Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca obține o victorie spectaculoasă împotriva lui Hapoel Holon

U-BT Cluj-Napoca obține o victorie spectaculoasă împotriva lui Hapoel Holon

Miercuri, 17 noiembrie, U-BT Cluj-Napoca a disputat cel de-al 4-lea meci din sezonul regulat al Basketball Champions League. La fel ca în etapa trecută, alb-negrii au întâlnit-o pe Hapoel Holon, echipă ce în ediția precedentă a ajuns în Final 8-ul competiției.

Formația de start a gazdelor a fost alcătuită din Brandon Brown, Patrick Richard, Elijah Stewart, Stefan Bircevic și Andrija Stipanovic. De partea cealaltă, oaspeții au început cu Joe Ragland, Rafael Menco, Michale Kyser, Chris Johnson și Steven Gray.

Primele puncte ale jocului au fost înscrise de Johnson de la mare distanță. La celălalt panou, Stipanovic a marcat de două ori, însă același lucru a reușit și Kyser, adversarul său direct. Johnson, Menco și Kyser au mărit avantajul israelienilor la nouă puncte, 13-4, iar Mihai Silvășan s-a văzut nevoit să ceară primul time-out al confruntării. După reluarea jocului, Richard și Stewart au reușit două faze ofensive excelente: o triplă și un alley-oop. Au urmat cinci puncte consecutive marcate de Johnson și diferența a ajuns din nou la nouă puncte. Venit de pe bancă, Dustin Hogue a răspuns cu șase puncte însă, la finalul actului inaugural, scorul era 24 la 17 pentru Holon.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

În debutul secvenței secunde, Richard a contribuit la cinci puncte marcate de către clujeni, dar oaspeții și-au reclădit avantajul de șapte puncte. Gazdele au reușit câteva faze defensive bune, însă nu au profitat în ofensivă și, astfel, diferența de pe tabelă s-a menținut. La jumătatea sfertului doi, Karel Guzman a reușit un and-one și, după încă un coș de trei puncte al lui Stewart, jocul a devenit mult mai interesant. De partea cealaltă, Gray a fost de neoprit, iar Silvășan a cerut al doilea timp de odihnă. Elevii lui Maurizio Buscaglia au gestionat mai bine finalul reprizei și au intrat la vestiare cu un avantaj de nouă puncte: 46-37.

După pauză, U-Banca Transilvania a reușit un parțial de 5-0 în 50 de secunde, provocând o cădere nervoasă a tehnicianului italian de la Hapoel Holon. Acesta a solicitat întreruperea jocului, însă alb-negrii au înscris încă cinci puncte și au trecut la conducere: 47-46. Ardelenii, susținuți vocal de pe bancă de rezervele echipei, au continuat să evolueze excelent și s-au distanțat la două posesii: 53-48. Au urmat trei coșuri marcate de Johnson și Menco, iar israelienii au revenit în față. După un joc extrem de disputat, sfertul al treilea s-a încheiat cu scorul de 61 la 57 pentru Holon.

Secvența decisivă a început cu două faulturi antisportive primite de către cele două echipe. Stipanovic și Stewart au readus-o pe U-BT la un punct de adversară, însă Niv Misgav a răspuns cu un coș cu fault. În ciuda unei apărări bune a trupei lui Silvășan, oaspeții au continuat să găsească drumul spre coș și s-au menținut la conducere. Brown a înscris de la mare distanță, iar Stipanovic a marcat un and-one prin care și-a adus echipa la două puncte, 71-73, la jumătatea sfertului patru. Richard a marcat și el din afara semicercului, însă Fred Bourdillon a răspuns prin același procedeu. Cu două minute înainte de final, Stipanovic a restabilit egalitatea cu un coș din fața panoului. Guy Pnini a reușit o aruncare extrem de dificilă în ultimele 60 de secunde, iar Hapoel Holon s-a distanțat la patru puncte: 83-79. Cu mai puțin de 15 secunde rămase, Guzman a reușit o intercepție și Richard a înscris de la distanță coșul egalării, 83-83, trimițând meciul în prelungiri.

