Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

"U" mărșăluiește în confruntarea cu BCM U Pitești

Paul Olar

Paul Olar
02.04.2013

96-66
20-10 Statistica 13-17

"U"-Mobitelco Cluj-Napoca nu a avut emoții în etapa cu numărul 30 și a terminat sezonul regulat cu o victorie. Trupa lui Niksa Bavcevic a surclasat pe BCM U Pitești cu scorul de 96-66 într-o dispută ce a avut loc marți seara la Sala Sporturilor "Horia Demian".

Prima repriză a confruntării a fost una echilibrată, în care gazdele au practicat un baschet dinamic, plăcut ochiului. Replica sportivilor din "Trivale" a venit de la Marcel Jones, servit ideal de cele mai multe ori de către compatriotul său, conducătorul de joc Adonte Gennie. Situația s-a schimbat radical în partea a doua a încleștării, "alb-negrii" izbutind să-și impună și mai puternic ritmul. Cu un atac orchestrat de reușitele lui Mihai Silvășan sau Vedran Nakic, campioana României s-a desprins serios pe tabelă începând cu minutul 26. Având o bancă scurtă datorită absențelor de marcă din lot, elevii lui Tudor Costescu nu au putut răspunde, iar clujenii au profitat de această incapacitate pentru a apăsa pedala de accelerație spre ultimul succes al stagiunii regulate.

Superioritatea ardelenilor poate fi vizibilă și pe statistică, Silvășan și compania fiind mai buni la procentajele din acțiune, recuperare, pase decisive, intercepții sau eficiență. În schimb, piteștenii au atribuit o mai mare atenție la posesia mingii, aceștia comițând 16 turnover-uri, față de 18 ale adversarilor. Totodată, banca grupării de pe malul Someșului a avut o pondere importantă la stabilirea câștigătoarei, rezervele lui "U" contribuind cu 31 de puncte.

Mihai Silvășan a fost MVP-ul întâlnirii, căpitanul amfitrionilor trecându-și în cont 31 de puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive. Sean Barnette a pus umărul la rezultatul echipei sale cu 13 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive, iar Vedran Nakic a pus pe tabelă 12 puncte. De partea cealaltă, Marcel Jones s-a remarcat cu 25 de puncte și 7 mingi recuperate.

1 comentariu la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    surclasat...
    E cam aiurea...Pitestiul a jucat cu oamenii care au prins minute doar in meciul cu Dinamo deci....nu a fost echilibrata partida. Rezultatul nu sugereaza absolut nimic! Pitestiul are o echipa noua...daca se pastreaza componenta anul viitor sigur ii vedem in play off (La fel si Rovinari)

    cu 11 ani în urmă (03.04.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!