Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj țintește a noua victorie în acest sezon al Ligii Naționale în disputa cu Rapid București

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
01.12.2023

U-BT Cluj țintește a noua victorie în acest sezon al Ligii Naționale în disputa cu Rapid București

U-BT Cluj-Napoca a avut o săptămână de pauză în Liga Națională de Baschet Masculin, dar nu a stat degeaba în acest timp. Ardelenii au câștigat un thriller cu Lietkabelis în EuroCup și se pregătesc pentru o dispută pe terenul lui Rapid București în etapa a 11-a a Ligii Naționale.

Confruntarea directă din tur a decurs în favoarea campioanei României. Ardelenii au câștigat pe teren propriu la ce avea să fie primul meci din competiția internă din acest sezon. Scorul final al acelei dispute a fost 79-56, în bună măsură datorită unui ultim sfert dominant.

Emi Cățe a fost cel mai bun marcator al acelei dispute, reușind să adune 19 puncte și 7 recuperări. Karel Guzman s-a remarcat cu un double-double, având 14 puncte și 10 recuperări. Tot 14 puncte a avut și Bryce Jones. Pentru feroviari a ieșit la rampă Sayeed Pridgett, cu 13 puncte.

Acel duel avea să dea startul unei serii de opt victorii consecutive pentru studenți în LNBM. Alb-negrii și-au câștigat toate meciurile de campionat, majoritatea la diferențe confortabile. Doar Dinamo București, CSO Voluntari și Laguna București au reușit să le pună probleme campionilor.

Echipa o duce aproape la fel de bine și în EuroCup, unde la finalul turului ocupă locul al doilea în grupa B, cu un bilanț de 7-2. Doar Gran Canaria stă mai bine în grupa B, cu un record perfect, în timp ce JL Bourg are același bilanț. De altfel, doar aceste două formații amintite au reușit să o învingă pe U-BT în a doua competiție europeană inter-cluburi.

De partea cealaltă, eșecul cu formația clujeană avea să dea startul unui run de succes pentru rapidiști. Aceștia au jucat întâi în preliminariile FIBA Europe Cup, unde au fost la un pas să obțină biletele pentru faza următoare în urma victoriilor cu Rabotnicki Skopje și Donar Groningen, respectiv a eșecului cu Sabah Baku.

Acomodarea la Liga Națională a fost puțin dificilă pentru alb-vișinii, care au avut două jocuri de luptă în urma experienței europene. Cu toate acestea, Rapid a reușit să le învingă pe CSO Voluntari și SCM Timișoara la capătul unor dueluri care au avut nevoie de prelungiri.

Feroviarii și-au dominat adversarii în următoarele patru etape, reușind să câștige la cel puțin 14 puncte diferență disputele cu Dinamo, CSM Târgu Jiu, CSM Galați și Laguna București. Seria de victorii a fost întreruptă weekend-ul trecut, pe terenul Coronei Brașov, după ce gazdele s-au impus cu 70-65.

Sayeed Pridgett este cel mai bun jucător al lui Rapid în startul de sezon, fiind liderul echipei la puncte (19.8), respectiv pase decisive (4.3). La recuperări, cel mai bine stă Toarlyn Fitzpatrick, cu o medie de 7.8

Pentru clujeni se remarcă Emi Cățe, care a fost cel mai bun jucător al echipei și în sezonul trecut de LNBM. El are cele mai multe puncte (14.4) și recuperări (7.9) pe meci din tabăra pregătită de Mihai Silvășan, în timp ce la pase decisive primul este Bryce Jones, cu 5.3 în medie.

Confruntarea dintre Rapid București și U-BT Cluj-Napoca are loc sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 19:00 și poate fi urmărită exclusiv pe FRB TV.

*foto: u-bt.basketball/Manases Sandor

1 comentariu la aceasta stire:
  • cristi_g :

    TV
    Sa inteleg ca nici un meci din aceasta etapa a LNBM nu se transmite la TV? Se pare ca mergem din rau in mai rau la acest capitol.

    cu 4 luni în urmă (02.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!