Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

"U" Mobitelco triumfă în derby-ul Ardealului

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
13.01.2013

89 - 76

36-13, 16-27, 15-15, 22-21

 Sala Horia Demian

11-6 Statistică 8-9

"U" Mobitelco BT Cluj-Napoca a izbutit să lege cele două victorii consecutive cu încă un succes repurtat, pe teren propriu, împotriva celor de la CSU Sibiu. Derby-ul ardealului s-a încheiat cu victoria obţinută cu multă trudă de elevii lui Niksa Bavcevic care, practic, au irosit un avantaj de 25 de puncte dobândit la începutul jocului.

După primele minute ale confruntării s-a observat clar diferenţa dintre cele două formaţii şi se putea anticipa cu uşurinţă care grupare va triumfa la finele celor 40 de minute. Totuşi sibienii au avut un moment de răbufnire, la începutul sfertului trei când s-au aflat la doar 5 puncte de adversar, însă Austin a decis să forţeze o aruncare de trei puncte, moment ce a decis, teoretic, meciul.

Trebuie remarcată prestaţia foarte bună a întregii echipe aruncate în luptă de Niksa Bavcevic. Clujenii parcă au uitat complet de jocurile modeste practicate în tur, dând dovadă de un joc colectiv mult mai productiv, dovadă fiind cele 28 de pase decisive. De asemenea gazdele au fost peste adversari la capitolele procentaje două puncte şi trei puncte, recuperări totalizând o eficienţă de 119 unităţi (57 după primul sfert respectiv 72 la pauză).

În ceea ce priveşte confruntarea propriu-zisă, primele 10 minute au fost cele decisive. "U" Mobitelco şi-a suprins adversarul, a marcat din toate poziţiile, a recuperat 12 mingi faţă de doar 2 ale adversarului şi a înscris 36 de puncte, cele mai multe marcate de formaţia clujeană într-un sfert. În schimb sibienii au comis foarte multe greşeli indivduale, au şi ratat în timp ce jocul colectiv a lipsit cu desfăvârşire. Prestaţia lui Wayne nici nu se poate compara cu cea de acum o etapă, pivotul american terminând jocul cu doar 5 puncte şi 8 recuperări. De asemenea, oaspeţii au suferit mult la capitolul joc colectiv având, cel mai probabil, mai multe recuperări decât blocaje efectuate în ofensivă. Majoritatea atacurilor erau finalizate la capătul unor acţiuni personale. Cei care l-au urmărit pe Miodrag Perisic au putut observa că tehnicianul nu este deloc mulţumit de prestaţia elevilor săi, mai ales în urma unei scheme demne de juniori prin care clujenii au punctat în ultimele 4 secunde ale primei reprize, prin Nikolov, când Perisic a plecat extrem de nervos spre vestiare.

La capitolul plusuri putem menţiona prestaţia lui Miţă Paul care se află la unul dintre cele mai bune jocuri din acest sezon. Fundaşul sibienilor a jucat excelent faţă de Jenkins, americanul terminând jocul cu -2 la eficienţă, terminând confruntarea cu 20 de puncte şi 21 de unităţi la eficienţă.

De partea cealaltă remarcăm pofta de joc a lui Hristo Nikolov. Bulgarul a ridicat în picioare de mai multe ori publicul din Sala Sporturilor Horia Demian cu câteva finalizări spectaculoase. El a avut 24 de puncte şi 24 de unităţi la eficienţă fiind cel mai bun jucător din lotul clujenilor.

Marcatori:
Cluj: Nikolov - 24 de puncte, 6 recuperări; Djapa - 19 puncte şi 4 recuperări; Wright - 15 puncte, 12 pase decisive şi 4 recuperări
Sibiu: Miţă Paul - 20 puncte şi 4 pase decisive; Austin 18 puncte

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    "U"
    Fluiericii astia sunt de toata scarba, intotdeauna vad alt meci si fluiera de prin amintiri!!! Cele mai clare mi-au fost fluieraturile impotriva lui "U" dar au fost prea multe faze in care au fluierat ceva nedefinit impotriva Sibiului..... Sunt oameni mici care nu stiu cum sa iasa in evidenta altfel decat prin mizerie, prostie, rea vointa ssi aroganta prostului! In Grecia sau Serbia ar fi maziliti pentru astfel de comportamente..... sunt capabili sa modifice soarta unui meci doar pentru a iesi in evidenta ei de parca ar fi jucatori platiti cu mii de euro si nu niste popandai insignifianti si fara valoare umana!

    cu 11 ani în urmă (13.01.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!