Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj se va întâlni cu un fost jucător în grupele FIBA Europe Cup

Radu Bărăian

Radu Bărăian
04.10.2017

Grupa E a celor de la U-Banca Transilvania Cluj din FIBA Europe Cup începe să prindă încet, dar sigur, contur, fiind cunoscute deja 3 nume care se vor lupta pentru cele două locuri din grupă care asigură calificarea în faza următoare a competiției. 

Astfel, pe lângă campioana României în Grupa E au mai fost repartizate până acum și campioana Bulgariei, Lukoil Academic Sofia, respectiv campioana Georgiei, Dinamo Tbilisi. Ultimul loc din grupă va fi ocupat ori de turcii de la Istanbul BBSK ori de ucrainienii de la Khimik Yuzhne. Cele două formații se întâlnesc în turul 3 preliminar al FIBA Europe Cup, acolo unde cei de la Khimik Yuzhne au câștigat meciul tur, în deplasare în Turcia, la un singur punct diferență, 90-89. Returul de foc care va decide ultima echipă din Grupa E este programat miercurea viitoare în Ucraina. 

Foarte important de menționat este faptul că cei de la U-BT se vor duela direct cu un fost jucător al echipei din sezonul 2012-2013 și anume bulgarul Hristo Nikolov, actualmente la Lukoil Academic Sofia. Nikolov se va întoarce astfel în România, din postura de adversar, după ce a mai jucat în țara noastră și la Steaua pe lângă U-BT, fiind de asemenea și în lotul celor de la BC Timișoara în presezonul 2016-2016. 

La fel ca și U-BT Cluj, Lukoil Academic Sofia a evoluat în preliminariile Basketball Champions League, fiind eliminată în ultimul tur preliminar de Juventus Utena. Echipa pregătită de Mihai Silvășan a cedat în turul 2 preliminar în fața germanilor de la MHP Riesen Ludwigsburg. 

Grupele FIBA Europe Cup vor debuta în 18 octombrie, iar în faza următoare a competiției se vor califica primele 2 formații din fiecare grupă. 

*Foto: Răzvan Păsărică @sportpictures.eu

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Adrian.or
    Moldoveanu nu e la Istambul?

    cu 6 ani în urmă (05.10.2017)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Adrian.or
      Nu, is prost, e la Demir.

      cu 6 ani în urmă (05.10.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!