Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT își adjudecă Derby-ul Ardealului după un final încins

Paul Olar

Paul Olar
17.10.2015

U-Banca Transilvania a obținut sâmbătă, 17 octombrie, a doua victorie consecutivă. Gruparea de pe malul Someșului a învins pe CSU Atlassib Sibiu cu scorul de 77-74, într-o dispută ce a contat la etapa cu numărul IV a Ligii Naționale de baschet masculin.

Echipele de start

U-Banca Transilvania: Filip Adamovic, Muhamed Pasalic, Kyndall Dykes, Karamo Jawara, Cătălin Baciu
U-BT Cluj-Napoca: Kevin Hardy, Georgian Păun, Lawrence Gilbert, Boris Lalovic, Will Paul

Angajamentul este câștigat de către gazde, care inaugurează tabela prin stop shoot-ul semnat Kyndall Dykes. CSU răspunde printr-o aruncare spectaculoasă a americanului Lawrence Gilbert. Tot trupa lui Dan Fleșeriu are inițiativa, Boris Lalovic trecându-și în cont un coș cu fault, 7-2. Chiar dacă Darius Hargrove și Ivan Zigeranovic contribuie cu puncte de pe bancă, Sibiul se menține la conducere. De asemenea, gruparea de pe Cibin încheie spectaculos sfertul, printr-un semi-cârlig al lui Kevin Hardy. 

U-BT nu se regăsește nici la primul atac al sfertului secund, iar vizitatorii profită, aducând un nou coș prin Kevin Hardy. Totuși, tandemul bosniac Filip Adamovic & Muhamed Pașalic limitează diferența grație aruncărilor de la mare distanță. Darius Hargrove o readuce spectaculos pe U-BT în joc, făcând șah-mat apărarea adversarilor prin aruncări de la semi-distanță. Mai mult, Filip Adamovic își trece coechipierii în avantaj la pauza jocului, 42-41. 

Partida se reia cu o reușită de partea galben-albaștrilor. Darius Hargrove prestează la fel de inspirat, combatantele remarcându-se ulterior cu un parcurs echilibrat. Practic, atât U-BT, cât și CSU, alternează la conducere pe parcursul sfertului trei. Astfel, actul se încheie la scorul de 56-55.

Kyndall Dykes inaugurează perioadă decisivă cu un three point play, 59-55. Același american îi desprinde pe clujeni la șase lungimi, 61-55. Deși oaspeții se apropie, U-BT domină jocul, iar Filip Adamovic îl găsește senzațional pe Karamo Jawara, 65-61, forțându-l pe Dan Fleșeriu să ceară time out. Lucrurile nu se schimbă și Filip Adamovic pedepsește defensiva adversă de la mare distanță, 68-61. Sibiul revine, dar nu găseste resurse suficiente. 

Realizând situația dificilă, Octavian Popa Calotă iese la rampă în două rânduri și chiar apropie situația la un punct. Finalul se încinge și mai mult după faultul tehnic dictat asupra lui Calotă, de pe urma căruia amfitronii stabilesc scorul final. Nemulțumiți cu decizia de arbitraj, sibienii hotărăsc să facă non-combat la ultima acțiune a încleștării.  

Autor a 23 de puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive, Filip Adamovic a reprezentat principala gură de foc a învingătorilor. Ivan Zigeranovic a strâns 12 puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă, în timp ce Darius Hargrove a contribuit prin 12 puncte, 3 recuperări și 3 assist-uri.

În replică, Kevin Hardy a avut 18 puncte, iar Boris Lalovic a totalizat 14. Octavian Popa Calotă a pus pe tabelă 10 puncte, pe când Will Paul a terminat întâlnirea cu 9 puncte înscrise.

*Foto: Manases Sandor/u-mobitelco.ro

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe randy :

    "in replica"
    Poate il treceti si pe Calota la statistica...sau la voi 9 e mai mare ca 10

    cu 8 ani în urmă (17.10.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe randy :

    statistica
    Asa da, un pic de atentie nu strica.

    cu 8 ani în urmă (18.10.2015) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca zol2121 :

    napoca
    atmosfera f slaba, abia se mai urla, canta la meciurile de baschet... bine ca sunt foarte multi copii poate in cativa o sa avem iarasi galerie...

    cu 8 ani în urmă (18.10.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!