Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj se pregătește pentru ultima apariție pe teren propriu în acest sezon de EuroCup

U-BT Cluj se pregătește pentru ultima apariție pe teren propriu în acest sezon de EuroCup

U-BT Cluj-Napoca va evolua miercuri, 22 martie, pentru ultima dată în propriul fief pe plan european în sezonul 2022/2023, în BTarena urmând să sosească Prometey în etapa a 17-a din 7DAYS EuroCup. Ardelenii primesc vizita celui mai bune ofensive din competiție.

Față de precedenta întâlnire, din 14 decembrie 2022, când înaintea meciului cele două aveau bilanț asemănător (3-4), U-BT Cluj a ajuns de atunci la 5-11 și a fost eliminată din cursa pentru un loc de playoff, iar Prometey conduce grupa cu 12-4. Ucrainenii au suferit ultima înfrângere în Europa înaintea meciului din tur cu U-BT.

Clujenii primesc astfel vizita celei mai în formă formații din competițiile europene, fie că vorbim de întrecerile aflate sub tutela Euroligii sau a FIBA. Prometey are o serie de 27 de victorii consecutive indiferent de întrecerile în care participă, fiind încă neînvinsă în 2023. Practic, perioada dinaintea partidei tur a fost cea mai slabă pentru Prometey în acest sezon, atunci pierzând de patru ori în 10 meciuri.

Formația lui Ronen Ginzburg a controlat în special repriza secundă din precedentul duel cu U-BT, revenind după ce la pauză a fost 51-57 pentru campionii României. Diferența de la final a adus un succes clar pentru ucraineni, 105 la 82, Ondrej Balvin și DJ Kennedy reușind atunci să marcheze împreună 46 de puncte. Patrick Richard și Leo Meindl au avu 19, respectiv 17 puncte pentru U-BT.

Forța ofensivă a lui Prometey se vede și în statistici, această echipă având o medie de 87.7 puncte pe meci, alături de 12.8 recuperări ofensive și 9.6 intercepții, la toate aceste categorii fiind între primele două din EuroCup. Asemenea lui U-BT, și Prometey încasează destul de multe puncte și este în a doua parte a clasamentului la acest capitol, la fel ca și în privința procentajelor de la două puncte lăsate.

Oponenții Clujului stau cel mai bine în privința bilanțului din deplasare în grupa A, cu 5 victorii și 3 înfrângeri, în ultimele cinci deplasări doar cu o ocazie terminând cu sub 80 de puncte marcate. Prometey a depășit suta înaintea duelului cu U-BT, trecând cu 101 la 94 de Ventspils în liga letonă-estoniană, în timp ce trupa lui Mihai Silvășan a cedat cu 74-82 în derby-ul cu CSM Oradea, din fieful bihorenilor.

Caleb Agada este jucătorul cu cea mai mare medie de puncte de la Prometey în EuroCup, 15.4, în double figures la acest capitol fiind și Gian Clavell, DJ Stephens, respectiv DJ Kennedy, iar Ondrej Balvin este foarte aproape și el de 10 puncte pe meci. Balvin, Stephens și Kennedy au minim 5 recuperări pe partidă, iar Agada este unul dintre cei mai buni jucători la intercepție în EuroCup.

U-BT îi are în double figures la puncte, din jucătorii aflați în momentul actual în lot, pe Leo Meindl (15.1), Patrick Richard (12.1), Andrija Stipanovic (11.9), Jalen Jones (11.0), Kasey Shepherd (10.2), Karel Guzman și Nemanja Gordic (10.0 ambii). Jones și Shepherd au atins aceste cifre în șase prezențe pe plan european pentru campioana României. Stipanovic are puțin peste 70% procentaj la două puncte, medie care îi asigură un loc în Top 10 la acest capitol.

Partida de miercuri, 22 martie, va începe la ora 19.30 și o să fie în exclusivitate pe Prima Sport 2.

