Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj termină Grupa J pe locul secund și se califică în playoff-ul FIBA Europe Cup

U-BT Cluj termină Grupa J pe locul secund și se califică în playoff-ul FIBA Europe Cup

U-BT Cluj a reușit o victorie în ultima etapă din grupele principale a FIBA Europe Cup, scor 82-71, împotriva celor de la Ironi Ness Ziona.

După această victorie, U-BT a obținut victoria cu numărul patru în Grupa J și a obținut calificarea în playoff-ul FIBA Europe Cup.

Clujenii au terminat pe locul secund cu 4 victorii și 2 înfrângeri, la fel ca liderul Tsmoki Minsk, întrucât rezultatele directe cu bielorușii au fost egale (78-76 pentru Tsmoki la Minsk, 76-74 pentru U-BT la Cluj). Astfel, s-a luat în considerare coșaverajul, unde Tsmoki a fost net superioară, +35 față de +14.

Astfel, elevii lui Mihai Silvășan și Dusko Vujosevic vor întâlni în runda următoarea formația germană medi Bayreuth, care a câștigat grupa I cu un palmares de 5-1.

Bayreuth este o formație de primă liga germană, care în acest moment ocupă locul 11 în Bundesliga. Originară din orașul Bayreuth, „medi” joacă în sala Oberfrankenhalle, construită în 1988, cu o capacitate de 4.000 de locuri.

Cel mai bun marcator al formației nemțești în FIBA Europe Cup este Reid Travis, cel care a adunat 14,8 puncte, cu 5,8 recuperări și +16,8 la eficiență.

Partidele din sferturile FIBA Europe Cup se joacă pe 4, respectiv 11 martie. Rămâne să vedem pe ce terenul cui va avea loc primul duel.

Interesant este faptul că, dacă Oradea reușea să ducă la capăt revenirea de scor cu Tsmoki Minsk și să câștige în Belarus, U-BT ar fi câștigat grupa și ar fi jucat contra celor de la Bakken Bears, care au trecut in extremis de Benfica Lisabona în ultima rundă a grupelor.

*foto: fiba.basketball

6 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    criterii de departajare
    Al doilea criteriu in caz de egalitate (primul e diferenta de cosaveraj din meciurile directe) e numarul mai mare de puncte marcate in meciurile dintre echipele aflate la egalitate - adica MInsk are prioritate pentru ca a marcat 78 de puncte - vs 76 U. Oricum e aceasi situatie, cu U pe locul 2.

    cu 4 ani în urmă (06.02.2020)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca msarto:

      @R Razvan ?
      Din moment ce diferenta de cosaveraj -2 +2 din meciurile directe ii 0 rezulta ca echipele au acelasi numar de puncte marcate (in meciurile directe). Aici nu se aplica "puncte in deplasare" ca la fotbal. Urmatorul criteriu ii cosaverajul pt toata grupa. Articolul e corect.

      cu 4 ani în urmă (06.02.2020)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu mihaitha :

    Bravos
    Felicitari echipei si staff-ului tehnic pentru munca depusa si rezultatele obtinute. Mult succes in playoff!

    cu 4 ani în urmă (06.02.2020)
    • U BT Cluj-Napoca ereticus:

      U
      Mulțumim

      cu 4 ani în urmă (06.02.2020)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Pana la urma sezonul asta U BT arata ca o echipa mare... chiar daca jocul nu merge uns, atunci cand sunt cu cutitul la os, livreaza. Previziunea mea e ca vor castiga cupa, iar in campionat, chiar si pornind de pe locul 2, tot favoriti sunt. In FIBA Europe Cup, sfertul de finala cu medi nu ar trebui sa constituie o problema, in schimb in semifinala cu Pinar va fi mission imposible...
    O ultima mentiune, publicul din HD a fost aseara de nota 10, a trecut ceva vreme de cand nu am vazut asa atmosfera la Cluj. Sper sa vad la fel si in F4 cupei.

    cu 4 ani în urmă (07.02.2020)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      words of wisdom :))
      asa sa fie cum anticipezi :))

      desi doua meciuri in doua zile, venite dupa un meci cu incarcatura cu sb si unul cu si mai mare incarcatura cu ironi, cred ca isi pun amprenta si pe cei mai buni sau constanti jucatori. Ori Oradea nu vine la cluj sa ofere titluri.
      In fiba europe sunt de acord, ne oprim maxim in semi, sanse 0 sa trecem de pinar, daca asta e match-up-ul.
      Eu zic sa ramana echipa in HD dar nu va fi asa, U-BT nu va accepta treaba asta desi ar avea si ei de castigat...

      cu 4 ani în urmă (07.02.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!