U-BT nu a marcat la primele două faze din overtime, în timp ce Holon a înscris trei puncte. Menco și-a dus echipa la patru puncte diferență dar, la celălalt panou, Stewart a reușit un dunk și a transformat și libera suplimentară. La următoarea fază, Bircevic a marcat un coș de trei și gazdele au revenit la conducere: 90-89. Cu 30 de secunde rămase din prelungiri, scorul era 91 egal, iar Holon avea posesia. Pnini a reușit un coș de la distanță extrem de important, iar Silvășan a solicitat un timp de odihnă pentru a pregăti ultima fază. Mingea a ajuns la Richard, care a reușit încă o triplă spectaculoasă și a fost rândul lui Buscaglia să ceară time-out. În atac, Pnini a fost aproape de coșul victoriei, însă mingea nu a intrat și meciul a intrat în a doua repriză de prelungiri (94-94).

Guzman și Stewart au dus scorul la 97-94, dar Bourdillon a restabilit egalitatea cu un coș din afara semicercului. Brown a reușit patru puncte consecutive, iar campioana României a devenit prima formație care a atins borna celor 100 de puncte: 101-97. Același Brown a obținut o intercepție și Stipanovic a fost trimis la linia de libere. Pivotul lui U-BT a transformat doar prima aruncare iar, la celălalt panou, Bourdillon a marcat încă o triplă, scorul devenind 102 la 100 pentru gazde. Oaspeții au reușit o intercepție, dar Pnini a înscris o singură liberă și Guzman a fost trimis la linia de pedeapsă. Cubanezul și-a păstrat cumpătul și și-a trecut în cont două puncte, aducând victoria lui U-BT: 106-101.

Andrija Stipanovic a fost cel mai bun marcator al Clujului, cu 29 de puncte și 7 recuperări. Brandon Brown a marcat 20 de puncte cu 8 pase decisive, în timp ce Patrick Richard a înscris 17 puncte, cu 8 recuperări și 8 pase decisive. Totodată, Elijah Stewart a adunat 14 puncte, cu 4 capace și Dustin Hogue 12 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

De partea cealaltă, șapte jucători ai israelienilor au înscris cel puțin 10 puncte, conduși de Niv Misgav, care a marcat 19 puncte.

După acest meci, U-BT Cluj are un palmares de 3-1, în timp ce Hapoel Holon coboară la 2-1 în clasamentul Grupei G.

În următoarea rundă, U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui Happy Casa Brindisi, în timp ce Hapoel Holon joacă acasă cu Darussafaka Tekfen.

*foto: Manases Sandor/championsleague.basketball

16 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    Stipa și Brown
    Foarte bun meci făcut de Stipanovici și de Brown, foarte importanta victoria, încă avem șanse la primul loc în grupă.

    cu 2 ani în urmă (18.11.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Jojo Mojo :

    Dumnezeule!
    S-au dus naibii toate calmantele si doua pachete de tigari. Epuizasem si toate rugaciunile...ce meci incredibil! Jos palaria! Incredibil cata determinare au avut! Petrica a fost zeu! Stipe la fel. Haideeee U!!!!

    cu 2 ani în urmă (18.11.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    VICTORIE!
    Ce păcat că nu am putut fi în sală. Avem ECHIPĂ și jucători cu caracter! HAIDE „U”!

    cu 2 ani în urmă (18.11.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    VICTORIE...
    Mare victorie. Jos pălăria pentru jucători și staf ( deși nu au ratat ocazia unui tehnic care putea să ne coste ). Altfel cred că putem aspira la locul 2. Avem nevoie de victorie acasă cu italienii.
    Adversarii, foarte buni și foarte norocoși. Cred că dacă aruncau în panoul lor mingea intra în coșul nostru. .. HAIDE U !

    cu 2 ani în urmă (18.11.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    Probabil
    cel mai bun meci facut de U. Cand castigi dupa 2 reprize de prelungiri, fara ca Bircevic sa straluceasca, valoarea lotului nu mai are subintelesuri. Felicitari.

    cu 2 ani în urmă (18.11.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    Epic
    Atât 😊

    cu 2 ani în urmă (18.11.2021) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca M F :

