Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj se impune în primul meci al seriei cu CSU Sibiu

U-BT Cluj se impune în primul meci al seriei cu CSU Sibiu

U-BT Cluj-Napoca a câștigat duelul din BTarena împotriva lui CSU Sibiu, marți (03.05) în primul meci de playoff din Liga Națională de Baschet Masculin, scor 89-79. Meciul doi va avea loc peste trei zile în Sala Transilvania din Sibiu.

U-BT: Brandon Brown, Patrick Richard, Karel Guzman, Ștefan Grasu, Andrija Stipanovic

Sibiu: Lucas Tohătan, Justas Tamulis, Monyea Pratt, Tanner McGrew, Rareș Uță

Tohătan a deblocat tabela cu două încercări precise de la linia de fault și Grasu a răspuns cu un three-point play (3-2), Stipanovic luându-i apoi fața lui Uță pentru 7-4. Sibienii au replicat cu două coșuri la rând și Tohătan puncta la capătul unui contraatac pentru a-i duce pe „vulturi” la conducere (8-7), Stipanovic fiind precis de la libere, pivotul Clujului reușind să-l depășească din nou pe Uță pentru 11-8. Padgett a irosit două încercări de la linia de fault, în partea cealaltă Stipanovic ajungând să execute aruncări libere și mărea avantajul Clujului la 13-8 la jumătatea sfertului inaugural și Stewart a marcat prima triplă la partidei (16-10), run-ul gazdelor fiind prelungit cu reușita lui Brown și erau trei posesii între. CSU Sibiu a recuperat din handicap, Padgett transformându-și libera suplimentară (20-17), primele 10 fiind încheiate cu 22-21 pentru U-BT la capătul unui sfert cu 23 de aruncări de la linia de fault.

Clujenii au pus două posesii între cu tripla lui Stewart (27-23), Pratt ratând un up and under din care gazdele n-au putut profita și pe următorul atac Uță a pus două puncte ușoare pentru Sibiu, 29-26. Galben-albaștrii au continuat să revină și Blabe a redus diferența la un singur punct (29-28), Brown reușind să pătrundă prin defensiva vizitatorilor, McGrew având un four-point play prin care Sibiul a preluat conducerea la jumătatea celui de-al doilea sfert, 32-31. Tohătan a urcat ecartul la +4 pentru oaspeți pe o fază suspectă de fault ofensiv la Pratt, Clujul cerând time-out la 39-35 în dreptul adversarilor, Richard reușind să egaleze pe eurostep, 39-39. La pauză s-a intrat cu 42-41 pentru U-BT, cu tripla lui Colceag.

Ambele combatante au putut să marcheze cel puțin 20 de puncte atât în primul, cât și în cel de-al doilea sfert, diferența în privința procentajelor din acțiune făcând-o încercările mai precise ale Clujului la două puncte (57-44%), fiind echilibru la recuperări (22-22), assist-uri (11-10 Cluj) și posesii pierdute (7-7). În prima repriză au fost 30 de aruncări libere, Stipanovic și Padgett fiind trimiși de cele mai multe ori la linia de fault.

CSU Sibiu a deschis repriza secundă cu cinci puncte la rând și Blake făcea 46-42, Stipanovic semnând primele puncte ale Clujului la reluare cu un dunk. Tohătan a făcut 50-44 pentru sibieni după libera transfomată pentru un tehnic încasat de banca gazdelor, U-BT reducând diferența la un singur punct pe o fază rapidă cu dunk-ul lui Stewart, americanul fiind trimis apoi la linia de fault și „studenții” reveneau la conducere, 51-50. Ambele formații au condus din acest moment, U-BT Cluj având 61-58 la intrarea în sfertul patru.