*foto: euroleaguebasketball.net

16 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Hurrrraaaaaa !
    Hurrraaaa ! Yupi-yup ! Am trecut mai adineauri pe linga Radisson Blu si am vazut delegatia lui Prometey intrind in hotel. Baieti, avem o sansa. Am vorbit in kirkiza prin semne cu ei si mi-au dat de inteles ca au venit cu lotul de U23 obligatoriu uncrainieni, Sub amenintarea ca ori vin la Cluj sa joace cu U ori frontul ii paste. Strainii lor trecatori se pare ca au refuzat deplasarea dupa ce au vazut un desen animat cu nenorocirile pe care le-a facut Guzman la Oradea. Si cum la 51 ore 47 minute si 27 secunde de la incindente inca nu l-a impuscat nimeni pe "Clujbanez" sau speriat ( pardon au avut atac de panica) si au preferat sa faca plaja in insorita Lituanie sau Letonie, cam pe acolo spre polul nord. Asta mi-a spus un "masieur" Giuzbek la vreo 2 metri 47 centimetrii si 274 de kile. La asta nu ii e frica de nimic, mi-a aratat si "unghiutele" facute ! La nevoie au zis ca ne dau noua punctele lor din clasament, numai sa nu mai auda de Killer Guzman ! HAIDE U, fie Guzman fie nu !
    SEMNAT : NU-L APAR si NU-L SCUZ PE GUZMAN !

    cu 1 an în urmă (20.03.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      DA stiu
      s-au speriat, nu sau !

      cu 1 an în urmă (20.03.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca radu V :

    Sunt curios
    Care au fost ingredientele succesului pentru ucrainieni în acest sezon

    cu 1 an în urmă (20.03.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Cred ca
      au fost mai multe ingrediente, vorba unui vechi slagar : Money, money, money ! Am inteles ca unele case de pariuri ii dau favoriti chiar la titlu. Dar au si jucatori...
      P.S. ziceau ca m-ai au un loc liber... dar nu dau nume :)

      cu 1 an în urmă (20.03.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    prometey
    Mult succes U. Sper sa va luati revansa

    cu 1 an în urmă (20.03.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Cu asta
      m-ai spart. Bag samă că vrei și tu la șpriț împreună cu optimiser. Dar de data asta te-am citit, o înfrîngere la mai puțin de 15 puncte te-ar întrista profund. Dezamăgirea se adîncește... Mi-a mai rămas șutul și piedica. Și bine-nțeles filmul de mare succes " A fost sau n-a fost "

      cu 1 an în urmă (20.03.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Acum observ
      Ai vrut să scri "Prometey, mult succes cu U." Dar tastatura bat-o vină...

      cu 1 an în urmă (20.03.2023)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      Virgula
      O scris omul într-un comentariu că e prea mică tastatura, n-o mai fi avut loc de virgulă, că lipsa ei schimbă radical contextul.

      cu 1 an în urmă (20.03.2023)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      dapai bade
      vad ca nu intelegi nimic. ase ca mai zic odata. Mult succes U. amu poate intelegi. io unu nu leg pe U de guzman, midoar unii dintre voi faceti asta. io prefer sa cistige u si cind joaca cu steaua cu dinamo, cu oricare altii, ca sinteti mai aproape de noi

      cu 1 an în urmă (20.03.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Bade Ioane,
      cum zicea Vintila ( ah, nu ai auzit de Vintila , scuze ) , vaz ca s-a umflat pasatul ( pe asta o stii ? ) in tine. He,he, provocare mai sa fie...
      Asa suntem noi astia din Cluj mai inceti la minte, mai golani, mai carasi, mai "aprobam" cite un golan, mai nu intelegem nimic. Ba, dar ma bucur ca nu suntem magari ! Precum tot felul de unghiute oradene.

      cu 1 an în urmă (20.03.2023)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      clujeni
      acu io ce sa zic. tu stii cum is clujenii

      cu 1 an în urmă (20.03.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      *
      Din păcate sau din fericire ( după preferințe) constat că se poate și mai rău. De exemplu unghiuțele orădene. Cer scuze prietenilor orădeni. Și închei cu un sincer, dar adevărat BRAVO UNGHIUȚĂ, BRAVO JANEșepteșepteșeptecala cazino. Asta așa că să fie din ciclul : El m-a înjurat, eu l-am făcut hahaleră, dar nu ne-am jignit !

