Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT învinge pe BC Timisoara

Paul Olar

Paul Olar
10.03.2015

U Banca Transilvania și-a adjudecat restanța din etapă XXI. Gruparea pregătită de Marcel Țenter a învins pe BC Timișoara, scor 79-73, într-un joc ce a avut loc marți, la Sala Polivalentă. 

Echipele de start

U Banca Transilvania: Curtis Millage, Darius Hargrove, Sean Barnette, Mihai Silvășan Cătălin Baciu
BC Timișoara: Zlatko Jovanovic, Radenko Pilcevic, Dalibor Persic, Milos Pesic, Vladimir Tica

Formația oaspete câștigă angajamentul, însă pierde posesia. Primele puncte ale partidei vin după aproape două minute, când Mihai Silvășan scutură plasa de la mare distanță. Replica Timișoarei apare târziu, Zlatko Jovanovic găsindu-l în spațiul de trei secunde pe Vladimir Tica. Darius Hargrove înscrie de la trei puncte, 6-2. Radenko Pilcevic redresează situația și grație a două coșuri de trei puncte, tabela indică 8-11. Situația se menține echilibrată până în finalul actului, moment care reprezintă o ușoară descătușare a amfitrionilor. Frank Turner finalizează două contraatacuri rapide, 19-13. Oaspeții reușesc să limiteze ecartul până la finalul actului, 23-19.

Confruntarea capătă ritm în sfertul secund, din moment ce combatantele oferă un spectacol ofensiv excelent. Andrei Mandache înscrie de două ori din spatele semicercului și își distanțează colegii la șase lungimi, 33-24. Mai mult, clujenii câștigă mingea și își pedepsesc adversarii, forțându-l pe Dragan Petricevic să ceară timp de odihnă la 35-24. Chiar dacă bănățenii, în frunte cu Dalibor Persic, se străduiesc să limiteze din diferență, situația rămâne neschimbată la pauză, 48-37.

Încleștarea se reia cu o posesie clujeană, pierdută de Cătălin Baciu. Același pivot se revanșează la secvența următoare, zguduind panoul cu un slam-dunk, 50-37. Baschetbaliștii lui Dragan Petricevic nu au cedat însă la luptă. Bogdan Popescu și-a făcut loc în spațiul de trei secunde, în timp ce Milos Pesic și Kelvin Lewis au contribuit la finalizare.

Pentru a răsturna complet situația, bănățenii au inaugurat sfertul decisiv cu un parțial fugerător de 9-0, care a făcut ca tabela să indice 65-64. Repblica alb-negrilor a venit de la Curtis Millage, fundaș ce a punctat în tranziție ofensivă, 69-64. Repetatele încercări timișorene au finalitate când Zlatko Jovanovic își trece în cont un coș de la mare distanță, 71-70. Ascensiunea violetă continuă și Radenko Pilcevic egalează la 73, cu un minut rămas din timpul regulamentar.

Sean Barnette liniștește oarecum apele pe Someș, printr-un fault coș.  Timișoara are posesia, dar U își ține adversarii departe de coș. Apoi, Zlatko Jovanovic comite fault și îl trimite la linia de pedeapsă pe Curtis Millage, care nu greșește, 77-73. Darius Hargrove pune capac întâlnirii, cu un slam dunk. 

*Foto - Mircea Roșca/sportpictures.eu

5 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca trt :

    Totalbaschet...
    Da puneti-va odata de acord cu scorul...sau nu vorbiti intre voi,Paul Olar cu Eduard Popa?

    cu 9 ani în urmă (10.03.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    scor
    79-73

    cu 9 ani în urmă (10.03.2015) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca trt :

    meea
    Eu stiu...mai ramane sa se puna de acord si cei de la Totalbaschet sau poate inca mai citesc statistica pe FRBaschet live,cine stie...

    cu 9 ani în urmă (10.03.2015) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca trt :

    Totalbaschet...
    Sa inteleg ca am primit primele avertismente,la postarile mele?

    cu 9 ani în urmă (11.03.2015) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca trt :

    ...
    Hahahahahah.mi-am dat si eu unlike!!!

    cu 9 ani în urmă (11.03.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!