Liberele lui Bircevic au urcat avantajul gazdelor la șase puncte în primele minute ale ultimului sfert, 65-59, același sârb fiind faultat pe aruncare și făcea 68-59, apoi a punctat de la distanță pentru 71-61. Richard a scuturat plasa și ducea Clujul la +11 pe tabelă, diferență la care sibienii solicitau time-out, McGrew irosindu-și apoi libera suplimentară, Stipanovic păstrând ecartul format din două cifre (76-65). Campioana României s-a desprins la 84-70 cu trei minute înainte de final prin libera transformată de Patrick Richard după un tehnic acordat băncii Sibiului, într-un final U-BT reușind să câștige cu 89-79, diferența fiind făcută în ultimul sfert al întâlnirii.

Meciul doi are loc vineri, 6 mai, de la ora 19.00 în Sala Transilvania din Sibiu.

Andrija Stipanovic și Stefan Bircevic au marcat câte 16 puncte pentru U-BT, iar Rareș Uță a contribuit cu 14 puncte și 6 recuperări pentru CSU Sibiu, din tabăra galben-albaștrilor fiind alți cinci jucători în double figures.

*foto: Emi Turbuc

15 comentarii la aceasta stire:
  • bela57 :

    Asta-i U ?!
    Victorie mult mai dificila decat se credea inainte de meci , contrar locurilor in clasament . Poate gresesc, dar Silva nu a reusit sa-i motiveze pe jucatori, arogant si plin de el , a crezut ca va fi o victorie la pas in fata unui Sibiu cu sezon ratat, cel mai slab din ultimii multi ani . Si bravo Sibiului, care cu un Tamulis inexistent, dar cu romanii Uta si Tohatan excelenti, i-a scuturat serios pe baiatii nostri in primele 3 sferturi, lotul mai restrans plus avantajul nostru cu romanii straini au inclinat in ultimul sfert balanta pt noi . Sa vedem daca la Sibiu vom cobora cu picioarele pe pamant si vom juca cu daruirea si eficacitatea de care am aratat de atatea ori ca suntem capabili .

    cu 2 ani în urmă (04.05.2022)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      RobertMugabe
      Stai linistit ca si a noastra "galerie" de copii desculti nu s-a abtinut sa nu spuna M*** Dinamo in sfertul 4, in loc sa-si sustina echipa, da la ce sa te astepti mai mult de la ei...Atata pot, ei confunda baschetul cu fotbalul si civilizatia cu spartul de seminte in public...

      cu 2 ani în urmă (04.05.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca RobertMugabe :

    Galeria Sibiului
    Am jucat foarte slab(poate cu exceptia sfertului 4) in fata unei echipe extrem de slabe, care nu avea ce cauta in primele 8.
    Galeria sibiana a fost penibila. Clubul lor nu a avut strategie,poate nici buget. Au adus jucatori straini foarte slabi,au antrenor principal un antrenor secund. Ce ar trebui, sa jucam in 4 pentru ca atat poate Sibiul.
    Un alta ordine de idei, cuvantul cu M nu are ce cauta in o sala unde sunt copii . Puteti sa il pastrati pentru cand vine presedintele nostru penibil acasa

    cu 2 ani în urmă (04.05.2022)
    • U BT Cluj-Napoca 1234567:

      Digi
      Și cei de la Digi sunt penibili, merita scandat ceva, dar nu cu m..., cu siguranță galeria Sibiului putea găsi altceva dar se pare că se inspira de la meetingurile de partid. De meci pot spune că am jucat destul de slab și sper să arătăm diferit în semifinale.

      cu 2 ani în urmă (04.05.2022)
    • ciorba30:

      jucatorii CSU
      cum sa fie jucatorii de la CSU foarte slabi ? sunt la fel de buni ca cei din NBA\EL.....
      ...la scos faulturi care nu exista;

      despre "galeria" lor nu mai trebuie zis nimic, e o reprezentare foarte buna a clubului; deja imi imaginez ce o sa fie la meciul 2, mai rau ca pe stadion..

      cu 2 ani în urmă (04.05.2022)
    • ACS Alpha Sport Team Sibiu Santa:

