BC CSU Sibiu.

Elijah Stewart a încheiat cu 26 de puncte (8/11 din acțiune, 7/9 de la linia de fault), secondat de Giordan Watson (21 de puncte, 3 pase decisive) și Karel Guzman (10 puncte, 8 recuperări), toți ceilalți jucători ai campioanei României reușind să înscrie cel puțin un coș. CSM Focșani i-a avut lideri pe lista marcatorilor pe Aliaksandr Pustahvar (23 de puncte, 5/5 de afară), Justin Baker (21 de puncte, 8 recuperări) și Henri Wade Chatman (15 puncte).

*foto: Manases Sándor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!