Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U Mobitelco BT Cluj-Napoca - Campioana primeşte bani de la municipalitate

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
11.06.2011

Campioana României la baschet masculin, U Mobitelco BT Cluj-Napoca, va primi cea mai mare sumă de bani din partea Consiliului Local Cluj. Şedinţa aleşilor locali în cadrul căreia se va face anunţul este programată pentru marţi (14.06).

U Mobitelco BT Cluj a cucerit titlul de campioană naţională pentru prima dată după 15 ani, la capătul unei finale disputate în compania lui CSU Asesoft Ploieşti, încheiată cu scorul general de 4-2.

Potrivit Ziua de Cluj, echipa de baschet masculin a oraşului va primi suma de 150.000 lei. Echipa masculină de baschet va fi recompensată cu o sumă mai mare decât echipele de handbal masculin şi feminin, ambele urmând să încaseze câte 100.000 lei.

Diferenţa este explicabilă prin faptul că în sezonul 2010/11, U Mobitelco BT este singura echipă care a devenit campioană naţională în disciplina proprie.

Formaţia antrenată de către Marcel Ţenter va participa în FIBA EuroChallenge, cea de-a 3-a competiţie ca importanţă în baschetul continental rezervat echipelor de club, dar singura accesibilă României datorită faptului că baschetul românesc nu are statut profesionist. Echipa ardeleană va participa în EuroChallenge pentru prima dată în ultimii trei ani. Precedenta participare a Clujului datează din stagiunea 2008/09, când a întâlnit pe EWE Baskets Oldenburg, care a devenit campioană a Germaniei în respectivul sezon competiţional.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!