Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj se solidarizează cu CSU Sibiu pe tema regulii jucătorilor naturalizați

U-BT Cluj se solidarizează cu CSU Sibiu pe tema regulii jucătorilor naturalizați

U-BT Cluj-Napoca a anunțat prin intermediul site-ului oficial că va călca pe urmele celor de la CSU Sibiu și va înainta o plângere către FRB prin care contestă dreptul oferit lui CSM CSU Oradea de a folosi doi jucători naturalizați la partidele din LNBM și Cupa României.

Asemeni rivalilor lor, conducerea U-BT consideră că schimbarea regulii în timpul competiției "nu este etică din punct de vedere sportiv". 

Clubul U-Banca Transilvania este la curent cu decizia Federaţiei Române de Baschet de a aduce modificări asupra Articolului 46 din Regulamentul Specific al Ligii Naţionale de baschet masculin 2019/2020. Respectivul articol prevedea următoarele: „În LNBM începând cu sezonul 2019/2020, echipele au dreptul să înscrie pe foaia oficială de joc, ca jucător român, un (1) singur jucător naturalizat.”

Totuşi, în urma şedinţei Consiliului Director din data de 25.11.2019, oficialii Federaţiei Române de Baschet au hotărât să anuleze acest articol. Echipa noastră nu este de acord cu acest lucru şi contestă modificarea.  

Ţinem să evidenţiem faptul că regula a fost schimbată în timpul competiţiei, iar o astfel de modificare nu este etică din punct de vedere sportiv. Aşadar, ne alăturăm demersului iniţiat de BC CSU Sibiu şi vom înainta un memoriu către Federaţia Română de Baschet.

De asemenea pe pagină oficială de Facebook a fost prezentată o poză cu memoriul redactat și pregătit să fie expediat pe adresa Federației. 

*foto: Facebook CSM Oradea

9 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    Clar
    Sezonu ala cu Watson si "Calnicenco" marele roman nu mai conteaza, nu? Ala si asa e slab, nu se pune.

    cu 4 ani în urmă (07.01.2020)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca msarto:

      "Calnicenco" nu ii naturalizat
      Conform Art. 10 din Legea nr. 21/1991 se poate redobandi cetatenia romana pierduta de unul dintre descendentii pana la gradul 2 (parinti sau bunici) - aici basarabeni. Este diferita de naturalizare (cu dedicatie si recomandare de la FRB)... s-a mai discutat asta.

      cu 4 ani în urmă (08.01.2020)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Chestia asta
    Chiar nu-mi place. Din pacate FRB a reusit sa sape discordia intre putinii iubitori de baschet. Acum vad ca microbistii de bihor au uitat chiar acel sezon in care U a folosit 2 naturalizati si repulsia fata de FRB si acea permisiune. Din cite vad conducatorii lui U-BT o dau pe schimbarea regulilor in timpul competitiei, ceea ce e corect, dar de ce acum si nu in timpul sedintei, doar a avut reprezentant. Aceasta exacerbare a "conflictului" nu va duce la nimic bun, in afara de ceva trafic pe internet. Problema care se pune este : CUM REZOLVAM !

    cu 4 ani în urmă (07.01.2020)
    • CSM CSU Oradea alex.ciorba:

      "In timpul competitiei"
      Regula a aparut dupa ce se stia ca Richard va fi naturalizat, si prin asta Oradea avea 2 naturalizati, Federatia ori trebuia sa introduca aceasta regula inainte de a incepe naturalizarea lui Richard, sau sa intre in vigoare de sezonul viitor si nu erau atatea discutii pe tema asta. Regula a aparut in timpul competitiei, deci e normal sa se si scoata.

      cu 4 ani în urmă (08.01.2020)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Mda
      Ce mai contează de exemplu că nimeni în afară de Sere și Păun nu a știut de naturalizare, în mai când a demarat procesul. Poate erau și alții interesați de un jucător român... Iar când s-a impus regula cu un naturalizat campionatul nu începuse... Let's cut the bullshit... Sere à fost meseriaș, a făcut un super deal, dar nu mai aburiți.

      cu 4 ani în urmă (08.01.2020)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Petrica
    Avem si noi unul si ii place grostiorul. Il naturalizam si aia e. Normal suporterii oradeni sa fie pro si restul contra. Cui fac bine aceste lucruri? Echipelor? Federatiei? Echipei nationale? Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul spunea candva Mircea Badea intre timp alta persoana de atunci

    cu 4 ani în urmă (07.01.2020)
    • BC CSU Sibiu mihaitha:

      Cui ii face bine?
      Nimanui, in afara de Oradea. Federatia a dat-o cu mucii in fasole la capitolul imagine, fiind perceputa de absolut toata lumea (si aici cred ca ii putem include si pe bihoreni) ca fiind o extensie a dorintei lui Sere. Intre timp Oradea poate juca toata a doua jumatate de meci exclusiv cu jucatori straini, avand deci un net avantaj. Iar echipa nationala nu are niciun avantaj evident intrucat conform regulilor FIBA, nu poate folosi decat un singur jucator naturalizat. Acuma nu stiu daca aceasta regula se refera la nivel de competitie sau la nivel de meci (adica sa poata sa ii convoace si pe Richard si pe Watson deodata dar sa il foloseasca doar pe cate unul dintre ei la fiecare meci). Poate imi confirma asta cineva care stie mai bine.

      cu 4 ani în urmă (08.01.2020)
    Raspunde
  • uplifter :

    Cluj
    Un gest absolut normal, insa ca și în cazul contestației Sibiului, trebuiau sa vina mai repede. Nu știu în ce măsură se mai poate ataca în instanta mascarada făcută la federație de dl Sere. Altfel, rămân niște simple contestații la care Federația se va distra când va răspunde.

    cu 4 ani în urmă (08.01.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ereticus :

    Frb
    Până la urmă unicul vinovat îi frb-ul și nu Oradea sau Clujul sau Sibiul! Fairplay nu îi situația și nu îi normal să existe posibilitatea genului ăsta de discuții!

    Calnicenco nu cred sau nu-mi amintesc să fi jucat cu Watson că români!
    Și ca o părere personală, Richard a fost naturalizat pentru națională nu pentru Oradea, dar și aici federația nu s-au gândit că el o să joace în România!

    Până la urmă, o demisie, in bloc, ar fi binevenită pentru toată lumea......

    PS, nu cei de la Oradea sunt proști....ci cei de la federație!

    cu 4 ani în urmă (08.01.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!