Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

"U"-BT Mobitelco și CSM Oradea inaugurează prima etapă din 2014

Paul Olar

Paul Olar
16.01.2014

Liga Națională

Etapa XIV

Vineri, 17 ianuarie, ora 18:00

Sala Sporturilor "Horia Demian"

În direct la Digi Sport

8-5 Fișa meciului 10-2

"U"-BT Mobitelco primește vineri, 17 ianuarie, vizita formației CSM Oradea, într-o dispută ce contează la etapa a-XIV-a. Confruntarea debutează la ora 18:00 și va fi arbitrată de o brigadă formată din Laurențiu Grigoraș, Mircea Șerban, respectiv Sorin Drugău.

Eliminarea din Cupa României a produs un început de săptămână tensionat la Cluj-Napoca. Ca o consecință a celor două înfrângeri suferite fără drept de apel în fața celor de la BCM U Pitești,  conducerea transilvăneană a luat o serie de hotărâri. În primul rând, gruparea de pe malul Someșului a renunțat la colaborarea cu directorul tehnic Milorad Perovic, sârbul Ivan Kuburovic este suspendat pe o perioadă nedefinită, iar unii dintre baschetbaliști au fost penalizați financiar. Totuși, cea mai importantă decizie este menținerea lui Dorin Pintea în funcția de principal, oficialii sperând că echipa a primit "șocul" necesar pentru a bifa primul succes al anului.

Dacă pe malul Someșului Mic apele sunt încă tulburi, putem spune că pe Criș se întâmplă tocmai opusul. CSM-ul a încheiat luna trecută un tur de campionat perfect, care pe lângă duelurile crâncene din Liga Națională, a adus și o participare pe plan european. Chiar dacă nu au izbutit performanța de a ieși din grupele EuroChallenge, băieții lui Cristi Achim s-au remarcat cu victorii de răsunet, împotriva unor nume grele, precum cel al turcilor de la Royal Hali Gaziantep. Mai mult, bihorenii s-au calificat în Final Four-ul Cupei României după o dublă cu BC Timișoara, "leii" încercând să-și continue parcursul excelent și în Liga Națională, acolo unde ocupă poziția secundă, cu un bilanț de 10 succese și 2 eșecuri.

Revenind la încleștarea de vineri, trebuie spus că pe parchetul din "Horia Demian" vor fi prezente două dintre grupările ardelene cu performanțe notabile în ultimii ani. În totalul de 24 de meciuri consemnate între "U" și CSM, "alb-negrii" au ieșit învingători în 16 dintre acestea. În schimb, Franklin și compania se pot lăuda că au trecut de oponenții clujeni în sferturile de finală ale sezonului 2012/2013, precum și în turul de campionat al actualei stagiuni.

*Foto: Andor Marton

8 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    "U"
    Vom pierde, dar macar sa o facem cu fruntea sus si nu inotand in umilinta! Sper ca Silvasan si-a luat pastilele si nu mai rage sau injura ca un primat preistoric!

    cu 10 ani în urmă (16.01.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Florin4D :

    @ARM
    Nu fii asa pesimist, jucati pe propriul teren, unde sunteti neinvinsi in campionat, iar acest meci reprezinta un derby local important, echipa voastra mereu s-a motivat exemplar in meciurile tari.

    Eu personal cred ca e un veritabil meci de 50/50 si nu ma incanta deloc statutul de "fiara ranita" al lui "U", dimpotriva.

    Sa castige cel mai bun! Ne vedem la sala !

    cu 10 ani în urmă (16.01.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      @Florin4D
      Diplomat ca de obicei!

      Fie ca cel mai bun sa castige si sa avem parte de un meci frumos, un meci in care arbitrii vor fi stapani pe situatie si vor interveni doar atunci cand este cazul! Spun de arbitrii deoarece cu Pitestiul au fost complet pe langa subiect si predicat dar fara sa influenteze soarta meciului castigat de Pitesti pe merit!

      Respect!

      cu 10 ani în urmă (16.01.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Voi fi la sala!

      cu 10 ani în urmă (16.01.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    no mercy! :)
    Optimismul exagerat dauneaza grav realitatii! :))

    Hai CSM!

    cu 10 ani în urmă (16.01.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Ce a spus Florin este un exemplu de diplomatie, ce spui tu este un exemplu de egoism! Ti-am dat minus nu pentru ca nu este adevarat ce spui ci pentru ca este intr-un contrast evident cu mesajul lui Florin!

      cu 10 ani în urmă (17.01.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    egoism
    de vreme ce in baschet nu exista scor egal, sint mereu egoista cind e vorba de CSM! :)) Ramine cum am stabilit anterior: Hai CSM!

    cu 10 ani în urmă (17.01.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Ok, cum vrei tu Mira da daca cumva va batem sa sti ca fac misto de tine! Daca nu, voi aprecia victoria adversarului! Fair Play ii zice parca!!!!

      cu 10 ani în urmă (17.01.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!