Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ultimele clasate din grupa 11-18 se întâlnesc la Târgu Jiu

Ultimele clasate din grupa 11-18 se întâlnesc la Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu și Laguna Sharks București își dau întâlnire în fieful gorjenilor în etapa a 22-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, duelul ultimelor clasate din grupa 11-18 urmând să se joace sâmbătă, 11 martie.

Nou-promovata a întrerupt o serie mai lungă de înfrângeri în urma rezultatului din runda precedentă, 89-86 cu CSM VSKC Miercurea Ciuc, succes care a adus-o la egalitate cu CSM Târgu Jiu în clasamentul grupei 11-18, ambele fiind cu 1-8 bilanț. Gorjenii au înfrângeri pe linie în faza secundă a campionatului, dar fiecare pas greșit a venit la o diferență de sub 10 puncte. În toate cazurile, CSM Târgu Jiu a primit 90+ puncte.

De când a debutat faza secundă, în Top 5 la media de puncte pe meci se află patru formații din 11-18, una dintre acestea fiind CSM Târgu Jiu. Formația lui Kresimir Basic are în medie 88.0 puncte pe întâlnire, la polul opus dintre echipele aflate în această zonă a clasamentului fiind tocmai Laguna Sharks, care bifează 76.7 puncte pe meci.

Aceste echipe sunt printre cele care aruncă puțin din spatele arcului de cerc, dar CSM Târgu Jiu face asta cu un procentaj de 47.5%, cel mai ridicat din faza secundă a întrecerii. În același timp, cele două pierd peste 15 posesii în medie, fiind în Top 5 la acest capitol.

La nivel individual, gorjenii dau cel mai bun marcator al campionatului de când s-a trecut la faza a doua, Shamiel Stevenson reușind 31.3 puncte pe meci și are aproape 100 de puncte marcate deja. El a stabilit și recordul stagional prin prestația din etapa trecută, atunci terminând cu 40 de puncte. Laguna îl are pe Lukas Aukstikalnis cu 20 de puncte pe meci, lituanianul prinzând loc în Top 10 astfel.

Întâlnirea de la Târgu Jiu o să fie prima oficială între cele două echipe, Laguna Sharks având în spate doar un sezon de Liga 1 în această formulă până la promovarea în Liga Națională.

Jocul de pe terenul gorjenilor va avea loc sâmbătă, 11 martie, de la ora 18.30 și o să fie live pe FRB TV.

*foto: csmtargujiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!