      Galerie
      De ce si cui au fost adresate acele injurii ?

      cu 2 ani în urmă (04.05.2022)
    • Sorin Corocea:

      @robertmugabe
      Esti cam exagerat cu faptul ca Sibiul are jucatori foarte slabi si ca nu si-a meritat locul in top 8, deci asta arata faptul ca si voi, cu cea mai buna echipa de departe din Ro., aveti mari frustari. Evident ca astfel de scandari nu isi au locul intr-o sala de baschet si denota multa prostie, dar si multe mentiuni din cometariile tale denota fix acelasi lucru, exagerare+prostie... Si asta vine din partea unui suporter de baschet neutru, care ar vrea sa vada mai mult fair play nu doar in tribune, ci si aici. Si cam atat.

      cu 2 ani în urmă (04.05.2022)
    • U BT Cluj-Napoca RobertMugabe:

      Neutru
      Faptul ca esti neutru nu denota inteligenta(si nici faptul ca ma jignesti si ma faci prost)
      Sigur ca suporterii lui U sunt frustrati dupa acest sezon foarte slab(tu fiind neutru nu ma astept sa intelegi ironia)
      Legat de strainii Sibiului consider ca sunt extrem de slabi, fiind in acest sezon sub Tohatan, Uta si chiar Rotaru si Dragoste.

      cu 2 ani în urmă (04.05.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    5%
    Fara acest procent oferit de arbitri foarte greu am fi castigat. Tot arbitrajul a fost confuz si neasteptat. Pratt a fost calul de bataie. La topoare si contacte evidente arbitrii nu reactionau. Arbitrajul a enervat ambele echipe.

    cu 2 ani în urmă (04.05.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      de curiozitate...
      ...tu ai văzut meciul la TV sau din sală?

      cu 2 ani în urmă (04.05.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Auzi, bela57 dragă...
    ...te-am mai citit comentând pe aici. Și nu-i prima oară când te trezești să împroști cu noroi spre Silvășan. De ce te frustrează așa de tare omul ăsta?
    Spre deosebire de alte dăți când te-am ignorat, acuma îți răspund totuși. Fără niciun pic de jenă vii și zici (după o victorie la 10 puncte!) - "Silva nu a reusit sa-i motiveze pe jucatori, arogant si plin de el"
    Arogant și plin de el. Nu ți-e așa, un pic obrazului? Omul ăla are printre cele mai de bun simț și normale declarații și atitudini. Nimic din ce face n-are nicio urmă de aroganță. Cam tot ce l-am văzut comentând are legătură cu baschetul și atât.

    În continuare nu-ți scriu neapărat ție, ci altora care mai citesc pe-aici. Dar așa, ca și concluzie în ceea ce te privește, poate greșesesc (sic!) dar cred că Silva ți-a furat gagica în liceu și nu ți-a trecut nici acuma frustrarea.

    Legat de echipă. După mai bine de 50 de meciuri jucate sezonul ăsta, zeci de mii de kilometri pe drumuri, sute de ore prin aeroporturi și avioane și autocare, e așa de greu de crezut că jucătorii sunt obosiți?
    Meciuri jucate la câte 2-3 zile, antrenamente, recuperări, și iar de la capăt. Organizare deplasări, strategii pentru meciuri, adaptare la chestii neprevăzute (gen drumul ăla aiurea degeaba până în Ucraina după care au jucat direct meci la București cu Rapid)
    Ok, e jobul lor, dar hai să fim rezonabili cu așteptările.

