Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U Mobitelco a câștigat ultimele șase confruntări directe cu CSU Sibiu

Adrian Micinic

Adrian Micinic
04.04.2012

CSU Sibiu și U Mobitelco Cluj-Napoca se vor întâlni pentru cea de-a 33-a oară în ultimii șapte ani. Confruntarea de miercuri (04.04), va fi cea de-a 14-a în sezonul regulat al Diviziei A masculin. Va fi poate cel mai puțin așteptat derby al Ardealului din ultimii ani. Acest lucru se datorează faptului că formația de pe Cibin este ieșită din calcule pentru o eventuală calificare în playoff.

Istoria recentă este favorabilă clujenilor care s-au impus în 19 partide, iar Sibiul a triumfat în 13. Situația în sezonul regulat este de 7-6 în favoarea actualei campioane a României. În plus, clujenii au triumfat în trei serii de playoff, iar sibienii au un singur astfel de triumf. În schimb, în Cupa României situația este diferită, întrucât Sibiul a fost mai bună în cele două dueluri consemnate.

Ultimele șase partide oficiale consemnate au fost adjudecate de către U Mobitelco. Este vorba despre trei meciuri în sezonul regulat, respectiv un 3-0 în playoff-ul precedentei ediții de campionat.

CSU Sibiu a învins ultima dată pe U Mobitelco pe 19 martie 2010, la Sala Transilvania, scor 73-70. De atunci în polivalenta sibiană s-au consemnat două succese ale clujenilor.

În turul actualei ediții de campionat, adică în ultima confruntare directă, la Sala Horia Demian, U Mobitelco a învins cu scorul de 96-85.
Zoran Krstanovic a avut 32 puncte, 16 recuperări și 6 pase decisive pentru 45 la eficiență. Kyndall Dykes a adăugat 23 puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări, iar Vladimir Mijovic a strâns 18 puncte, 10 recuperări și 6 pase decisive pentru învingători. De cealaltă parte, Jaytornah Wisseh a avut 31 puncte și 8 pase decisive, Nikita Khartchenkov a adăugat 21 puncte, iar Kaylone Riley a totalizat 17 puncte și 12 recuperări.

Va fi primul duel între Marcel Țenter, antrenorul care a cucerit ultimul titlu național, și Cristian Crăciun, care va susține primul meci în calitate de antrenor în fața propriilor suporteri.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!