Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj și CSO Voluntari se întâlnesc pentru prima oară în acest sezon de Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
03.03.2023

U-BT Cluj și CSO Voluntari se întâlnesc pentru prima oară în acest sezon de Liga Națională

U-BT Cluj-Napoca primește vizita celor de la CSO Voluntari în etapa a treia din Top 10 în Liga Națională de Baschet Masculin. Disputa din Sala Sporturilor „Horia Demian” are loc sâmbătă, 4 martie, de la ora 18:00.

Confruntarea dintre cele două formații reprezintă o reeditare a finalei Ligii Naționale din stagiunea 2021-22. Atunci, ardelenii au avut câștig de cauză și s-au impus cu scorul de 3-1 la general. Astfel, Șepcile Roșii și-au adjudecat al doilea titlu consecutiv.

A fost al doilea sezon la rând în care U-BT Cluj a fost nevoită să treacă de gruparea de la marginea capitalei în drumul spre trofeu. În sezonul 2020-21, studenții au dat piept cu ilfovenii în semifinalele campionatului și au avut o serie extrem de dificilă, în ciuda absenței lui Vlad Moldoveanu din tabăra adversarilor. Campioana României a obținut biletul spre finală după o victorie cu 75-56 în BTarena în meciul 5.

În ciuda momentelor amintite, unul dintre cele mai mari succese din istoria clubului CSO Voluntari a venit chiar în sala rivalei. În 2021, la Final Eight-ul Cupei Românie din BTarena, Troublemakers au obținut primul trofeu din istoria clubului. Un an mai târziu, aceștia au dat peste U-BT Cluj în penultimul act de la turneul final al aceleiași competiții și au reușit mai apoi să își apere trofeul.

În acest sezon, Voluntari nu a reușit un „three-peat”. Gruparea pregătită de Ainars Bagatskis a pierdut în sferturile Cupei cu SCM U Craiova și a ratat un duel în semifinale cu U-BT Cluj. Elevii lui Mihai Silvășan au mers până la capăt și au obținut în cele din urmă trofeul.

U-BT Cluj și CSO Voluntari au avut parte deja de un meci direct în această stagiune. Aceasta a avut loc în Supercupa României de la Ploiești. Din nou, Șepcile Roșii au avut câștig de cauză și și-au trecut în palmares primul trofeu al sezonului, prin victoria cu 78-76.

La cinci luni de la acel meci, cele două formații se află în situații diametral opuse. Clujenii continuă să domine competiția internă. După ce și-au adjudecat Cupa României, aceștia au revenit pe parchet pentru restanța cu SCM Timișoara cu o victorie cu scorul de 83-59.

U-BT se află pe primul loc în Top 10, cu un bilanț de 9-1. CSM Oradea are același număr de înfrângeri, dar are cu un meci mai puțin disputat. În singura confruntare directă dintre cele două, campioana României a avut câștig de cauză cu 78-65.

De cealaltă parte, CSO Voluntari nu are parte de rezultatele așteptate în această stagiune. Ilfovenii s-au despărțit de Sașa Ocokoljic în timpul acestui sezon, iar acesta a fost înlocuit cu Ainars Bagatskis. Echipa a ratat ocazia de a își apăra Cupa României, după cum aminteam anterior.

În Liga Națională, Troublemakers se află pe locul cinci, cu un bilanț de 4-6. Primele două meciuri din faza a doua au adus două eșecuri pentru vicecampioni. Primul a venit acasă, cu Rapid București, scor 76-98. Câteva zile mai târziu, alb-albaștrii au pierdut pe terenul lui BC CSU Sibiu, cu un coș în ultima secundă al lui Blumbergs.

Karel Guzman este coșgheterul lui U-BT Cluj, cu 14 puncte pe meci. La recuperări, primul este Emi Cățe, cu 6.5 de astfel de realizări pe meci, iar cel mai bun pasator este Nemanja Gordic, cu o medie de 4.5 assist-uri.

La CSO Voluntari, Maurice Watson, jucător venit în toiul sezonului, este atât cel mai bun marcator (12.6 puncte pe meci), cât și cel mai bun pasator (6.7 assist-uri pe meci). Liderul la recuperări este Eric Thompson, cu 7.9 pe meci.

Confruntarea dintre U-BT Cluj și CSO Voluntari are loc sâmbătă, 4 martie, de la ora 18:00 și poate fi urmărită pe FRB TV.

*foto: Adi Berger/sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!