      cu 1 an în urmă (20.03.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Pamflet
    Haideti sa ne descretim fruntile!
    Problema guzmanului se va rezolva .
    Recomand cu caldura pamfletul:https://www.ebihoreanul.ro/stiri/bihorel-poveste-cu-silvasan-si-elevul-lui-guzman-177576.html

    cu 1 an în urmă (21.03.2023)
    • ovidel:

      Foarte tare pamfletul :))))
      Pe bune, m-a amuzat teribil... pentru a-l lasa insa la nivelul de pamflet, putea si autorul sa ne scuteasca de ultimul paragraf care (parerea mea) nu se incadreaza in peisaj. Nu de alta, dar acu pe bune, la rece, sa ridice mana sus toti oradenii de pe-aici care niciodata nu au injurat si-au ramas gentlemeni in fata femeilor si-a copiilor mici din tribune, chiar si sambata seara la episodul Guzman. Ah, "au fost provocati, asta nu se pune" veti fi tentati sa spuneti; va recomand sa n-o spuneti, ca mai stiu eu unu' ce-o fost provocat :)

      Ca sa fie clar, nu-l apar pe Guzman, faptele lui sunt abjecte, de condamnat si-am spus asta din prima clipa (din sala) si chiar si la mai mult de doua zile dupa, inca ma chinui sa descâlcesc nodul ce s-a facut in mintea copiilor mei cu care am fost la meci (si care au ramas oripilati, socul fiind cu atat mai mare cu cat asta a venit dupa doua deplasari reusite - e drept ca la Venetia si Badalona, unde-am fost aplaudati de gazde, poate pentru c-am pierdut ca de castigam ne luam si-acolo degete din mijloc:). Dar haideti sa ne uitam un pic si la noi, nu doar la cei de pe teren. Sa ridice mâna sus cel ce e mândru (sincer) de cum a abordat episodul (si-aici includ echipele, staffurile tehnice, organizatorii cu pasiunea lor tembela de a da sonorul la maxim - inclusiv cand galeria adversa se facea si ea firav auzita - si nu in ultimul rand, spectatorii) Mi-ajung degetele de la o mana sa-i numar? :( Un deget (si nu ala din mijloc) va rog sa-mi ingaduiti sa i-l dau din oficiu lui Stipanovic

      PS: La asta suntem grozavi, sa ne asmutim unii impotriva altora ca câinii, sa dam intotdeauna vina pe celalalt, sa ne cautam justificari ca sa nu ne vedem propriile defecte si slabiciuni. Nu va faceti griji, asta vad "femeile cu copii" pretutindeni in jurul lor, nu doar la fotbal (si mai nou la baschet;)

      cu 1 an în urmă (21.03.2023)
    • ovidel:

      scuzati cacofonia, m-am "infierbântat" si eu putin :)
      "ca si câinii" in loc de "ca câinii" :)

      cu 1 an în urmă (21.03.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Nu, nu
      Ovidel, corect este cum ai scris prima data. Chestia cu "ca si" e greseala. Cauta te rog : " România lui „ca şi”. Mic studiu de sociologie a inculturii " ! O sa vezi ca exista multe cacofonii acceptate in afara de celebrele Biserica Catolica si Ion Luca Caragiale. Pardon de Caragiale, ca m-a atentionat un functional ca : " ala n-a jucat baschet ". E drept ca e bine sa ne ferim si atunci puteai scrie " precum ciinii ". Scuze pentru micul tratat de limba romana. Dar din rindurile scrise de tine reiese ca nu faci parte din sub-specia bihoreana a unghiutei. Boala lui "ca si " e foarte rapindita in spatiul mioritico-carpato-dunarean. Calde salutari, desi la Oradea este mai cald CA LA CLUJ ( nu "ca si" la Cluj ).

      cu 1 an în urmă (21.03.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!