Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT nu a ratat nicio aruncare din acțiune în sfertul al treilea al duelului cu Oradea

U-BT nu a ratat nicio aruncare din acțiune în sfertul al treilea al duelului cu Oradea

U-BT Cluj-Napoca a învins-o la scor (103-80) pe CSM CSU Oradea în meciul doi al finalei LNBM. Cea mai mare parte a diferenței se datorează sfertului trei, când elevii lui Mihai Silvășan au evoluat fără greșeală.

Clujenii au controlat prima repriză însă, la pauză, aveau un avantaj de doar șapte puncte: 45-38. După revenirea de la vestiare, U-Banca Transilvania a încântat publicul din Sala Polivalentă, terminând penultimul act fără ratare din acțiune.

În cele zece minute, alb-negrii au adunat 37 de puncte (6/6 de la distanță, 6/6 din interiorul semicerului, 7/8 de la linia de libere), 11 pase decisive și 7 recuperări. Marcatorii au fost Donatas Tarolis (10 puncte), Patrick Richard (8 puncte), Marquis Wright (8 puncte), Karel Guzman (6 puncte), Andrija Stipanovic (3 puncte) și Justin Edwards (2 puncte).

De partea cealaltă, CSM Oradea a reușit doar 18 puncte, având cinci ratări din exteriorul liniei de trei puncte și trei ratări la aruncările de două puncte. De asemenea, elevii lui Cristian Achim au avut 6 pase decisive, 2 recuperări și 8 faulturi comise.

Așadar, U-BT Cluj-Napoca a câștigat sfertul al treilea la o diferență de 19 puncte, scor 37-18, asigurându-și un avantaj confortabil. La finalul meciului, Edwards ne-a povestit ce le-a spus Silvă în vestiar, la pauza meciului:

Ne-a zis să ne concentrăm în apărare, să îi oprim pe adversari și să aruncăm cu încredere. Toată lumea a aruncat cu încredere și antrenorul ne-a încurajat să continuăm să dăm totul, indiferent de avantajul de pe tabelă. Ne-a spus să încercăm să creștem diferența cât mai mult.

Datorită victoriei din BTarena, „studenții” se află la un singur succes de câștigarea titlului național, primul după cel obținut în 2017. Prima ocazie de a realiza acest lucru va fi marți, 15 iunie, de la ora 20, în Arena Antonio Alexe din Oradea.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball, frbaschet.ro - captură foto

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Statitici
    interesante dupa cele doua meciuri .La FG, in primul meci am avut doar 45%, dar Oradea numai 38%, in al doilea, Oradea a avut un procentaj mult inbunatatit, respectiv 53 % . Insa noi am avut un procentaj aproape ireal de 65 % ! La libere, in ambele meciuri Oradea a beneficiat de mai multe, in primul joc, 22 libere ( 77% ) fata de 12 ale noastre ( 50% ), iar in al doilea, 25 ( 68% ) fata de 21 ( un incredibil 95%!!! ) . Cat priveste aportul jucatorilor, in ambele meciuri Stipancic, Tarolis si Richard au fost hotaratori, cu procentaje la FG bine peste 50%, in al doilea joc Petrica avand chiar 100!!! Ceilalti trei straini, in ambele meciuri sub 50% , aport slabut, ca deobicei . Un lucru e clar, nu avem cum sa mai prindem un FG de 65% numai cu aportul celor 3, iar Oradea poate efectiv mai mult decat a aratat-o la Cluj . Finala se joaca, haide U!!!

    cu 2 ani în urmă (13.06.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!