Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U Mobitelco Cluj suferă cel mai drastic eșec stagional

Adrian Micinic

Adrian Micinic
28.01.2012

U Mobitelco Cluj-Napoca a suferit cea mai categorică înfrângere în actuala ediție de campionat. Formația pregătită de către Marcel Țenter a fost spulberată în propriul fief cu scorul de 54-76 de către BC Mureș Târgu-Mureș.

Campioana în exercițiu a României suferă cel de-al doilea eșec intern stagional. Primul s-a consemnat pe 18 noiembrie 2011, când Energia Rovinari a triumfat cu scorul de 92-89, la capătul unui meci cu prelungiri.

În sezonul precedent clujenii au pierdut un singur meci la Sala Horia Demian. Acesta a fost suferit pe mâna marii rivale, CSU Asesoft Ploiești, în primul meci din propriul fief, scor 69-70. Au urmat apoi 14 victorii în sezonul regulat. În schimb, în playoff, U Cluj a câștigat șapte din cele opt meciuri jucate acasă. Înfrângerea a fost administrată de Gaz Metan Mediaș în semifinalele campionatului, scor 65-67. Clujul a revenit în acea serie pentru a se impune cu scorul general de 3-2.

Echipa din Cluj a stabilit și un record negativ cu ocazia acestui meci. U Mobitelco a înscris doar 54 de puncte în cele 40 minute de joc efectiv împotriva lui BC Mureș. Elevii lui Țenter au înscris sub 60 de puncte și la meciul cu Gaz Metan Mediaș din Cupa României. Acea confruntare s-a încheiat cu victoria campionilor, scor 56-55.

U Mobitelco a avut de abia 18 coșuri din acțiune marcate în acest meci și a terminat cu un procentaj de 36% la aruncările din acțiune. De notat că formația clujeană a avut sub40% și la aruncările de două puncte.
Niciun jucător al campioanei nu a atins procentajul de 50% la aruncările din acțiune în acest meci.

Pe de altă parte, U Mobitelco Cluj suferă cea de-a 5-a înfrângere în campionat. BC Mureș este prima echipă ce învinge campioana de două ori în actuala ediție de campionat.

Foto: u-mobitelco.ro

4 comentarii la aceasta stire:
  • popcorn14 :

    U vs Ms
    eh...au avut si clujenii o zi mai proasta nu trebe atata tam-tam, oricum Muresul si-a aratat valoarea, nu degeaba e singura echipa care a invins Timisoara in acest campionat! Let`s go tigers!!

    cu 12 ani în urmă (28.01.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @popcorn14
    Nu ai dreptate, si Muresul a jucat la fel de prost ca noi, daca ar fi fost o echipa mare ar fi trebuit sa ne administreze macar un 120 la cat dracu o fost ca mi si rusine sa ma gandesc la scor! Ne-au batut pe merit dar tot slab au jucat iar despre fluierici... ori sunt prosti ori sunt prosti si daca nici una dintre astea nu se aplica atunci inseamna ca sunt oligofreni!!!! Si nu spun ca au gresit flagrant in favoarea Muresului pentru ca au facut gafe monumentale si in favoarea noastre! ar trebui sa fie susopendati pe viata si inchisi in cusca!

    cu 12 ani în urmă (28.01.2012) Raspunde
  • Pitagora :

    @popcornule
    Nu eşti o persoană informată! Şi U Cluj a batut pe TM in acest campionat!
    Azi am jucat execrabil, parcă jucătorii ar fi fost sedaţi, cine ştie?! Un meci mai slab nici nu se putea!

    cu 12 ani în urmă (28.01.2012) Raspunde
  • bogdan13 :

    dap
    A fost o zi in care nu a iesit nimic, dar pe de alta parte nici in repriza a doua cu CSM-ul nu am stralucit deloc. Personal nu inteleg de ce a fortat Marcel atat de mult cu Pop, intrucat , fara suparare era complet depasit la fiecare faza, lucru care s-a intamplat si in repriza a doua in meciul cu CSM, cu atat mai mult cu cat din punct de vedere ofensiv Pop nu poate ajuta echipa cu absoult nimic. Mijovic pierde o gramada de mingi, sper ca Lawrence e accidentat si de aceea nu a fost pe foaie, intrucat el chiar incepuse sa-si dea drumul in ultima vreme. Se vede acum cat de mult inseamna pt echipa un Paul Chetreanu sau un Mihai Silvasan.
    Pe de alta parte trebuie remarcat faptul ca in sfertul 4 in momentul schimbarii lui Stanescu (tabela era pe la -20) o mare parte a salii l-a aplaudat pe Stanescu . Asa se intampla la Cluj cu jucatorii adevarati care isi vad de treaba lor. Stanescu ar trebui sa fie un exemplu pt orice baschetbalist din tara asta.

    cu 12 ani în urmă (28.01.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!