Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj, victorie clară în fața bulgarilor de la Balkan Botevgrad

U-BT Cluj, victorie clară în fața bulgarilor de la Balkan Botevgrad

U-BT Cluj a întâlnit în runda a doua din faza grupelor FIBA Europe Cup pe Balkan Botevgrad. Ca fapt inedit, partida s-a jucat la Sala „Horia Demian”, din pricina faptului că BTarena era ocupată de un concert al artistului Enrique Iglesias. Revenirea elevilor lui Silvășan în sala „tradițională” a Universității a fost însă de bun augur, U-BT reușind victoria în fața bulgarilor, scor 92-80. 

Clujenii au început meciul în formula Kerron Johnson, Patrick Richard, Artis Ate, Donatas Tarolis. De partea cealaltă s-au aflat pe teren în primul cinci Dimitar Dimitrov, Kris Minkov, Marko Radonjic, Jordan Callahan și Kenneth McElrath.

Gazdele au început extrem de bine partida iar Patrick Richard a transformat două aruncări de la 3 puncte. Primul coș din acțiune al oaspeților a venit de pe urma unei recuperări offensive a lui McElrath. Clujul a avut o defensivă extrem de agresivă care a ținut Balkan la doar 6 puncte în primele opt minute ale întâlnirii, când după reușita lui Rareș Uță, scorul arăta 23-6. O triplă a lui Dimitrov ducea Balkan la 11 puncte, dar imediat Rareș Uță a răspuns cu un and-one din assist-ul lui Johnson, iar după un coș de 3 puncte al lui Zganec, scorul primului sfert a fost stabilit la 31-11!

Sfertul doi a început cu un coș de 3 puncte al lui Stanislav Tsonkov. U-BT a răspuns  prin două stop-șuturi ale lui Patrick Richard (37-17). După un slam-dunk al lui Mihailo Sekulovic (39-23), Mihai Silvășan a cerut time-out. Kerron Johnson a pus stăpânire pe joc în finalul primei reprize, reușind chiar și cu un coș de 3 puncte cu care a încheiat prima repriză și a dus scorul la 54-31.

A doua repriză a debutat cu mai multe ratări, de ambele părți. Bulgarii au spart gheață, prin Daishon Knight și Marko Radonjic (54-36). Primele puncte ale ardelenilor în sfertul 3 au venit pe mâna lui Kerron Johnson. Treptat bulgarii s-au apropiat și au ajuns la 15 puncte (60-45). Tarolis a oprit seria bulgarilor cu un coș de 3 puncte. După două libere ratate de Planinic, Jordan Callahan a pus un coș de 3 puncte. Au urmat însă două reușite consecutive ale lui Artis Ate, din pasele decisive ale lui Calnicenco, grație cărora scorul s-a dus la 67-48 iar bulgarii au cerut timp de odihnă. Finalul sfertului 3 a aparținut însă oaspeților, care prin același Jordan Callahan au ajuns la 15 puncte după 30 de minute (71-56).

Artis Ate a deschis sfertul 4 cu un coș de 3 puncte și cu o pasă la alley oop pentru Darko Planinic, grație cărora diferența a ajuns din nou la 20 de puncte (76-56). Bulgarii nu s-au lăsat însă bătuți și au pus un run de 9-0 cu care au ajuns la 11 puncte de gazde (76-65). Clujenii s-au regrupat însă și după un stepback al lui Patrick Richard au readus U-BT la 18 puncte, cu 2:12 rămase de jucat (87-69). Pe final, clujenii s-au mai relaxat și Balkan a venit și la 10 puncte. Scorul final a fost stabilit de Patrick Richard, 92-80.

Patrick Richard a marcat 19 puncte, cu 8/15 din acțiune și 5 recuperări. Kerron Johnson a strâns 18 puncte, 9 pase decisive și 8 recuperări, pentru +26 eficiență, Darko Planinic a marcat 18 puncte, în timp ce Donatas Tarolis și Artis Ate au înscris câte 10 puncte. De partea cealalată, Jordan Callahan a marcat 16 puncte, în timp ce Dimitar Dimitrov și Daishon Knight au înscris câte 11 puncte.

Pentru U-Bt a fost a doua victorie din faza grupelor FIBA Europe Cup, după cea obținută în Suedia, contra Sodertalje, în timp ce Balkan a ajuns la 1-1. Etapa viitoare, elevii lui Mihai Silvășan și Dusko Vujosevic vor juca în deplasare, miercuri 6 noiembrie, pe terenul celor de la Enisey Krasnoyarsk.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!