    Mandru de voi !
    Ce mult ne-ati lipsit, ce mult v-am lipsit ! Bravo baieti !

    cu 2 ani în urmă (18.11.2021) Raspunde
  • Vasilica :

    Meci de vis si Petrica cu sange rece
    Un meci minunat, o victorie a echipei, iar pt noi iubitorii de baschet un roller-coaster cu final fericit. 50 de minute de baschet intens cu peste 200 puncte si o echipa romaneasca invingatoare... De VIS!

    cu 2 ani în urmă (18.11.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    U-BT
    De departe e cea mai buna echipa pe care am avut-o vreodata! In mod normal, Holon ar sterge pe jos cu orice echipa din LNBM. Au avut vreo 5 jucatori care oricand te pot ingropa de la 3p.
    Ce aparare, ce jucatori, ce detenta la Guzman si Stewart!
    FABULOOOS!
    Primele 5 min din sfertul 3 cred ca au fost cele mai bune ale meciului, cu o aparare sufocanta!

    cu 2 ani în urmă (18.11.2021)
    • Ricardo:

      Holon
      Matura pe jos cu multe din echipe din Israel bate la peste 10 pct in Italia .... ce vreti mai mult! Astazi Clujul a luptat cu eroism, a rezistat incredibil si seara le-a fost incununata cu o victorie ce va fi pastrata in inimile iubitorilor de baschet ani buni de acum incolo!

      cu 2 ani în urmă (18.11.2021)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Bravo !
    Mare pacat pentru clujeni ca nus-au putut bucura live de meciul asta.

    cu 2 ani în urmă (18.11.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Mai e mult...
    ...până departe... vorba aia. Nu știm dacă o să ieșim din grupe, cu atât mai puțin ce-am putea face odată ieșiți din grupe.

    Dar ce știm e că ne-am putut bucura sezonul ăsta de niște victorii la care acum câțiva ani nici n-am fi îndrăznit să visăm. Și ce mai știm este că asemenea victorii ridică, milimetru cu milimetru, imaginea și nivelul baschetului (la nivel de cluburi) din România.

    Sunt mândru de echipa asta, de la jucători la antrenori și staff. Determinare, caracter, sacrificiu, spirit de echipă. Asta arată meci de meci, de la începutul campeniei europene și până acum. Și astea, deși mai e mult până departe, sunt cele care sunt indispensabile ca să ajungem acolo... departe.

    cu 2 ani în urmă (18.11.2021) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    de infarct. Pentru ambele echipe. Mai ales ca oricare ar fi putut sa castige la un moment dat.
    Ma bucura nu numai victoria ci faptul ca avem o ECHIPA si chiar daca ar fi destule lucruri si mai putin bune de aratat, dupa un asa efort fantastic, o lasam asa.

    Felicitari tuturor!

    cu 2 ani în urmă (18.11.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Felicitari U-BT
    Meci fantastic facut de Cluj.
    Petrica al vostru chiar faca nu a facut un joc bun,a iesit la rampa exact cand a fost nevoie de el,asta arata ca este un jucator de clasa.
    Ma bucur pentru succesul vostru si asteptam si altele in continuare.

    cu 2 ani în urmă (18.11.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    felicitari
    si de la mine :)

    Una peste alta, o victorie grozava, dupa un meci nebun cu mult noroc dar si multa indrazneala din partea ambelor echipe. Faptul ca ne-am tinut de fundul lor 50 de minute e in sine un lucru extraordinar. Ca am fost acolo fizic si mental. Ca am si castigat e un mega bonus. Spun asta deoarece consider ca intr-o serie primul la 3 Hapoel e echipa superioara.
    Aseara insa a parut convinsa de victorie pe tot parcursul meciului. Poate asta a contribuit intr-o anumita masura la infrangerea la limita. Oricine ai fi, in sport sau in viata, pastreaza un pic de modestie, indiferent de "adversar" si celebreaza dupa fluierul final.

    cu 2 ani în urmă (18.11.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    bravo
    felicitari pt victorie. un meci extraordinar. U este cu mult peste restul echipelor din lnbm.
    inca odata felicitari

    cu 2 ani în urmă (18.11.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!