    Nu-i mai normal să apeși pe pedală atât cât trebuie și când trebuie ca să câștigi? Ce motivație să fi avut ca să le dea în cap Sibiului? Să câștige la cât, la 30 de puncte? Ca să ce? Să forțeze ca să riște vreo accidentare?
    Iar Sibiu - au venit oare ca mielul la tăiere? Sau au venit să dea și eu ce pot mai bun?

    cu 2 ani în urmă (04.05.2022) Raspunde
  • bela57 :

    hunter,
    Meriti un raspuns pt ca esti U-ist , chiar daca m-ai jignit . Dupa mine, Silva a avut doua atitudini in acest sezon, una super ok in Europa, iar alta de aroganta la intern . Aroganta se transmite jucatorilor, si pt asta in multe meciuri din campinat am jucat slab , tot asa in 3 sferturi cu Sibiul . Asa am pierdut si Cupa Romaniei . Asta e parerea mea, nu trebuie acceptata, dar sa raspunzi cu jigniri este prea de tot . PS . Cat priveste frustrarea pt pierderea iubitei ( gacica e o expresie de joasa speta ! ) din liceu, te rog sa faci o minima socoteala, eu am 65 de ani, Silva parca 37, asa ca ...

    cu 2 ani în urmă (04.05.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Jojo Mojo :

    "Dar eu cine votez?" :))
    @hunter si @bela, tin sa va dau dreptate amandurora. Cu siguranta punctele nostre de vedere nu sunt mereu la fel, dar consider ca, atata timp cat ceea ce spunem, este si argumentat ne incadram in parametrii. Faptul ca putem sa ne spunem parerea legata de acest sport minunat, aici, in acest loc este un privilegiu de care trebuie sa ne bucuram. Consider ca jignirile nu isi au locul aici si nu cred ca ceea ce spune un alt fan, de la orice alta echipa ar trebui aprobat de toata lumea sau ca parea acestuia ar fii gresita, in special cand suntem din marea familie U!
    Referitor la meci, da cred meciul a fost tratat cumva superficial de unii jucatori. De greselile de arbitraj care sau facut nici nu vreau sa vorbesc. Cred ca va fii greu sa castigam la Sibiu si cine ne dadea invingatori sau castigatori deja de campionat sau ca suntem in finala inseamna ca se uita la altceva. Oradea nu mai e echipa de la inceput de campionat, sunt mai inchegati ca si lot, Voluntari a demonstrat ca ne pot invinge si au suficienta ambitie pentru asta, Sibiul au aratat si ei determinare atunci ca a fost nevoie. Comentariide genul "Sibiul are echipa slaba si sa jucam in 4 oameni ca atata poate Sibiul, mi se par puerile. Anyway zic sa ne bucuram de baschet si cel mai bun sa castige! HAIDE U!
    Ps: ma intriga faptul ca nici un suporter Csu nu a comentat la acest articol. Gyke ce spui?

    cu 2 ani în urmă (05.05.2022) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Uite
    Sparg eu gheata
    Noi am venit la Cluj fără așteptări (noi ca și suporteri) dar după desfășurarea partidei am rămas puțin surprinși (înțeleg scuzele Clujului cu oboseala și privitul de sus dar nu le cred). Aveți o echipă bună care a făcut o partidă slabă (sau noi una bună) și dacă ne uităm că în momentele importante din sfertul 4 noi jucam cu 3 romani și voi cu niciunul poate că ar trebuii să priviți altfel lucrurile și rezultatul

    PS: bine că a-ți câștigat, altfel personajul Ciuc..... (de la TV domnul e de nevăzut)

    PS2: dacă au fost derapaje ale galeriei noastre sunt regretabile și de condamnat (deși cei 7 % ai gazdelor sunt greu de digerat)

    cu 2 ani în urmă (05.05.2022) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Nu răspund la provocări 😜
    Am zis că nu prea am ce comenta după un asemenea meci, pe care mulțumită Digi, am fost aproape să nu-l văd.
    Dar văd că ați început voi să vă înțepați fără motiv, așa că am zis să stau deoparte. Mai ales că acum s-a terminat Oly vs Monaco, chiar nu mai pot să mă întorc la meciul de la Cluj.
    Dar povestim vineri, după ce se termină seria.

    cu 2 ani în urmă (05.05.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!