Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj și CSO Voluntari se întâlnesc într-o partidă restantă din etapa a 19-a

U-BT Cluj și CSO Voluntari se întâlnesc într-o partidă restantă din etapa a 19-a

U-BT Cluj-Napoca și CSO Voluntari se vor afla față în față marți seara, 15 martie, în BTarena într-o restanță din etapa a 19-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Ardelenii vin după două înfrângeri săptămâna trecută, o premieră în acest sezon.

Ultimul duel direct l-a reprezentat cel din semifinalele Cupei României din urmă cu o lună, atunci deținătorii trofeului impunându-se cu 81-80 în partida jucată la Craiova. CSO Voluntari a devenit prima echipă din competițiile interne care a putut învinge Clujul în sezonul 2021-2022.

Alb-albaștrii s-au bazat pe 22 de puncte venite din partea lui Vlad Moldoveanu, fostul internațional român terminând partida cu 11/12 de la linia de fault. Cu excepția lui Moldoveanu, doar Gotcher dintre titularii Voluntariului a reușit să înscrie cel puțin 10 puncte. Clujenii l-au avut pe Patrick Richard principal marcator, cu 15 puncte, iar de pe bancă au contribuit cu 31 de puncte Giordan Watson și Elijah Stewart.

Combatantele au beneficiat de multe aruncări libere în semifinala Cupei, capitol la care CSO Voluntari a terminat cu 30/32, iar U-BT a avut 21/24. De asemenea, ilfovenii au adunat mai multe recuperări, diferența făcându-se la cele defensive în special (30-24).

Pivoții titulari n-au înscris din acțiune

O situație aparte a fost pe poziția 5, unde Stipanovic și Thompson au terminat fără coș din acțiune, pivotul ilfovenilor punând în schimb 6 puncte în dreptul numelui său, toate de la linia de fault. În privința recuperărilor, tot americanul a stat mai bine, 12-5, cu 10 recuperări defensive.

Lupta în căciulă poate fi decisivă în duelul de marți, Thompson traversând o perioadă excelentă în Liga Națională, cu 13 meciuri la rând în double digits, în vreme ce Stipanovic a avut cifre sub media obișnuită în confruntările cu echipele bune ale campionatului (Craiova și Pitești, respectiv returul cu Oradea).

Miză mare pentru continuarea campionatului

Eșecul lui U-BT Cluj în Derby-ul Ardealului de la Sibiu a deschis o oportunitate pentru CSO Voluntari de a egala situația în privința bilanțului de victorii-înfrângeri în vârful ierarhiei. Ilfovenii au două rezultate negative, ambele pe teren străin, iar în cazul unui succes în BTarena ar ajunge la 19-2, record pe care l-ar deține și U-BT.

Cum returul dintre cele două este programat la finalul lunii martie, învingătoarea ar putea beneficia de un avantaj psihologic pentru ultima parte a sezonului regulat. Programul este favorabil ardelenilor, indiferent de rezultatele cu CSO Voluntari, urmând să întâlnească o singură formație din Top 5 până la finalul primei părți a campionatului, pe FC Argeș. Voluntari are dueluri importante cu FC Argeș, SCM U Craiova și CSM Oradea sau o restanță cu SCM Timișoara.

Egalitate la principalele date statistice

Câte șase capitole conduce ardelenii și alte șase ilfovenii în privința statisticilor, cele două fiind echipele cu mediile cele mai mari de puncte marcate, 91.1 respectiv 85.7. Voluntari conduce la recuperări (39.6-34.4), Clujul la assist-uri (23.8-19.4), procentajele de la distanță fiind ușor în favoarea campioanei României (38.9-37.7%). U-BT pierde foarte multe posesii, 16.3, capitol la care CSO Voluntari stă cel mai bine, având grijă de minge, cu doar 11.7 turnovers.

Întâlnirea din BTarena începe la ora 19.00 și va putea fi urmărită pe Digisport 3, LookSport și YouTube FRB TV.

*foto: Manases Sándor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!