Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj şi CSM CSU Oradea încheie anul cu un duel direct

Paul Olar

Paul Olar
23.12.2015

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca va juca azi pe teren propriu în compania formaţiei CSM CSU Oradea, acesta fiind ultimul meci pentru ambele echipe în anul 2015. Duelul care va debuta la ora 19:45 şi va fi transmis în direct de DigiSport 2 contează pentru etapa cu numărul 15 din LNBM.

Înaintea partidei din această seară, gazdele din Cluj-Napoca se situează pe poziţia a 5-a cu 8 victorii şi 5 înfrângeri, în timp ce bihorenii au la activ 9 meciuri câştigate şi 4 pierdute, fiind primii în ierarhia Ligii Naţionale. Trupa lui Marcel Ţenter a cedat în runda precedentă pe terenul celor de la CSU Sibiu, scor final 65-66, în timp ce elevii lui Cristian Achim au avut parte de un duel tare cu BC Mureş, meci câştigat în cele din urmă cu 78-77. 

Clujul şi Oradea s-au duelat în ultimul deceniu de 28 de ori, timp în care alb-negri s-au impus de 20 de ori, iar 8 partide le-au revenit roş-albaştrilor. Ultima confruntare dintre cele două echipe s-a consemnat în turul actualei ediţii de campionat, atunci când U-BT Cluj a câştigat în Arena "Antonio Alexe" cu 68-67 printr-un coş marcat pe final de fundaşul bosniac Filip Adamovic. 

Cluj vs. Oradea este deja un derby de tradiţie în baschetul masculin românesc, iar confruntarea din această seară se anunţă din nou a fi una extrem de echilbrată şi disputată. Pe de o parte clujenii vor să se despartă de proprii fani în 2015 cu o victorie, respectiv să treacă peste eşecul din runda precedentă cu Sibiul, în timp ce Oradea îţi doreşte la rândul său să încheie anul pe prima poziţie şi să răzbune eşecul din tur de pe teren propriu. 

Derby-ul etapei cu numărul 15 din LNBM va fi arbitrat de Ciprian Stoica, Alin Faur şi Costin Bogdănescu, în timp ce comisar din partea FRB va fi Romi Stănciulescu. 

*Foto: Valentin Todea

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Greu
    In acest meci ne va lipsi (minim) un jucator care sa fie de calibrul lui Zigeranovic. Aruncarile de trei puncte si aruncarile libere vor fi importanti sa intre altfel ...

    cu 8 ani în urmă (23.12.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!