Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Universitatea Cluj-Napoca oferă o replică dârză campioanei

Paul Olar

Paul Olar
21.12.2014

67-79
     

CSU Ploiești a încheiat anul 2014 printr-o victorie. Gruparea prahoveană a trecut cu mici emoții de Universitatea Cluj-Napoca, scor 79-67. Încleștarea a avut loc duminică seara la Sala Sporturilor “Horia Demian”.

Vizibil relaxați, ploieștenii au avut parte de o surpriză de proporție pe terenul clujenilor. Nicolae Foalea a adus primele puncte ale acestora, urmat de Alin Borșa, 4-3. Combatantele nu s-au întrecut în acțiuni pe faza ofensivă, CSU distanțându-se la 4-8 abia în minutul cinci. Grație lui Foalea și Burrell, amfitrionii au revenit pe tabelă, dar Asesoft a fost mai inspirată pe sfârșitul actului, încheiat cu 20-19.

Deși Cătălin Burlacu a inaugurat sfertul secund, “U” a reușit să pună probleme serioase campioanei. Kem Belin punctează de la semi-distanță, în timp ce Mirel Dragoste egalează la 23. Ulterior, Vasil Kyosev își ajută colegii să preia conducerea, 25-23, însă Dragan Labovic liniștește apele. Chiar și așa, ardelenii practică un baschet simplu și eficient, iar Brian Burrell face ca tabela să indice 40-35, cu câteva secunde rămase din repriză.

Întorși pe parchet, vizitatorii arată o altă față. Dee Brown găsește fără ezitare omul liber, în timp ce Chris Cooper a punctat nestingherit în spațiul de trei secunde. Totodată, americanul amintit a izbutit câteva capace de senzație, diferența ajungând la 8 puncte, 63-52. Universitatea nu poate da replica, mai ales că Brian Burrell acumulează cinci greșeli personale.

Cu un total de 20 de puncte și 12 recuperări, Chris Cooper a reprezentat principala gură de foc a învingătorilor. Dee Brown a contribuit cu 22 de puncte, 7 pase decisive și 3 recuperări, pe când Dragan Labovic a strâns 10 puncte și 4 recuperări.

De cealaltă parte, Brian Burrell s-a remarcat cu 20 de puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă. Alin Borșa a izbutit 8 puncte, 9 recuperări și un assist, în timp ce Kam Belin a totalizat 10 puncte și 5 recuperări.

*Foto: Dan Bodea/Transilvania Reporter

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!